Τραγε-γραφικότητες

Τραγε-γραφικότητες

Κάποια στιγμή ο παραλογισμός αυτός θα τελειώσει. Το γύρω γύρω όλοι - στη μέση ο Σκουτέρης, όλα θα αποδοθούν στην ιστορία σαν μία πολύ, πάρα πολύ μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή μάλλον, μαυρόασπρη.

Τραγελαφικό, κυρίες και κύριοι, τραγελαφικό ήταν το χθεσινό μοιρολόι του Κυριάκου Κυριάκου και τον υπολοίπων. Έχουμε, ας πούμε, προχωρήσει σε ένα επίπεδο αντιστρόφως ανάλογο ιταλικής φαρσοκωμωδίας. Θα τα θυμόμαστε κάποτε όλα αυτά και θα γελάμε.

Κι όσο η ΑΕΚ κάνει την δουλειά της -χθες κέρδισε με μία πολύ κακή της εμφάνιση τον Πλατανιά και συνεχίζει να μαζεύει κάθε πολύτιμο βαθμό για το πρωτάθλημα- ο ΠΑΟΚ χτίζει αφήγημα: Θες ότι είναι ηθικός πρωταθλητής; να τον κατεβάσουμε στα ηθικά play off το καλοκαίρι. Θες ότι κέρδισε το πρωτάθλημα στο χορτάρι; Να το καθιερώσουμε το ποδόσφαιρο που μας έδειξε φέτος, από Πλατανιά μέχρι Τρίπολη κι από Ζωσιμάδες μέχρι τα περίστροφα στην Τούμπα.

Φτάνουμε τώρα σε ένα γαϊτανάκι δικαστικό που όχι απλά δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, οριακά έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα πλαίσια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Την ώρα που οι οπαδοί διαμαρτύρονται περί κράτους των Αθηνών -με κάποιους υπεργραφικούς να κατεβάζουν πανό για… απόσχιση- η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιμένει: Η ομάδα κατέχει 61 βαθμούς, οι δικαστικές αποφάσεις είναι ακατανόητες, ο προπονητής και οι παίκτες ούτε εκβίασαν (σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ομάδας) ούτε και έκλεψαν κάτι.

Κάποια στιγμή ο παραλογισμός αυτός θα τελειώσει. Το γύρω γύρω όλοι – στη μέση ο Σκουτέρης (και το σκουτεράκι στις κερκίδες της Τούμπας, και το όπλο του Ιβάν και ο Κυριάκος Κυριάκος), όλα θα αποδοθούν στην ιστορία σαν μία πολύ, πάρα πολύ μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή μάλλον, μαυρόασπρη.

Η ΑΕΚ έπαιξε το πιο καθαρό και πιο καλό ποδόσφαιρο φέτος, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους. Από νίκη σε νίκη μέχρι το τελικό… νταμπλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ