Ζεράρ Πικέ: Ένας Culer που… τυφλώθηκε από την υπερβολική αγάπη (pics, vids)

Ζεράρ Πικέ: Ένας Culer που… τυφλώθηκε από την υπερβολική αγάπη (pics, vids)

Μια «θρυλική» καριέρα γεμάτη τίτλους, χαρές, αλλά και στιγμές που θέλει να ξεχάσει. Ο Ζεράρ Πικέ αποφάσισε να ρίξει τη «βόμβα», ανακοινώνοντας την απόσυρση του από την ενεργό δράση και to10.gr καταγράφει όλα όσα πέτυχε τόσο με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα, όσο και με την Ισπανία.

«Κούλερς, είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.

Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα.

Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου», ήταν μερικά από τα όσα είπε ο Ζεράρ Πικέ στο συγκινητικό βίντεο που ανέβασε στα social media, όπου και ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Μια «μυθική» καριέρα εντός των αγωνιστικών γραμμών. Μπορεί να πρόκειται για μια αλλοπρόσαλλη προσωπικότητα, που δίχασε τον πλανήτη με τις απόψεις του και τις αποφάσεις του, ωστόσο δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό… (vid)

To10.gr καταγράφει όλα όσα κατάφερε ο Πικέ αυτά τα χρόνια. Μια καριέρα γεμάτη τίτλους, για έναν πραγματικό culer…

«Βαμμένος» μπλαουγκράνα

Γεννημένος τον Φλεβάρη του 1987, στην Καταλονία, όντας μέλος μιας ομολογουμένως πλούσιας οικογένειας. Όλη η οικογένεια Πικέ ήταν «τρελαμένη» με την Μπαρτσελόνα. Ο μικρός Ζεράρ έγινε από πολύ μικρός μέλος των «μπλαουγκράνα», δίνοντας συνεχώς το «παρών» στο «Καμπ Νόου» μαζί με τον πατέρα του.

Σε ηλικία 10 ετών μπήκε και στις ακαδημίες της ομάδας της καρδιάς του. Εκεί φάνηκε και από νωρίς ότι ο Πικέ ήταν μια ειδική περίπτωση. Ψηλός, δυνατός, με τρομερή τεχνική κατάρτιση που τον έκαναν να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους.

Το βήμα προς την Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το μεγάλο comeback

Κι όμως, παρότι ο Πικέ ήταν «δηλωμένος» Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2003 αποφάσισε να αποχωρήσει και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία, μετακομίζοντας στο Μάντσεστερ για χάρη της Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών.

Στη Γιουνάιτεντ ο Πικέ δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρόλο βασικού. Κατάφερε ωστόσο να κατακτήσει τα πάντα, καθώς υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είχε τη δυνατότητα να… σηκώσει, μια Premier League, ένα Champions League και ένα Κύπελλο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Ισπανός αγωνίστηκε και για μια χρονιά δανεικός στη Σαραγόσα, με την οποία αγωνίστηκε 20 φορές, σημειώνοντας μάλιστα και δύο γκολ.

Τον Μάιο του 2008, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον επαναφέρει στα πάτρια εδάφη. Μια εξέλιξη που άλλαξε τα πάντα. Τόσο για τον ίδιο τον Πικέ, όσο και για την Μπαρτσελόνα…

Το ντεμπούτο, το γκολ στην «εξάρα» στο «Μπερναμπέου» και η μυθική τριετία με τον Πεπ

Ο Πικέ έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα στις 13 Αυγούστου του 2008, σε μια νίκη με 4-0 απέναντι στην Βίσλα Κρακοβίας στο Champions League. Ο νεαρός Πικέ ξεκίνησε να παίρνει σιγά σιγά περισσότερα λεπτά συμμετοχής, μέχρι που «κόλλησε» δίπλα στον Πουγιόλ.

Το πρώτο clasico του Πικέ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έμελλε να είναι και το πιο «θρυλικό». Η Ρεάλ «έτρεχε» ένα «μυθικό» σερί 17 νικών στα 18 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο πήγε φουλ για τη νίκη και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, διέλυσε τη μισητή αντίπαλο της με 6-2, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Μάλιστα, ο Ζεράρ Πικέ κατάφερε να σκοράρει, πανηγυρίζοντας το «τρελά», δείχνοντας την «μπλαουγκράνα» φανέλα στους οπαδούς της Ρεάλ.

Λίγους μήνες αργότερα, η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Ρεάλ μέσα στο «Καμπ Νόου» με 5-0. Ένας αγώνας για τον οποίο ο Πικέ μνημονεύεται λόγω της χαρακτηριστικής κίνησης του με τα πέντε υψωμένα δάχτυλα. Μια κίνηση την οποία έκανε και το 2019, όταν η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ με 5-1.

Υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα, ο Πικέ «σάρωσε» τα πάντα, κατακτώντας 13 τίτλους, με δύο Champions League και φυσικά ένα τρεμπλ.

Το τρεμπλ με τον Λουίς Ενρίκε, το φοβερό ρεκόρ στο Champions League, ο… εφιάλτης με την Μπάγερν και ο απολογισμός μιας «μυθικής» καριέρας

Όπως και με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έτσι και με τον Λουίς Ενρίκε, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να γράψει ιστορία. Μπορεί το MSN να «έκλεψε» όλη τη δόξα και δικαίως, ωστόσο ο Πικέ ήταν ο «βράχος» της αμυντικής γραμμής του Λουίς Ενρίκε.

Ο Ισπανός συνέβαλε τα μέγιστα το 2015, ώστε η Μπαρτσελόνα να σηκώσει και τα τρία τρόπαια, γράφοντας έτσι ιστορία. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ωστόσο, όπως γενικότερα όλος ο σύλλογος, ο Πικέ βίωσε και «μαύρες» στιγμές. Όπως εκείνη η βραδιά απέναντι στην Μπάγερν, στη Λισαβόνα.

«Εάν χρειαστεί να αποχωρήσω για να μπει το νέο… αίμα, θα το κάνω», είχε δηλώσει πριν από περίπου δύο χρόνια, αμέσως μετά την ντροπιαστική «8αρα» από την Μπάγερν, ο Ζεράρ Πικέ. Δύο χρόνια αργότερα, ο Πικέ τήρησε τον λόγο του, έστω και καθυστερημένα, λόγω της υπερβολικής αγάπης του για την ομάδα…

Με την Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός «θρύλος» κατέκτησε συνολικά 30 τίτλους, ενώ μάλιστα είναι και ο κορυφαίος αμυντικός σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 16 γκολ. Μάλιστα, όσον αφορά τα της Μπαρτσελόνα, ο 35χρονος είναι πέμπτος σε συμμετοχές στην ιστορία του κλαμπ με 614 εμφανίσεις.

Μέλος της πιο επιτυχημένης εθνικής ομάδας όλων των εποχών


Όπως στο συλλογικό επίπεδο, έτσι και στο εθνικό, ο Πικέ έχει πλούσια καριέρα. Ο στόπερ της Μπαρτσελόνα ήταν φυσικά μέλος της πιο επιτυχημένης εθνικής ομάδας όλων των εποχών, της Ισπανίας της τετραετίας 2008-2012, η οποία «σάρωσε» τα πάντα.

Ο Πικέ κατάφερε να σηκώσει δύο EURO και ένα Μουντιάλ, μετρώντας 102 συμμετοχές με το εθνόσημο και 5 γκολ.

Ο Πικέ έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Είτε από κάποιο πόστο, είτε ως πρόεδρος που είναι και το όνειρο του. Το μήνυμα του πάντως το έστειλε με το χθεσινό βίντεο, το οποίο κλείνει, με τον ίδιο να βλέπει προς την προεδρική θέση του «Καμπ Νόου»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ