Αυτή την περίοδο σερί χτίζει μόνο ο Ολυμπιακός

Αυτή την περίοδο σερί χτίζει μόνο ο Ολυμπιακός

Η μάχη γίνεται ώστε οι διεκδικητές να φτάσουν στα πλέι οφ με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Εκεί ξεκινά ένα νέο πρωτάθλημα...

Το κείμενο αρχίζει με μία υπόθεση εργασίας. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει διπλό μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την ερχόμενη αγωνιστική μπαίνει ή όχι και πάλι στην μάχη για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος; Υποθέτω πώς η απάντηση είναι ναι και τότε οι τρεις ομάδες που θεωρητικά τώρα διεκδικούν το πρωτάθλημα γίνονται αμέσως τέσσερις.

Ας επιχειρήσουμε φτάσουμε στο ίδιο συμπέρασμα με διαφορετικό τρόπο. Την Κυριακή που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός νίκησε τα Γιάννενα με την ψυχή στο στόμα από ένα λάθος του Μορέιρα στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Δύο βαθμοί ήταν έτοιμοι να χαθούν και σώθηκαν από μία… αβλεψία.

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ που ερχόταν από ένα σερί πετυχημένων εμφανίσεων άφησε δύο βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ. Πριν από δύο αγωνιστικές η ΑΕΚ είχε χάσει από τα Γιάννενα. Το πρωτάθλημα αυτό κρύβει πολλές ανατροπές και αναπάντεχα αποτελέσματα. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξή του ούτε να ποντάρει ολα του τα λεφτά στον Παναθηναϊκό που είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά ή στην ΑΕΚ που τώρα είναι δεύτερη τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό.

Με βάση την αγωνιστική εικόνα των ομάδων μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι αυτή την περίοδο η Ένωση παίζει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο ειδικά μέσα στην έδρα της. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα στραβοπατήσει εκ νέου όταν αφήνει βαθμούς με ευκολία στην Τρίπολη και στα Γιάννενα.

Ο Παναθηναϊκός που αγωνιστικά εμφανίζεται προβληματικός έχει πράγματα να διορθώσει και μάλιστα άμεσα διότι τα καρδιοχτύπια του δεν περιορίζονται πια μόνο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Άρη χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ.

Το σύστημα με τα τρία δεκάρια έδειξε στον Μίτσελ ότι έχει τα όριά του. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του ούτως ώστε να ετοιμάσει μία στερεη-δεύτερη εκδοχή της ομάδας του όταν αντιμετωπίζει αντιπάλους αυξημένης δυναμικότητας. Αυτή η εβδομάδα που περιλαμβάνει παιχνίδια κυπέλλου και μάλιστα δύσκολα (με εξαίρεση την ΑΕΚ) μπορεί να κρύβει νέες εκπλήξεις για τους διεκδικητές του τίτλου και για ορισμένους από αυτούς νέες βαθμολογικές απώλειες.

Το ζητούμενο για όλους είναι η αποτελεσματικότητα. Κανένας δεν την έχει δεδομένη και κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ευνοείται από το από δω και πέρα από το πρόγραμμα. Όποιος είναι σοβαρός και αποτελεσματικός θα φτάσει με τις καλύτερες βαθμολογικές προϋποθέσεις στα play off.

Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί σε αυτή τη διαδικασία. Μέχρι τότε, η μάχη θα δοθεί για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Παναθηναϊκός με την ην ΑΕΚ διατηρούν τώρα μία βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ο τελευταίος είναι που έχει το μέταλλο και την τεχνογνωσία και αυτή την περίοδο χτίζει το πρώτο σερί νικών από εκείνα που μέχρι πέρσι του έδιναν τα πρωταθλήματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ