Ολυμπιακός: Αμπντουλαγιέ Νταμπό όπως λέμε… Ανδρέας Ντόι (vids)

Ολυμπιακός: Αμπντουλαγιέ Νταμπό όπως λέμε… Ανδρέας Ντόι (vids)

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει κερδίσει τον Μίτσελ που τον ετοιμάζει για τα βαθιά…

Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός έφερε από την Γαλλία ένα ακόμη «διαμαντάκι». Ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό ήρθε ως ένα ακόμη «στοίχημα» για το μέλλον έχοντας όλα τα προσόντα για να μπορέσει να αναδειχθεί μέσα από τους ερυθρόλευκους στηριζόμενος στο ταλέντο του που ξεχώριζε από τα πρώτα του βήματα στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Ο Νταμπό που αγωνίζεται με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά, είτε στον άξονα είτε στα δύο άκρα της επίθεσης κυρίως ως αριστερό εξτρέμ.

Με τον Ολυμπιακό έχει ήδη καταγράψει 11 συμμετοχές στην περσινή σεζόν παίζοντας στην δεύτερη ομάδα και δύο ήδη φέτος οδεύοντας για την τρίτη του καθώς σε λίγη ώρα οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Ηλιούπολη. Μια συμμετοχή που είναι πολύ πιθανό να είναι και η τελευταία του με τις «ρεζέρβες» των Πειραιωτών. Η ομάδα Β΄ που δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς τον τρόπο. Για να φέρνει… Ντόι στην πρώτη ομάδα και προσεχώς Νταμπό! Βλέπετε ο Μίτσελ που έχει περάσει από «κόσκινο» το ρόστερ του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα και έχει παρακολουθήσει ματς της δεύτερης ομάδας έχει «κολλήσει» με τον 21χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό και όλα δείχνουν πως θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την προετοιμασία στην Ισπανία.

Όχι για να γεμίζει τα διπλά στις προπονήσεις αλλά γιατί τον θεωρεί έτοιμο να προσφέρει στο υψηλό επίπεδο που απαιτεί ο Ολυμπιακός. Έτοιμο να γίνει ο επόμενος Ντόι του Μίτσελ που ως γνωστόν δεν φοβάται να δώσει φανέλα βασικού σε νέα παιδιά όταν ξέρει πως το «έχουν». Για τον Νταμπό άλλωστε έχει και ο Ανιγκό εξαιρετική άποψη, ο άνθρωπος που τον γνωρίζει καλύτερα από όλους στο Ρέντη εδώ και καιρό και που συνέβαλε για να βρίσκεται στα μέρη μας ο νεαρός άσος.

Αν θα καταφέρει ο Νταμπό να κλέψει την παράσταση και να μπει στο γκρουπ των εκλεκτών του Μίτσελ για το δεύτερο μισό της σεζόν θα φανεί σύντομα στο χορτάρι. Το σίγουρο είναι πως ο πιτσιρικάς έχει τα προσόντα για να αναδειχθεί, ψάχνει την ευκαιρία που όπως όλα δείχνουν έρχεται και πλέον τα πάντα είναι στα πόδια του…

Από την Ακαδημία της Ναντ στην Γιουβέντους και τον Πειραιά

Ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό αποτελεί εκλεκτό μέλος της «χρυσής» Ακαδημίας της Ναντ, μια από τις πλέον επιτυχημένες εδώ και δεκαετίες. Το 2017 ο πιτσιρικάς Νταμπό υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μόλις στα 16 του χρόνια. Ο νεαρός με καταγωγή από την Γουινέα είδε την καριέρα του να ανεβαίνει μέσα από τις Ακαδημίες της Ναντ έχοντας την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή του 2019 στο ματς με την Μονακό παίζοντας για περίπου 75 λεπτά.

Ο Νταμπό που στάθηκε όμως άτυχος το διάστημα που έμπαινε στο «κόλπο» καθώς ένας τραυματισμός τον κράτησε αρκετά πίσω. Όταν βρήκε ξανά τον ρυθμό του ήρθε η μεγάλη πρόκληση με την Γιουβέντους να τον αποκτά τον Γενάρη του 2021 δανεικός για έξι μήνες παίζοντας με την δεύτερη ομάδα χωρίς όμως να μπορέσει να προσαρμοστεί.

Στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό πλέον ο Νταμπό βρήκε την μεγάλη του ευκαιρία για να αναδείξει την καριέρα του με τον Μίτσελ να είναι αυτός που ετοιμάζεται να ποντάρει πάνω του. Οι απαντήσεις στα προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ