Μπορεί, ίσως, να το πάρει αλλά όχι όπως το πήρε ο Μαραντόνα

Μπορεί, ίσως, να το πάρει αλλά όχι όπως το πήρε ο Μαραντόνα

Ο Μέσι δεν μπορεί πια να κάνει αυτό που έκανε ο Ντιέγκο κόντρα στην Αγγλία. Κι αν χρειαστεί…

Από τη μια οι στατιστικές κατηγορίες. Τα ρεκόρ που καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο ο Λιονέλ Μέσι. Από την άλλη οι συμπτώσεις. Το πέναλτι που έχασε για παράδειγμα. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν, λένε όσοι τα επικαλούνται, πως αυτό το Μουντιάλ θα είναι του μεγάλου αργεντινού άσσου. Του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα κι όπως κάθε θέαμα έχει ανάγκη από σταρ. Ο Μέσι είναι τέτοιος χωρίς αμφιβολία. Όλα τα έχει πετύχει στην εντυπωσιακή καριέρα του εκτός από ένα. Υπάρχει και σε αυτόν ένα «διαόλισμα». Ότι δεν έχει οδηγήσει την χώρα του στην κατάκτηση ενός Μουντιάλ. Κι όσοι κάνουν αναφορά στα φοβερά ρεκόρ του και στις συμπτώσεις επιθυμούν έστω και αθέλητα να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι τώρα, στο Κατάρ ο Μέσι θα κάνει αυτό που έκανε ο Μαραντόνα το 1986. Θα το πάρει μόνος του ή περίπου.

Διαβάστε επίσης: «Στη λίστα του Ολυμπιακού ο Ρος Στιούαρτ» (vids)

Ναι, αν βγάλουμε τον Μέσι από… τη μέση αυτή η Εθνική Αργεντινής όπως κι εκείνη δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και τίποτα παραπάνω. Παίκτες σαν τους δικούς της μπορείς να τους βρεις σε πολλές ομάδες που έφτασαν στο Κατάρ. Κατά συνέπεια το θέμα είναι αν ο Μέσι μπορεί να την φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Αφήνω κατά μέρος την γενική σύγκριση του Μέσι με τον Μαραντόνα. Είναι άλλο θέμα συζήτησης ποιος από τους δυο είναι γενικά καλύτερο παίκτης. Συγκρίνω γιατί αυτό έχει σημασία τον Μαραντόνα του 1986με τον Μέσι του 2022. Τον Μαραντόνα στο φόρτε της καριέρας του με τον Μέσι στα τελειώματά του. Εδώ υπάρχει διαφορά.

Τα σλάλομ που έκανε ο Ντιέγκο το 1986 δεν μπόρεσε να τα επαναλάβει τέσσερα χρόνια αργότερα κι ας έφτασε την ομάδα του μέχρι τον τελικό. Σλάλομ δεν μπορείνα κάνει πια ο Μέσι. Εδώ και χρόνια έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του προσαρμόζοντας τον στις ικανότητες που μπόρεσε να διατηρήσει και σε εκείνες που κατάφερε να αναπτύξει ακόμα περισσότερο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία. Αν χρειαστεί κάτι τέτοιο προκειμένου να διασπαστεί η συμπαγής άμυνα των ολλανδών στον προημιτελικό, ο Μέσι δεν μπορεί να το προσφέρει.

Να ξέρουμε τι ακριβώς κουβεντιάζουμε. Για να πετύχει γκολ χρειάζεται απαραίτητα την στενή συνεργασία των συμπαικτών του. Μια καλή πάσα , ένα πετυχημένο σκριν για να μην βγει αντίπαλος στο μαρκάρισμά του. Πρέπει να συμβούν πράγματα που δεν εξαρτώνται από τον ίδιο. Ναι, καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε όλες τις κατηγορίες ξεπερνά τον Μαραντόνα αλλά αυτό που έκανε ο Ντιέγκο το 1986 δεν μπορεί να το κάνει. Κι αν για να πάρει η Αργεντινή το τρόπαιο θα χρειαστεί απαραίτητα κάτι τέτοιο, τότε απλά δεν θα το πάρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ