Ολυμπιακός: Το απόλυτο μέχρι την Τούμπα

Ολυμπιακός: Το απόλυτο μέχρι την Τούμπα

Μόνο νίκες θέλει ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο παιχνίδι. Και μια πινελιά για τον κόσμο…

Στα δύο παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Ιωνικό, ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε απλά. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, καθάρισε τα ματς από νωρίς και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι.

Κάτι που δυστυχώς, είχε γίνει σε αρκετά ματς στη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός αλλάζει, βελτιώνεται και αυτό συμβαίνει την πιο κομβική στιγμή. Οι πειραιώτες βρίσκονται 10 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που πρέπει να τους νοιάζει δεν είναι η διαφορά, αλλά το να συνεχίσουν στους ίσιους ρυθμούς.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί, δίνει τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα καλό σερί. Μπορούν μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, να φτάσουν τα έξι σερί τρίποντα. Ήδη μετρούν δύο και ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Βόλο (εκτός), Άρη (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΟΦΗ (εντός).

Ο Ολυμπιακός, όπως σας είχα γράψει και παλαιότερα, μπορεί να μην έχει ακόμα καταφέρει να κερδίσει τρία ματς πρωταθλήματος στη σειρά, αλλά τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Είναι άλλη ομάδα και αν οι παίκτες του Μίτσελ παρουσιαστούν σοβαροί, τότε μπορούν να πάνε στη Τούμπα με το απόλυτο.

Αν τα καταφέρουν, θα χτίσουν ψυχολογία, θα έχουν μειώσει την διαφορά από την κορυφή και θα στείλουν μήνυμα στους αντιπάλους ότι δεν μπορούν να τους θεωρούν ξεγραμμένους.

Ένα – ένα τα παιχνίδια και στο τέλος θα γίνει το ταμείο, που έλεγε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Αρχής γενομένης φυσικά από το παιχνίδι στον Βόλο. Απέναντι σε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο πήρε την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και φυσικά θα θέλει να κάνει το ίδιο και τώρα.

Μπορεί ο Βόλος, να μην βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια να μην έχει βρει δίχτυα, αλλά είμαι βέβαιος ότι κόντρα στον Ολυμπιακό θα δείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, από την εικόνα του στις ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και από Παναθηναϊκό για το Κύπελλο…

Πρέπει να γίνει τέλος, αναφορά και στη δίψα του κόσμου. Μέχρι την Τετάρτη είχαν κάνει… φτερά 7.000 εισιτήρια, από τα 11.000 που μπορούν να διαθέσουν οι πειραιώτες και φυσικά τα υπόλοιπα μέχρι την έναρξη του ματς θα εξαφανιστούν.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ΠΑΝΤΑ θα είναι δίπλα στην ομάδα. Θυμάμαι, αμούστακο παιδάκι ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Παναχαϊκή. Τέλη Δεκεμβρίου του 1987, με τον Ολυμπιακό να μην έχει νίκη (!) στο πρωτάθλημα και κόπηκαν 60.976 εισιτήρια…

Η τρέλα και το πάθος για αυτή την ομάδα, περνά από γενιά σε γενιά. Και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ