Στην επίθεση συμπαθητικός, στην άμυνα (πάλι) προβληματικός…

Στην επίθεση συμπαθητικός, στην άμυνα (πάλι) προβληματικός…

Ο Μαρσέλο με τη νέα θεαματική εκτέλεση έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του κυπέλλου....

Θέμα για το ποιος θα πάρει την πρόκριση δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να τεθεί. Το είχε λύσει ο Μαρσέλο από το πρώτο ματς στο Φάληρο. Το 4-1 του πρώτου παιχνιδιού είχε απλοποιήσει την κατάσταση για τον Ολυμπιακό. Επομένως, ήταν φυσικό ο Μιτσελ να αντικρίσει το παιχνίδι ως μία ευκαιρία για δοκιμές και σε ό,τι αφορά τη διάταξη και σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα. Σχετικά με τη διάταξη τα όσα είδε δεν θα πρέπει να τον άφησαν ευχαριστημένο.

Οι τρεις στην άμυνα είναι ένα σχήμα που κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει. Οι συγκεκριμένοι τρεις που παρέταξε στο Περιστέρι δεν λειτούργησαν. Τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό έχει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που έπαιξε ανάμεσα στους άλλους δύο και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα αμυντικά του καθήκοντα σε αντίθεση με την προώθηση της μπάλας που έτσι κι αλλιώς είναι το δυνατό του σημείο.

Το να σε… τρυπάει το Περιστέρι με μπαλιά στην πλάτη δεν είναι τόσο κολακευτικό για την αμυντική τριάδα του Ολυμπιακού αλλά και για τον Ανδρούτσο που έπαιζε ως δεξιός μπακ-χαφ. Ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν χωρίς αμφιβολία ο Σαμασεκου. Οχι ότι έκανε πράγματα και θαύματα αλλά έτρεξε πολύ, πήγε πετυχημένα στις προσωπικές μονομαχίες και έχει αρκετά κλεψίματα. Είναι φανερό πως έχει τη δυνατότητα να ντουμπλάρει τον Έμβιλα και να αναλάβει ευθυνες.

Από κει και πέρα, οφείλει κανείς να βρει φιλοφρονες λόγους για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που είχε και πάλι διπλό ρόλο μέσα στο παιχνίδι ως σέντερ φορ και άτυπο δεκάρι. Ο Γιώργος Μασούρας ήταν ο παίκτης που είχε τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλον στον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μία φορά αστόχησε και τις υπόλοιπες όταν σταμάτησε ο Γιαννιώτης. Εύκολα μπορεί να του γίνει κριτική (και του γίνεται) ότι είναι χασογκόλης.

Την παρακάμπτω για να σημειώσω ότι ο επιθετικός των ερυθρόλευκων ήταν αυτός που ήξερε να βρίσκεται σε θέση βολής και να εκτελεί. Σε ακόμα ένα παιχνίδι φέτος οι εκτελέσεις του δεν ήταν οι καλύτερες. Ωστόσο είναι ο παίκτης που έχει την ικανότητα να βρίσκεται απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και να απειλεί. Κανένας άλλος από τους extreme του Ολυμπιακού δεν μπορεί να το κάνει αυτό στο βαθμό και με τη συχνότητα που το κάνει ο Μασούρας.

Ο Σισέ που σκόραρε είχε καλή αμυντική παρουσία και διάθεση. Υποθέτω ότι αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο από τον προπονητή του… Ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές φάσεις στην επίθεση αλλά σε ότι αφορά την άμυνα γύρισε στα προ του Μουντιάλ. Αυτό ίσως συνιστά και τον μεγαλύτερο προβληματισμό του Μίτσελ από όσα είδε στο δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου.

Α, είδε και εμείς είδαμε μαζί του άλλο ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Μαρσέλο, τον παίκτη που καθάρισε τον Ατρόμητο και έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του κύπελλο. Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι ο Βραζιλιάνος υπέρ παίκτης βρίσκεται στην ζητουμενη φυσική κατάσταση.

Δεν γίνεται να μην σημειωθεί όμως, οτι σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και η ποιότητα που διαθέτει μας έδωσε ένα ακόμα γκολ χάρμα οφθαλμών. Σε τέτοιους παίκτες ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αφήνεις πάντα περιθώρια. Αυτό φαίνεται να κάνει τώρα ο Μιτσελ. Με τον Ουι Τζο ο,τι και να κάνει, άδικος κόπος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ