Άρης: Να του γίνει μάθημα ενόψει Κυπέλλου

Άρης: Να του γίνει μάθημα ενόψει Κυπέλλου

Η ομάδα του Πάρντιου «μπλόκαρε» τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, η αδράνεια στο γκολ του Μασούρα άλλαξε τη ροή του αγώνα, ενώ θα πρέπει να βελτιωθεί στην επίθεση, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα ουσίας και ψυχολογίας στο χθεσινό (15/1) εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία, με μετρημένες στα δάχτυλα τις κλασσικές ευκαιρίες, ηττήθηκε από την αδράνεια της άμυνας του στο γκολ του Μασούρα.

Το πλάνο του Άλαν Πάρντιου, σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι, τουλάχιστον, λειτούργησε άψογα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Ο Άρης «μπλόκαρε» την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ενώ η τριάδα των Νταρίντα, Ετέμπο και Νταμπό κέρδισε τη μάχη στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μη δεχτεί πίεση η εστία του Κουέστα.

Διαβάστε επίσης: Πόσους βαθμούς έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από τα πέναλτι και τις αποβολές

Στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ο Νταρίντα έστειλε στο 43΄ τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Μαζικού από αριστερά, το γκολ, όμως, ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR ως οφσάιντ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, λίγα δευτερόλεπτα, συγκεκριμένα μετά τη σέντρα, οι κιτρινόμαυροι πλήρωσαν την αδράνεια της άμυνας τους στο γκολ του νεοεισελθόντα στον αγωνιστικό χώρο, Μασούρα. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, στη συγκεκριμένη φάση έπαιξε και η κλάση του Χάμες Ροντρίγκες, καθώς η μπαλιά ήταν καταπληκτική.

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ και αυτό φάνηκε να τον αποσυντονίζει. Αυτό, κυρίως, που έδειξε, είναι η γνωστή αδυναμία του να σκοράρει στα ντέρμπι, με εξαίρεση αυτό του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η απουσία του Πάλμα, που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και αγωνίστηκε ως αλλαγή για λίγα λεπτά, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο επιθετικό κομμάτι. Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι ο Άρης δεν είχε «καθαρό» μυαλό στο χθεσινό παιχνίδι, δείχνοντας επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Είτε σε ότι αφορά την εκτέλεση, είτε σε ότι αφορά την τελική πάσα, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού.

Ο Πάρντιου ορθώς περιμένει ότι ο έτοιμος Πάλμα και ο Καμαρά θα δώσουν λύσεις στην επίθεση, η βελτίωση, όμως, στον συγκεκριμένο τομέα θα πρέπει να είναι άμεση. Αρχής γενομένης από τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου της Τεταρτης και πάλι με τον Ολυμπιακό, στο ίδιο γήπεδο.

Η χθεσινή ήττα θα πρέπει να γίνει μάθημα για τον Άρη. Να κρατήσει τα θετικά στοιχεία και να διορθώσει τις αδυναμίες του. Κυρίως, σε ότι αφορά την επίθεση. Έδειξε, πάντως, χθες, ότι μπορεί να τα καταφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ