Το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός, ο Άρης και το πρωτάθλημα…

Το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός, ο Άρης και το πρωτάθλημα…

Ο Ολυμπιακός στα μέσα Σεπτεμβρίου έχασε στο Βικελίδης. Και τα άλλαξε όλα. Και θέλει να ολοκληρώσει την αλλαγή, εκεί που την ξεκίνησε...

Μόνο νίκες. Ως το τέλος. Και… ανατροπή. Φράσεις που προκύπτουν σε καθημερινή βάση, πλέον, από το Ρέντη. Και δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να μην κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις του για τη φετινή τρελή κούρσα του πρωταθλήματος. Μάλιστα, το παιχνίδι με τον Άρη είναι σχεδόν… σημαδιακό. Ακριβώς έναν γύρο πριν, στο ίδιο παιχνίδι, σε διαφορετική έδρα (Κλεάνθης Βικελίδης), άλλαξαν όλα για τους Ερυθρόλευκους.

Εκείνη η ήττα στη Θεσσαλονίκη, στο πρώτο παιχνίδι του Χάμες Ροντρίγκες με τα ερυθρόλευκα, ήταν η… στροφή που έβαλε το αυτοκίνητο στη σωστή πορεία. Όλα άλλαξαν. Από τον προπονητή (αποχώρησε ο Κάρλος Κορμπεράν, ήρθε ο Μίτσελ), έως τα πρόσωπα και (κυρίως) τη νοοτροπία και την ετοιμότητα του συνόλου.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣ Γιάννινα: Ο χειρότερος αντίπαλος, την χειρότερη στιγμή… (vids)

Ο τωρινός Ολυμπιακός, ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με εκείνον του καλοκαιριού ή του Σεπτεμβρίου. Ο σημερινός Ολυμπιακός, είναι μια ομάδα έτοιμη και ικανή να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η συγκυρία του αγώνα με τον Άρη, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει πως ό,τι έγινε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, ήταν μια αφύπνιση… τίτλου.

Η νίκη επί του Αρη, σήμερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είναι επιβεβλημένη. Εμπεριέχει ένα τεράστιο «πρέπει». Το οποίο ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να το εξυπηρετήσει, εάν θέλει να στείλει ακόμη ένα μήνυμα στους αντιπάλους του. Αλλά και πρακτικά. Καθαρά βαθμοθηρικά. Θα αφήσει πίσω του τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση και θα κοιτάζει μόνο μπροστά του, όχι δίπλα του. Επίσης, η ισοπαλία του Δικεφάλου με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, είναι ένα σημαντικό ξυπνητήρι, για το τι δεν πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο Φάληρο.

Οι πρωταθλητές έχουν «συμμαζευτεί» από τον Μίτσελ. Η ομάδα του Πειραιά έκανε για πρώτη φορά φέτος 3 σερί νίκες, το αγωνιστικό πρόσωπο έχει αλλάξει δραστικά και με τα «10άρια» να δίνουν τον ρυθμό, παίζει καλό ποδόσφαιρο, κερδίζει εμφατικά και αποκτά αυτοπεποίθηση. Αλλά τα πράγματα δεν θα είναι απλά. Διότι αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα ο Ολυμπιακός έχει περίπλοκο πρόγραμμα, αρχίζοντας με τον Αρη εντός και συνεχίζοντας ως εξής: Ατρόμητος εκτός, ΟΦΗ εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Παναιτωλικός εντός, Λαμία εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Λεβαδειακός εντός, ΑΕΚ εκτός. Επίσης, έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα και στο Κύπελλο, όπου αντιμετωπίζει τον Άρη στους «8» και εφόσον προκριθεί, στους «4» την ΑΕΚ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ