Ενας στόπερ με βασικό προσόν την ταχύτητα

Ενας στόπερ με βασικό προσόν την ταχύτητα

Ο,τι και να καταφέρνει η επίθεσή του αν η άμυνά του συνεχίζει να είναι τόσο ασταθής και ευάλωτη κάθε προσπάθειά του να πλησιάσει στην κορυφή θα υπονομεύεται…

Όταν βάζεις δυο γκολ στα Γιάννενα και στη συνέχεια ισοφαρίζεσαι και χάνεις δυο βαθμούς το πρόβλημά σου είναι στην άμυνα. Ας μην ανατρέψουμε τους θεμελιώδεις ποδοσφαιρικούς  κανόνες.  Βεβαίως όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό που βάζει νωρίς δυο γκολ η απαίτηση δεν είναι να τα κρατήσει. Να είμαστε συν εννοημένοι.

Η απαίτηση είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να διευρύνει το σκορ. Ούτε επιβάρυνση από συνεχόμενα παιχνίδια υπάρχει ούτε ακολουθεί κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι σε τρεις μέρες. Επομένως είναι ακατανόητη η χαλάρωση στο δεύτερο ημίχρονο, η μείωση του ρυθμού και η ένταση στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση όπως αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα ξεχαρβαλωθεί αμυντικά ώστε να δεχτεί δυο γκολ και δεν θα νικήσει.

Διαβάστε επίσης: Coach Σπανούλης: Ο πρώτος έλεγχος… (pics, vids)

Σε προηγούμενο σημείωμα είχα γράψει πως κατά την άποψή μου το αμυντικό πρόβλημα ήταν φανερό από το πρώτο ημίχρονο χωρίς ο κόουτς Μίτσελ να κάνει κάτι για να το αντιμετωπίσει. Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει περίπου την ίδια ανασταλτική συμπεριφορά από το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται για πρόβλημα που πρόκυψε από τότε που ο Ισπανός κόουτς κάθισε στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Είναι μια αγωνιστική αδυναμία που δεν αφορά μόνο τον τρόπο που ενεργεί ή δεν ενεργεί η αμυντική γραμμή. Αφορά την συνολική ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί  να αρνηθεί ότι σχετίζεται με την ποιότητα των παικτών που αγωνίζονται στα μετόπισθεν. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Βραζιλιάνο Ροντινέι για το δεξί άκρο της άμυνάς του.

Μιλώντας όμως για την ενίσχυση της άμυνα του ο λόγος γίνεται για παίκτη στα στόπερ. Εκεί χρειάζεται παίκτης με βιογραφικό και διαπιστωμένες ικανότητες. Ανάμεσά τους πρώτη κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να είναι η ταχύτητα. Ταχύτητα και στα πόδια αλλά και στο μυαλό. Ένας παίκτης με εμπειρίες αλλά χωρίς ταχύτητα λίγα πράγματα θα προσφέρει σε μια ομάδα που εκ των πραγμάτων βγαίνει μπροστά και αμύνεται ψηλά.

Οι ερυθρόλευκοι, όπως έχει διαβάσει στο 10.gr, βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο,τι είναι να γίνει ας γίνει με ταχύτητα. Από την στιγμή που δεν υπολογίζονται ο Μπα και ο Σισέ ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να καλύψει αυτή τη θέση περισσότερο ίσως κι από αυτή ενός σέντερ φορ που θα αντικαταστήσει τον «άφαντο» Ουί Τζο. Ο,τι και να καταφέρνει η επίθεσή του αν η άμυνά του συνεχίζει να είναι τόσο ασταθής και ευάλωτη κάθε προσπάθειά του να πλησιάσει στην κορυφή θα υπονομεύεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ