Άρης: Έπαιξε με τη «φωτιά» και κάηκε

Άρης: Έπαιξε με τη «φωτιά» και κάηκε

Οι κιτρινόμαυροι έχασαν το πρώτο ημίχρονο με την κακή απόδοση τους αλλά και απίστευτες ευκαιρίες στο δεύτερο και τελικά γκέλαραν κόντρα στον Λεβαδειακό, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Ήταν ένα πονηρό παιχνίδι αυτό στη Λιβαδειά, για το πρωτάθλημα, λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο του Κυπέλλου. Στον Άρη το ήξεραν, όμως, παρόλα αυτά, έχασαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς, καθώς ήρθαν ισόπαλοι (1-1) με τον Λεβαδειακό.

Τελείως διαφορετικά τα όσα είδαμε στα δυο ημίχρονα της χθεσινής (21/12) αναμέτρησης. Ουσιαστικά ο Άρης έχασε το πρώτο με την εικόνα που είχε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Εμπακατά.

Η απόφαση του Άλαν Πάρντιου να ξεκινήσει με σύστημα 3-5-2 και τον Ζερβίνιο στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Γκρέι, δεν του βγήκε. Όχι μόνο γιατί παράλληλα άφησε εκτός και δύο -τρεις εκ των κορυφαίων του πρόσφατου αγώνα Κυπέλλου, αλλά γιατί φάνηκε οτι το συγκεκριμένο σύστημα χρειάζεται ακόμα δουλειά και χρόνο προκειμένου να αφομοιωθεί πλήρως από την ομάδα.

Όταν αυτό, όμως, γίνεται κατά τη διάρκεια ενός επίσημου αγώνα, τότε έχει κόστος στην αγωνιστική εικόνα. Για να ολοκληρωθεί, φυσικά, το παζλ, γιατί μιλάμε για τον Άρη, μη ξεχνιόμαστε, ήρθε και ένα απίθανο γκολ από τον Λεβαδειακό να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο προπονητής του Άρη έκανε πιο ορθολογικό το σχήμα του, με την είσοδο των Πάλμα, Μανσίνι και Ιτούρμπε και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Σαφώς πιο γνώριμο, καθώς ουσιαστικά πάνω του έχει χτιστεί ο Άρης τα τελευταία χρόνια.

Ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα σκόραρε για ακόμα ένα παιχνίδι, με ένα φανταστικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Πάλμα δείχνει πραγματικά ότι έχει απίστευτη ποδοσφαιρική ποιότητα και τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί μεγάλο πρότζεκτ για τον Άρη.

Όλα έδειχναν, λοιπόν, ότι με την εικόνα που είχε το παιχνίδι ήταν πολύ πιθανό να γίνει νέα ανατροπή στο σκορ, όπως και στο παιχνίδι Κυπέλλου. Αυτή θα ήταν η εξέλιξη,. μάλιστα, αν οι παίκτες του Άρη δεν σπαταλούσαν απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με αποκορύφωμα αυτή του Γκρέι στα τελευταία λεπτά.

Ένα από τα ελάχιστα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης ήταν, ίσως, η επιστροφή του Μανσίνι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έδειξε οτι δεν είχε επηρεαστεί από το διάστημα που έμεινε εκτός επίσημων αγώνων, μετά το πρόβλημα που είχε προκύψει στις σχέσεις του με τον Άρη.

Η εικόνα με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την απόκτηση ενός επιθετικού, που θα πλαισιώσει τον Γκρέι. Κίνηση που μαζί με την είσοδο στην ενδεκάδα του Νταρίντα, θα δώσει άλλη ώθηση στον Άρη.

ΥΓ. Απίστευτη πραγματικά η ευκαιρία που έχασε ο Γκρέι, για έναν παίκτη της αξίας του. Δικαιολογημένη η κριτική,.η αγανάκτηση, η πίκρα αλλά η ισοπέδωση των πάντων δεν βοηθάει πουθενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ