Ο… ευεργέτης Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα που μόλις αρχίζει

Ο… ευεργέτης Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα που μόλις αρχίζει

Ο... αυτοκτονικός ιδεασμός του Ολυμπιακού ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που έφεραν την Κυριακή οι άλλοι τρεις διεκδικητές του τίτλου

Τέτοια… ευεργεσία από τον Ολυμπιακό ούτε οι αντίπαλοί του δεν περίμεναν. Μπήκε στο Περιστέρι ξέροντας ότι ο Παναθηναϊκός χάνει 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ξέροντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει 3-0 και ότι μπορεί να τον πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς. Κι όμως, αντί να συμβεί αυτό πέταξε δύο βαθμούς στο Περιστέρι και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού θα μπορούσε ακόμα και να χάσει. Οι ευεργετημενοι αντίπαλοι του πήραν βαθιά ανάσα γιατί, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός με την τεχνογνωσία του σε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον παραπαίοντα πρώτο θα είχε ήδη κατασταθεί πρώτο φαβορί για να πάρει και αυτό το πρωτάθλημα.

Στο πιο κρίσιμο ματς γκέλαρε κάνοντας νέα εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου όπως κατώτερη του αναμενομένου ήταν και η διαχείριση του ματς από τον προπονητή του. Αν όμως ο Ολυμπιακός γκέλαρε στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αφήνω κατά μέρος το πρώτο ημίχρονο στο οποίο το ματς φαινόταν ισορροπημένο. Πέρα από το αυτογκόλ του Πέρεθ ήταν φανερό πως όποια ομάδα άντεχε να πρεσάρει την άλλη με την ίδια ένταση και στο δεύτερο ημίχρονο θα αποκτούσε αυτόματα μεγάλο πλεονέκτημα. Όπως φάνηκε καθαρά στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να παίζει στον ίδιο ρυθμό με την ίδια υψηλή ένταση.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Το μέτωπο των τραυματιών για τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός παρέδωσε το αγωνιστικό του πνεύμα δεν είχε ούτε τα ψυχικά ούτε τα φυσικά αποθέματα να ανταπεξέλθει στο ολοκληρωτικό παιχνίδι του αντιπάλου του. Μετά την ήττα στην Τούμπα για το κύπελλο ήρθε η συντριβή του στη Λεωφόρο για να καταδείξει ότι η ομάδα του πρώτου γύρου δεν υπάρχει πια. Κι επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι άλγεβρα για να χρειάζεται ειδικές γνώσεις να το κατανοήσεις είναι σαφές ότι η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στους πράσινος επειδή δεν βρήκαν τον παίκτη που θα αντικαταστήσει του σε τον Αϊτόρ. Εδώ δεν πρόκειται για απλή ολιγωρία. Πρόκειται για σοβαρό λάθος στα όρια του ποδοσφαιρικού εγκλήματος. Θα κάναμε άλλη κουβέντα αν ο παίκτης είχε βρεθεί είχε έρθει αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Μέχρι τώρα στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός πήρε έναν αριστερό μπακ και έναν χαφ. Παίκτης στη θέση του Αϊτόρ δεν πήρε. Προσπάθησε να βρει, είχε μπροστά του δύο μήνες για να το κάνει αλλά δεν το έκανε. Το πρόβλημα είναι δικό του και επειδή δεν βρήκε λύση τώρα το πληρώνει. Ωστόσο η κατάρρευση του κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν μόνο θέμα του ενός παίκτη που λείπει. Ήταν θέμα γενικότερης αδυναμίας της ομάδας που προσπαθεί μετά τη διακοπή να τα βγάλει πέρα με 12-13 παίκτες. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο Γιοβάνοβιτς που έχει τόσα καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρώνει και τις επιλογές του και τις μη επιλογές του.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πια, με την εικόνα που παρουσιάζει, το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άλλοι τρεις με πρώτη την ΑΕΚ τον έχουν πλησιάσει και έχουν αποδείξει στα μεταξύ τους παιχνίδια ότι μπορούν να τον κερδίσουν και να τον γκρεμίσουν. Έχουμε μπροστά μας ένα νέο πρωτάθλημα που μόλις αρχίζει. Κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη και την κατάληξη του είναι παρακινδυνευμένη. Το ίδιο είναι και η εκτίμηση ότι επειδή οι πράσινοι δέχτηκαν τρία γκολ στην έδρα τους από τον ΠΑΟΚ από δω και πέρα θα καταρρεύσουν και θα αποχαιρετήσουν κάθε ελπίδα τους για τον τίτλο. Όσοι τα λένε αυτά μάλλον ανήκουν σε εκείνους που βιάστηκαν να ξεγράψουν και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ που βρήκε με την ψυχή στο στόμα τον τρόπο να περάσει από τη Νίκαια συγκεντρώνει τώρα τα βλέμματα των περισσότερων ως πρώτο φαβορί. Αν ο Σιδηρόπουλος είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ του Βίντα στη φάση της ισοφάρισης η συζήτηση θα γινόταν διαφορετικά. Διαφορετικά θα γινόταν επίσης αν ο Ολυμπιακός δεν φλυαρούσε ακατάσχετα στο Περιστέρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ