Έχει εξήγηση το «ξέσπασμα»

Έχει εξήγηση το «ξέσπασμα»

Υποχρέωση λοιπόν των ερυθρόλευκων είναι να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν μέχρι το τέλος και μετά θα γίνει το «ταμείο».

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά πέντε γκολ σε αναμέτρηση της φετινής σούπερ Λίγκας.

Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να περιγράψει την εικόνα της αναμέτρησης των πειραιωτών με τον Αστέρα, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε τα αυτονόητα κόντρα στους Αρκάδες.

Διαβάστε επίσης: Μίτσελ: «Δείξαμε τις ικανότητες της ομάδας, αν παίζει όπως πρέπει για 90 λεπτά»

Ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι μ’ ένα γρήγορο γκολ, πέτυχε και δεύτερο αλλά φρόντισε να είναι προσεκτικός και να μην επαναλάβει τα πολλά λάθη του αγώνα στα Γιάννινα.

Εκείνα τα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΣ να «κόψει» δύο βαθμούς από την ομάδα του Πειραιά, σ’ ένα ματς που φάνταζε εύκολο για τον Ολυμπιακό μετά τα δύο γκολ που είχε πετύχει ο Φορτούνης στο πρώτο ημίχρονο.

Επιστροφή όμως στο ματς με τον Αστέρα για να δούμε πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για την αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών.

Ας ξεκινήσουμε με τα δύο γκολ με ωραία σουτ από Μπιέλ και Χάμες κι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να εκμεταλλεύονται οι ερυθρόλευκοι.

Και οι δύο παίκτες όπως και ο Φορτούνης έχουν την δυνατότητα ν’ απειλήσουν την αντίπαλη εστία με σουτ εκτός περιοχής και πρέπει να «ψάχνουν» το γκολ με τέτοια σουτ.

Θα πρέπει επίσης να εστιάσουμε στην εικόνα που έβγαλε η ομάδα του λιμανιού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε καλό τέμπο και στο δεύτερο μέρος και δεν έδειξε να επαναπαύεται στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, ένα λάθος που όπως προαναφέραμε είχε κάνει στα Γιάννινα.

Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την πίεση και ανταμείφθηκαν με την επίτευξη τριών ακόμα γκολ.

Αυτή είναι και η εξήγηση για το «ξέσπασμα» των πειραιωτών, δεν «έμειναν» στο προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου και συνέχισαν να ψάχνουν κι άλλα τέρματα.

Κι αυτή πρέπει να είναι η κεντρική «ιδέα» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Χρήζουν επίσης ιδιαίτερης μνείας οι τελικές στην εστία που είχαν οι ερυθρόλευκοι, δείγμα και αυτό της καλής προσπάθειας των παικτών του Μίτσελ στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός ήθελε ένα «ξέσπασμα», ήθελε μια νίκη με μεγάλο σκορ για να πάρει και την απαιτούμενη ώθηση, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Έχει «δρόμο» ακόμα η σεζόν κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.

Υποχρέωση λοιπόν των ερυθρόλευκων είναι να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν μέχρι το τέλος και μετά θα γίνει το «ταμείο».

Είναι πάντως ενθαρρυντικό ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει πέντε φορές στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως επίσης και το ότι σκόραραν Μασούρας και Ροντρίγκες.

Χρειάζεται βέβαια συνέχεια και σταθερότητα από τους πειραιώτες στα παιχνίδια που ακολουθούν αλλά είναι βέβαιο πως τούτη την ώρα οι ερυθρόλευκοι είχαν ανάγκη αυτό το ξέσπασμα, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ