Ντιέγκο Σιμέονε: Το τέλος μιας (αιώνιας) σχέσης, πλησιάζει…

Ντιέγκο Σιμέονε: Το τέλος μιας (αιώνιας) σχέσης, πλησιάζει…

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και η Ατλέτικο Μαδρίτης μοιάζουν να συνεχίζουν μαζί μόνο για τους τύπους…

Η δημοφιλής ισπανική εκπομπή «Chiringuito» μάλλον παραβίασε ανοιχτές πόρτες… αποκαλύπτοντας κάτι που μοιάζει καιρό τώρα κοινό μυστικό στο Metropolitano: Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θα συνεχίσουν μαζί την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Αργεντινός παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, θέλει να κλείσει σύντομα και ομαλά αυτόν τον «αιώνιο» κύκλο που βαστά από το 2011. Το τέλος μιας σχέσης…

Σήμερα ο αύξοντας αριθμός που αφορά στην παρουσία του στον πάγκο των Ροχιμπλάνκος είναι στο 604 και προφανώς δεν επιτρέπει καμία σύγκριση με το παρελθόν: Ιστορικά πρόσωπα όπως ο σεβάσμιος Λουίς Αραγονιές, ο Ρικάρντο Ζαμόρα, ο Ράντομιρ Άντιτς καιρό τώρα συμπληρώνουν λίστες με ρεκόρ που καταλήγουν στον «Τσόλο». Στον ίδιο που έστειλε «πακέτο» στην Ερυθρόλευκη μεριά της Μαδρίτης δύο Europa League (2012, 2018), δύο ευρωπαϊκά Super Cup (2013, 2019), δύο πρωταθλήματα (2014, 2021), ένα κύπελλο (2013), ένα εγχώριο Super Cup (2015) και τa εισιτήρια της συμμετοχής σε δύο τελικούς Champions League (2014, 2016). Το κύπελλο και το Super Cup που κατέκτησε στα ίδια χρώματα σαν ποδοσφαιριστής (1996) ήταν απλά το εισαγωγικό σημείωμα.

Τον 53χρονο Αργεντινό το ποδόσφαιρο στο σύνολο του τον αντιπαθεί. Για τις ιδέες του που μοιάζουν αναχρονιστικές, τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, τους αμέτρητους τσακωμούς του. Ένα «κακό» παιδί που μεγάλωσε διατηρώντας τον ίδιο δύσκολο χαρακτήρα. Για την Ατλέτικο όμως είναι ότι ο Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ. Εκείνος ο ένας και μοναδικός που άλλαξε την ιστορία της.

Στην απόλυτη εποχή της κόντρας Μπαρτσελόνα-Ρέαλ στο Ισπανικό ποδόσφαιρο οι Ροχιμπλάνκος όχι μόνο δεν αποτέλεσαν τον φτωχό συγγενή αλλά κατάφεραν να αλλάξουν status. Εξελίχθηκαν σε μια από τις πέντε-έξι πιο σημαντικές ομάδες της Ευρώπης την προηγούμενη δεκαετία. Ανέδειξαν έναν σωρό από κορυφαίους ποδοσφαιριστές, έκαναν σπουδαίες πωλήσεις, κέρδισαν τίτλους, έχτισαν ένα υπέροχο νέο γήπεδο. Πιθανότατα ελάχιστα από αυτά θα είχαν συμβεί αν ο «Τσόλο» δεν ήταν εκεί.

Όλα όμως κάποια στιγμή τελειώνουν. Και φαίνεται πως ούτε για τον Σιμεόνε προκύπτει εξαίρεση σε αυτό. Φέτος η Ατλέτικο είναι σκιά του εαυτού της. Αποκλείστηκε ως 4η από τα γκρουπ του Champions League συγκατοικώντας με Πόρτο, Μπριζ, Λεβερκούζεν. Την Κυριακή ηττημένη από τη Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη έμεινε 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή της La Liga όπου μετρά μόλις μια νίκη από τα τέλη Οκτώβρη –σε πέντε αγωνιστικές-. Η –μοναδική- ομάδα με τους τέσσερις διαφορετικούς εκπροσώπους στον τελικό του Μουντιάλ (Ροντρίγκο Ντε Πολ, Ναουέλ Μολίνα, Άνχελ Κορέα, Αντουάν Γκριεζμάν) μοιάζει καιρό τώρα παγιδευμένη σε μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά.

«Ίσως αυτός που δεν τα δίνει όλα είναι τελικά ο προπονητής», είπε ο Ντιέγκο Σιμεόνε πριν από μερικές εβδομάδες τραβώντας πάνω του την ευθύνη για την εικόνα.. «Είμαι αυτός που πρέπει να βελτιωθεί ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να ανεβάσουν το επίπεδό τους στο πρωτάθλημα. Είναι λίγο πολύ τα ίδια ονόματα που κέρδισαν τον τίτλο στη LaLiga. Η βάση των εκκινήσεων είναι εκεί, ο προπονητής είναι αυτός που αποτυγχάνει περισσότερο από τους υπόλοιπους» ανέφερε σε μια προσπάθεια που τέλη Δεκέμβρη εκτιμήθηκε ως κίνηση «συσπείρωσης». Από ότι φαίνεται όμως ο Σιμεόνε με τον δικό του παράξενο τρόπο δεν είπε για πολλοστή φορά την αλήθεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ