Το βύσμα του Μέσι ήταν… γιος υπουργού

Το βύσμα του Μέσι ήταν… γιος υπουργού

Η απίθανη ιστορία του Αλέξις ΜακΚάλιστερ που από το πουθενά βρέθηκε να κρατά την πίστα ανοιχτή για το last dance του Λιονέλ Μέσι.

ΜακΚάλιστερ δεν είναι όνομα για Αργεντινό. ΜακΚάλιστερ δεν είναι όνομα γενικώς που να ταιριάζει με τις γειτονιές της Σάντα Μαρία. Είναι «σκωτσέζικο», άντε από τα… μαλλιά «ιρλανδικό». Αυτό όμως δεν πτόησε τον πατέρα Κάρλος να ορκιστεί δύο φορές Υπουργός, κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ούτε φυσικά τον γιο Αλέξις να νιώσει απόψε… Πρωθυπουργός για μια στιγμή: Στο γκολ που άνοιξε για την Αργεντινή τον δρόμο της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ από το… πεζοδρόμιο της πρώτης θέσης, και κράτησε στην πίστα τον Λιονέλ Μέσι για το last dance της καριέρας του.

Ναι, είχε βύσμα… γιο υπουργού απόψε ο μεγαλύτερος των καιρών μας που εκεί στο 39΄όταν ο ιπτάμενος Βόιτσεκ Σέζνι τον «ψάρεψε» στην εκτέλεση του πέναλτι, είδε όλους τους εφιάλτες που τον καταδιώκουν με το εθνόσημο να ξυπνούν. Τον 24χρονο Αλέξις που πέρσι τέτοια εποχή «σκάλιζε» τον φάκελο του, το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ότι παραδόξως δεν αγωνίζονταν πολύ στη Μπράιτον (1 συμμετοχή ως βασικός στις πρώτες 16 αγωνιστικές της Premier League, ως τις 15.12.2021).

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρσέλο πρώτη φορά βασικός, η κατάστασή του, η έκπληξη του Μίτσελ με Κασάμι και η 11άδα με Χάντερσφιλντ…

Το «πώς» έφτασε ο ΜακΚάλιστερ να είναι βασικός στην εθνική ομάδα της Αργεντινής στις δύο νίκες με Μεξικό και Πολωνία είναι ιστορία που χωράει σε… εγκυκλοπαίδεια (με φωτογραφία του απόντα Τζιοβάνι Λο Σέλσο στο εξώφυλλο). Το «πως» εξελίχθηκε στον x-factor της αποψινής πρόκρισης για την πρωταθλήτρια της Λατινικής Αμερικής είναι ιστορία από εκείνες που συνοδεύουν κάθε Μουντιάλ. Εκείνος που δεν… περιμένεις.

Το λογικό ήταν ο Λιονέλ Σκαλόνι πριμοδοτώντας το γκολ του Έντσο Φερνάντες με το Μεξικό με μια θέση στην 11άδα, να του δώσει τη θέση του ΜακΚάλιστερ. Ο 44χρονος τεχνικός όμως θέλησε να τους χωρέσει και τους δύο στη μεσαία γραμμή του σε αυτόν τον «τελικό» (την πλήρωσε ο… Γκουίντο) και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Με αποδείξεις.

Το 1-0 ο άσος της Μπράιτον, το 2-0 το wonder kid του Πεπ Χουλιάν Άλβαρες (που με τη σειρά του άφησε στον πάγκο κοτζάμ Λαουτάρο Μαρτίνες) από την ασίστ του Έντσο Φερνάντες σε μια συνεργασία απευθείας από το «Μονουμεντάλ». Με κλειστά τα μάτια βρίσκονταν οι δύο πιτσιρικάδες φορώντας ως το καλοκαίρι τη φανέλα της Ρίβερ. Το έκαναν ξανά και σήκωσαν την Αργεντινή στο πόδι.

Κανείς δεν θυμάται πια την ήττα από τη Σαουδική Αραβία. Όλοι ξεκίνησαν τους υπολογισμούς. Πρόκριση το Σάββατο με αντίπαλο την Αυστραλία και μετά ένα νοκ άουτ στους «8» με την Ολλανδία, την οποία ο Ντι Μαρία και ο Μέσι απέκλεισαν στον ημιτελικό του 2014 και ο Πασαρέλα με τον Κέμπες στον τελικό του 1978.

Η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής έχει ξανά «σφυγμό». Και έχει και πρόοδο στην εικόνα της, έστω και αν σε αυτό συνέβαλλε ουσιαστικά ο «φόβος» της Πολωνίας που δεν… έμαθε από το πάθημα του Μεξικό, αλλά τελικά και δεν έπαθε χάρη στην διαφορά των γκολ με τους «Τρε». Αν φτάνουν όλα αυτά για την εκπλήρωση της προφητείας; «Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι» όπως είπε κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης στον Κώστα Πολίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ