Ο «ξεροκέφαλος» Λουτσέσκου και ο Αλμέιδα που έπαψε να «ψάχνεται»…

Ο «ξεροκέφαλος» Λουτσέσκου και ο Αλμέιδα που έπαψε να «ψάχνεται»…

Στο ντέρμπι των Δικεφάλων αποδείχτηκε ότι η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να πνίξει τον ανέτοιμο, να απαντήσει στο παιχνίδι της, ΠΑΟΚ.

Δεν φτάνει να θέλεις. Πρέπει και να μπορείς, πρέπει και να ξέρεις το πότε. Δεν υπάρχει προπονητής να σου πει ότι δεν θέλει να πιέζει η ομάδα του τον αντίπαλο. Εύκολο να το λες δύσκολο να το πετυχαίνεις. Στην ΑΕΚ βρήκαν τον τρόπο να πιέζουν ψηλά και να κλέβουν μπάλες στο μισό γήπεδο προς την πλευρά των αντιπάλων τους. Το κάνουν μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι δυο στόπερ τους δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι και ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν επιστρέφοντας καθυστερημένα. Με την διαφορά ότι όταν έχεις βγάλει τα συκώτια του αντίπαλου σου στην πίεση, τότε αυτός δεν έχει τις δυνάμεις να τρέξει μπροστά.

Στο ντέρμπι των Δικεφάλων αποδείχτηκε ότι η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να πνίξει τον ανέτοιμο να απαντήσει στο παιχνίδι της ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου όσο είναι προκλητικός άλλο τόσο είναι ξεροκέφαλος. Ενώ ήξερε ότι η Ενωση θα βγει να πιέσει ψηλά δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Θέλει η ομάδα του να χτίζει επιθέσεις από την άμυνά της κι αυτό θέλησε να κάνει και στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το αποτέλεσμα είναι να χαθεί η μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να μπει έτσι το πρώτο γκολ των κιτρινόμαυρων με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Λουτσέσκου διάλεξε να ζήσει ή να πεθάνει με τις ιδέες του. Ωστόσο στα ντέρμπι μετράνε τα  αποτελέσματα και το γόητρο.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε βαριά πληγωμένος από τη Νέα Φιλαδέλφεια γιατί ο προπονητής του δεν εκτίμησε σωστά τους κινδύνους από ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που οι παίκτες του Αλμέιδα εξουδετέρωσαν σχετικά εύκολα. Κι επειδή τα πράγματα εξελίχτηκαν δυσάρεστα και η γκρίνια φούντωσε βγήκε να δηλώσει ότι η ομάδα του δεν πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Η δήλωσή του έκανε την κατάσταση χειρότερη. Τέτοιες ξεκάθαρες δηλώσεις έχουν νόημα όταν γίνονται στην αρχή της χρονιάς κι όχι όταν  η βαθμολογία έχει ήδη πει αυτό που εκ των υστέρων δηλώνεις.

Η ΑΕΚ παίζει επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο Αλμέιδα ψάχτηκε αρκετά το καλοκαίρι, έκανε πειραματισμούς που δεν κόλλαγαν ούτε στο μάτι ούτε στο γήπεδο μέχρι να βρει ισορροπίες. Το γήπεδο δίνει επιπλέον αέρα ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά. Το έξι στα έξι είναι ένα πολύ καλό σερί που τρέχει τώρα η ΑΕΚ. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος , παράπονα από την διαιτησία δεν υπάρχουν και ο Αλμέιδα δουλεύει με αέρα στα πανιά του. Ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά κι ο Ολυμπιακός απειλεί να επιστρέψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ