Άραγε, υπάρχει «Θεός» και… βλέπει;

Άραγε, υπάρχει «Θεός» και… βλέπει;

Δύο χρόνια –χθες- δίχως τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Λίγες ώρες πριν την απάντηση για το φινάλε του Λιονέλ Μέσι των Μουντιάλ

Όσοι λατρεύουν την ιστορία των Μουντιάλ ξέρουν καλά πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν «αγωνίστηκε» μόνο σε τέσσερα Μουντιάλ (1982-1994).

Ήταν εκεί ανελλιπώς από το 1978 –όταν ο αποκλεισμός του από την αποστολή της μετέπειτα παγκόσμιας πρωταθλήτριας από τον Σέζαρ Λουίς Μενότι έγινε μέγα θέμα στην Αργεντινή.

«Πλακωμένος» με τον Ντανιέλ Πασαρέλα (που δεν χώνεψε ποτέ) για την απόφαση του ως Ομοσπονδιακός να απαιτήσει από τους ποδοσφαιριστές να «κουρευτούν» πριν από το τουρνουά της Γαλλίας το 1998.

Δημιουργώντας «διπλωματικό επεισόδιο» το 2002 ανάμεσα στις διοργανώτριες Ιαπωνία και Κορέα με την πρώτη να μην του επιτρέπει την είσοδο στη χώρα (για τις καταδίκες του σε υποθέσεις με ναρκωτικά) και την δεύτερη να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την περίσταση για να δείξει πόσο διαφέρει από την άσπονδη… φίλη της.

«Στιλάκι» στις κερκίδες της Γερμανίας το 2006 φορώντας τη φανέλα της «εθνικής» (αλλά και της χορηγού εταιρίας του) πλάι στην Κλαούντια.

Προπονητής του Λιονέλ Μέσι και των άλλων στο «Βατερλό» του 2010.

«Σύνθημα» που δόνησε το Μαρακανά στον τελικό του 2014 («ο Μαραντόνα είναι πιο μεγάλος από τον Πελέ»).

Λέγοντας «όχι» στην πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόταση του «Τσάρου» να «έχει ενεργό ρόλο στη διοργάνωση» του 2018 στη Ρωσία, αλλά αναλαμβάνοντας για μια μέρα έναν παράξενο ρόλο στη Μπρεστ της Λευκορωσίας (ο Γιάννης Κάργας του ΠΑΟΚ εκεί έζησε την ποδοσφαιρική εμπειρία της ζωής του, όταν ο Ντιεγκίτο πάτησε στα αποδυτήρια).

Πάντα «εκεί» ήταν.

«Εκεί» είναι και σε αυτό που εξελίσσεται από την Κυριακή στα γήπεδα του Κατάρ.

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τον θάνατο του. Στην παραμονή της παρτίδας που θα αποφασίσει το «φινάλε» του αγαπημένου του… γιου, Λιονέλ Μέσι στην δική του εγκυκλοπαίδεια με Μουντιάλ. Αργεντινή-Μεξικό απόψε (21.00) και αν οι Γκαούτσος δεν τα καταφέρουν απέναντι στην ομάδα του Τάτα Μαρτίνο, βγάζουν τους σκελετούς και τα φαντάσματα από τη ντουλάπα.
Τελευταίος αποκλεισμός σε όμιλο για την Αργεντινή; Το 1962 σε ισοβαθμία με την Αγγλία. Όταν δηλαδή ο –γεννημένος το 1960, Ντιεγκίτο- ήταν ακόμη με τις πάνες.

Τέτοιο «κάζο» απειλεί την μέχρι την Τρίτη αήττητη επί μια τριετία πρωταθλήτρια της Λατινικής Αμερικής, έπειτα από το σοκ της πρεμιέρας με τη Σαουδική Αραβία. Μόνο αν νικήσει το Μεξικό, φέρνει το τιμόνι στα ίσια.

Σε κάθε άλλη περίπτωση έχει από δράμα μέχρι… μαθηματικούς υπολογισμούς της τελευταίας στιγμής στον επίλογο του γκρουπ κόντρα στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Αν μάλιστα η Σαουδική Αραβία νικήσει και την Πολωνία (15.00); Τότε ο όμιλος γίνεται οριστικά «ροντέο».

Θα ξαναβάλει το «χέρι» του ο «Θεός» για να γλιτώσει την Αργεντινή; . «Ελπίζουμε να του δώσουμε χαρά αν μας κοιτάζει από τον ουρανό. Φαίνεται απίστευτο ότι δεν υπάρχει πια» ψέλλισε στη συνέντευξη Τύπου χθες ο Λιονέλ Σκαλόνι. Πριν του δώσουν χαρά, δεν θα ήταν άσχημο να έδιναν κάποια από τα βίντεο του D10S σε εκείνους που θα φορέσουν απόψε το εθνόσημο. Διότι το δύσκολο δεν είναι να πέσεις. Το δύσκολο είναι να σηκωθείς.

«Αυτές οι ήττες συσπειρώνουν για τα καλά. Λειτουργούν στα αποδυτήρια. Αν λοιπόν έχεις δεύτερη ευκαιρία τότε πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσουν» έλεγε την Τετάρτη ο Αντώνης Νικοπολίδης (ΑΘΗΝΑ 9,84) προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Είχε πει κάτι αντίστοιχο και ο Ρικ Πιτίνο σε μια από τις ατάκες που έμειναν στην ιστορία των σπορ «Κάποιες ήττες είναι σαν το λίπασμα. Μυρίζουν άσχημα αλλά κάνουν καλό».

Στο μεταξύ 1,5 αγωνιστική από τις 3 συμπληρώνει το σημερινό πρόγραμμα στη φάση των ομίλων και ακόμη ούτε κάποιος έχει καταφέρει να προκριθεί «τυπικά», ούτε υπάρχει ομάδα με δύο νίκες. Να το κάνει πρώτη από όλους η Σαουδική Αραβία κόντρα στη παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι; Αν συμβεί, τότε ο πρίγκιπας Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν που ήδη έκανε δώρο στους παίκτες από μια Ρολς Ρόις μάλλον θα τους αγοράσει από ένα Νησί. Να έχουν να θυμούνται το κατόρθωμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ