Η αλήθεια της εικόνας φταίει και όχι η ΕΡΤ, στην ΑΕΚ(λαψιάρηδων)

Η αλήθεια της εικόνας φταίει και όχι η ΕΡΤ, στην ΑΕΚ(λαψιάρηδων)

Η δημόσια τηλεόραση επιβάλλεται να λαμβάνει υπόψιν τις δικαστικές εκκρεμότητες, τα υπόλοιπα ΜΜΕ μπορούν να τις αγνοούν και να κάνουν αυθαίρετους υπολογισμούς, απονομές και φιέστες

Το φετινό πρωτάθλημα δε θα μείνει στην ιστορία μόνο για την προσπάθεια των ΠΟΚεμον να το κατακτήσουν στα χαρτιά, αλλά και για την αξιέπαινη αλληλουχία φαντασιώσεων. Η χρονιά ξεκίνησε με το ανέκδοτο για τον «χαλίφη Ιβάν και το ταγμένο πρωτάθλημα από την κυβέρνηση» και ολοκληρώνεται με την «έξαλλη ΑΕΚ για τη μεροληπτική αντιμετώπιση της από την Αθλητική Κυριακή».

Εισαγωγικά να επισημάνω, πως απορώ με τη ρατσιστική επισήμανση που διαβάζω αριστερά και δεξιά -όχι μόνο γι’ αυτήν την περίπτωση- πως επειδή πρόκειται για δημόσιο κανάλι πρέπει να τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας κλπ. Στην ΕΡΤ λοιπόν οφείλουν να τηρούν κατά γράμμα τις αρχές του «λειτουργήματος», στα υπόλοιπα ΜΜΕ μπορούν να γράφουν ρεπορτάζ φορώντας οπαδικά γυαλιά.

Διάβαζα χθες σε site δημοσιογράφους  της επίδοξης χάρτινης πρωταθλήτριας να ξεκινούν το ρεπορτάζ γράφοντας πως «στην ΑΕΚ βράζουν επειδή ενώ βρίσκονται ένα βαθμό πριν τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μπλα, μπλα, μπλα» και κατέληγαν παραθέτοντας τη θέση της ομάδας τους που διαμαρτυρόταν επειδή η ΕΡΤ δε σεβάστηκε το γεγονός πως υπάρχει δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη!!!

Παραθέτουν λοιπόν τις αιτιάσεις περί δικαστικής υπόθεσης που επικαλείται η ομάδα τους, αυτοί που προαναγγέλλουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική, καταργώντας στην πράξη το δικαστικό σκέλος, που είναι και αυτό που θα καθορίσει τον πρωταθλητή!

Ας τους εξηγήσει κάποιος πως ισχυρός άντρας της ομάδας τους είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όχι ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης, που μεταξύ άλλων έκανε και κωλοτούμπες…

Αυτοί που τα γράφουν βεβαίως δεν εργάζονται στην ΕΡΤ, οπότε μπορούν να αμολάνε ότι χαζομάρα τους κατέβει στο κεφάλι, ευνουχίζοντας στην πραγματικότητα τη ρητορική της ίδιας τους της ομάδας. Η δημόσια τηλεόραση λοιπόν επιβάλλεται να λαμβάνει υπόψιν τις δικαστικές εκκρεμότητες, τα υπόλοιπα ΜΜΕ μπορούν να τις αγνοούν και να κάνουν αυθαίρετους υπολογισμούς, απονομές και φιέστες!

Τα ίδια ΜΜΕ καταπάτησαν κάθε έννοια δεοντολογίας το βράδυ και τις επόμενες ημέρες του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την ανελέητη προβολή του εισβολέα Σαββίδη, τότε όμως η επίδοξη χάρτινη βολευόταν, μια και στο υποσυνείδητο της κοινής γνώμης περνούσε πως αυτό το γεγονός προκάλεσε τη διακοπή.

Αν θέλετε να μιλήσουμε με την κυριολεκτική έννοια κάθε όρου που επικαλείται η επίδοξη χάρτινη, ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, μια και ήταν σαφές από το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Κομίνης, πως αιτία της μη ολοκλήρωσης του αγώνα ήταν η άρνησή τους να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Το όπλο το είδαν άπαντες εκ των υστέρων σε φωτογραφία, το προπαγανδιστικό μήνυμα είχε περάσει για τα καλά όμως.

Επί της ουσίας τώρα, δε διαπίστωσα κάτι αντιδεοντολογικό στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ -την οποία παρεμπιπτόντως δεν έχω σε καμία υπόληψη- στο συγκεκριμένο ζήτημα πάντως, δεν βρίσκω κάτι μεμπτό, ή μη συμβατό με τις αρχές της δεοντολογίας.

Με τη δικαστική υπόθεση να παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας -επιλογή της επίδοξης χάρτινης ήταν να μην κριθεί το πρωτάθλημα στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζω-, η ΕΡΤ θέλησε να παρουσιάσει τις απόψεις των δυο πλευρών, κι όπως παραδέχτηκε  και η διαμαρτυρόμενη μάλιστα, της ζητήθηκε να τοποθετηθεί.

Το ότι δε μπορούσε να ανταποκριθεί δεν αποτελεί πρόβλημα του καναλιού, οι εναλλακτικές ήταν να αλλάξουν ώρα μετάδοσης της εκπομπής, ή να στήσουν πρόχειρο στούντιο στο πιλοτήριο, για να μιλήσει ο Δημάτος.

Σημειώστε μάλιστα πως στις δηλώσεις του ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κ. Κυριάκος, δεν κάνει κάποια αξιολογική κρίση ούτε προσπαθεί να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών, περιγράφει απλώς αυτά που είδαν όλοι στο γήπεδο και όσα δείχνει η εικόνα από τα αποδυτήρια. Δεν καταθέτει ως μάρτυρας ώστε να χρεωθεί υποκειμενισμό, ούτε σχολιάζει κάτι, απλώς αναπαράγει όσα βρίσκονται ήδη σε κοινή θέα.

Αντιλαμβάνομαι πως η επίδοξη χάρτινη ενοχλείται από την εικόνα του Κομίνη να βάζει τη σφυρίχτρα στο στόμα, δίπλα στον βοηθό που κρατάει τη σημαία και τους τρομοκρατημένους ποδοσφαιριστές να χαζογελάνε βγάζοντας selfie και τρώγοντας μπανάνες, τι να κάνουμε όμως, αυτά δείχνουν οι εικόνες, αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια. Αν τους φταίει κάποιος λοιπόν είναι η στρατηγική ψεύδους που υιοθέτησαν, πακέτο με τις δηλώσεις Κονέ και Χιμένεθ, οπότε αντί να τα βάζουν με την ΕΡΤ, καλύτερα να κοπανήσουν τα κεφάλια τους στον τοίχο, για την κάκιστη σκηνοθεσία αφενός και για το ότι δεν πρόλαβαν να συνεννοηθούν κι εκτέθηκαν, αφετέρου.

Δε φτάνει δηλαδή που προσπαθούν να πάρουν πρωτάθλημα στα χαρτιά, θέλουν να βγουν και από πάνω με κλάψες, αναγκάζοντας κι εμένα να καταργήσω προσωρινά τα περί επίδοξης χάρτινης και να τους αποκαλέσω με το παραδοσιακό ΑΕΚ(λαψιάρηδων)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ