Ίσως δεν είναι ο καλύτερος, σίγουρα είναι κλασικός εξτρέμ…

Ίσως δεν είναι ο καλύτερος, σίγουρα είναι κλασικός εξτρέμ…

Ο Μπόουλερ δεν πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που πήρε το βράδυ της Πέμπτης

Το πόσο σπουδαίος εξτρέμ είναι ο Τζος Μπόουλερ δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Οι συμμετοχές του στον Ολυμπιακό, μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένες. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι είναι κανονικός εξτρέμ και οι κανονικοί τέτοιοι απουσιάζουν από τους ερυθρόλευκοι. Με εξαίρεση τον Γκάρι Ροντρίγκες, άλλος κανονικός εξτρέμ δεν υπάρχει στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Όσοι παίζουν στη θέση αυτή δεν έχουν τα κλασικά χαρακτηριστικά των πλαγίων επιθετικών. Ο Άγγλος είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής. Στο παιχνίδι με τη Ναντ μας δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουμε ότι ο Μπόουλερ μπορεί να έχει θέση και μάλιστα ενεργητική στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Ζεράρ Πικέ: Ένας Culer που… τυφλώθηκε από την υπερβολική αγάπη (pics, vids)

Το παιχνίδι του έχει στοιχεία που απουσιάζουν από τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Ειναι ο παίκτης που κατεξοχήν θα ψάξει την ατομική ενέργεια και θα επιχειρήσει να προσπεράσει τον αντίπαλό του. Προφανώς δεν τα καταφέρνει πάντα και δεν έχουν όλες οι προσπάθειές τους θετικό αποτέλεσμα. Αν και τον έχουμε δει λίγο φαίνεται ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του αφορά στο τελείωμα των φάσεων. Φαίνεται επίσης ότι μπορεί να παίξει μόνο από τα δεξιά με ανάποδο πόδι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν κινείται πάνω στην πλάγια γραμμή και δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτόν να κάνει σέντρα με το δεξί πόδι ενώ έχει προηγηθεί κούρσα από τα δεξιά. Δεν μπορεί δηλαδή να δώσει πλάτος στο γήπεδο όπως το κάνει ο Γκάρι Ροντριγκες. Για να υποστηριχθεί το παιχνίδι του χρειάζεται πίσω από αυτόν ένας δεξιός μπακ που να ανεβαίνει και να μπορεί να σεντράρει.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος το έκανε αυτό στο παιχνίδι με τη Ναντ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπόουλερ είναι κλασικός εξτρέμ με ειδικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμίες και να φέρει τους συμπαίκτες του σε θέση βολής. Παίρνοντας τις δηλώσεις που έκανε πριν από το παιχνίδι ο Μίτσελ τοις μετρητοίς, μπορούμε να δεχτούμε μπορούμε ότι ο Αγγλος εξτρέμ έδειξε στον προπονητή του πώς κάνει λάθος. Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι ο Μπόουλερ με την εμφάνισή του κόντρα στη Ναντ καπαρώσει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. δεν πρόκειται περί αυτού, όμως, φάνηκε καθαρά ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους έναν κλασικό εξτρέμ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Και ο Θανάσης Ανδρούτσος από την πλευρά του έκανε ένα καλό παιχνίδι. Αυτή τη φορά μάλιστα φρόντισε να ισορροπήσει ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση δείχνοντας βελτίωση ανασταλτικό. Η συζήτηση για τον Ανδρούτσο θα είχε λιγότερο νόημα άνοδος αν ο Βρσάλικο ήταν σε υποφερτή αγωνιστική κατάσταση και μπορούσε με επάρκεια να ανταποκριθεί. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό ο Κροάτης στην ημίωρη συμμετοχή του έδειξε ότι δεν είναι, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, έτοιμος να παίξει και να προσφέρει. Βλέποντας τη δική του παρουσία στο γήπεδο σε σύγκριση με αυτή του Θανάση Ανδρούτσου, η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς το μέρος του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Μαρσέλο που φάνηκε και σε αυτό το παιχνίδι ότι είναι αρκετά πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και οι επιστροφές είναι εξαιρετικά προβληματικες. Το παιχνίδι με τη Ναντ, και αυτό είναι κέρδος, έβγαλε στον αφρό νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της ομάδας. Ίσως εκεί ο Ολυμπιακός κερδίσει στο μελλον περισσότερα πράγματα. Ο Μιτσελ έδειξε ότι δεν διστάζει και δεν φοβάται. Οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν ότι εχουν έναν συμμαχο στην προσπάθεια τους να αναδειχτούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ