Στίβεν Τσούμπερ: Κι όμως είναι ακόμα εδώ! (pics)

Στίβεν Τσούμπερ: Κι όμως είναι ακόμα εδώ! (pics)

Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος ο Στίβεν Τσούμπερ φώναξε παρών για την ΑΕΚ. Ο Ελβετός είναι και πάλι εδώ.

Πέρασε μπόλικος καιρός από τη μέρα που ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ. Και αν βάλουμε κάτω και τους αριθμούς; Τότε, θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω για να βρούμε το τελευταίο γκολ του Ελβετού άσου.

Στις 17 Μαϊου ο 31χρονος είχε βρει δίχτυα στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ηταν το τελευταίο ματς μιας καταστροφικής και αποκαρδιωτικής σεζόν, με την Ενωση να γνωρίζει ακόμη μια ήττα. Οχτώ μήνες μετά, ο Τσούμπερ συνδέθηκε ξανά με το πλεκτό, οδηγώντας την ΑΕΚ σε ένα «χρυσό» τρίποντο στη Νίκαια. Ενα τρίποντο που φέρνει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο -1 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Η… παρέλαση του ΠΑΟΚ έκανε μεγαλύτερη την απώλεια στο Περιστέρι

Με την πλάτη στον τοίχο ήταν η Ενωση και εμφανίστηκε ο από μηχανής… Τσούμπερ για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Ελβετός εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική πάσα του Μάνταλου, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Λευτέρη Χουτεσιώτη.  Με μοιρογνωμόνιο τον βρήκε ο Ελληνας άσος, υπογράφοντας και αυτός το πολύτιμο διπλό των «κιτρινόμαυρων».

Η λύτρωση για τον 31χρονο παίκτη άργησε, αλλά έκανε την εμφάνισή της σε ένα καθοριστικό σημείο. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΑΕΚ. Ουσιαστικά, με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Η Ενωση απέφυγε την γκέλα ολκής, μειώνοντας στον πόντο την απόσταση από την κορυφή, ενώ και ο Στίβεν Τσούμπερ… αναστήθηκε. Σαν «ένεση» στην ψυχολογία του ήταν εκείνο το εκπληκτικό τέρμα. Το έψαξε και στα προηγούμενα ματς ο Ελβετός, αλλά δεν του βγήκε. Εκβίασε καταστάσεις τις περασμένες αγωνιστικές, σπατάλησε ευκαιρίες, δημιουργώντας και εκνευρισμό στις εξέδρες. Τελικά, έμελλε να σημειώσει το γκολ της «απόδρασης» στη Νεάπολη. Σε μια εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά. Όταν έστηνε πάρτι σε κάθε αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας αρχοντικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις.

Είναι γεγονός πως ο Τσούμπερ έμεινε αρκετά πίσω στην ιεραρχία του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Η αγωνιστική καθίζηση του Ελβετού, αλλά και οι πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ του περιόρισαν αισθητά τον χρόνο συμμετοχής. Μέχρι το χθεσινό ματς στη Νίκαια, το εφετινό κοντέρ είχε καταγράψει μόλις 364′ συμμετοχής για τον 31χρονο άσο, που την περσινή σεζόν παρασύρθηκε και από την γενικότερη κατάσταση στις τάξεις της ομάδας. Η απογοητευτική εικόνα του Δικεφάλου εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και οι συνεχόμενες αλλαγές στην άκρη του πάγκου, έπαιξαν σημαντικό ρόλο… στην εξαφάνισή του.

Ο άσος από το Βιτεντούρ πέρασε πολλά το τελευταίο διάστημα (χειρουργείο, εκτός Μουντιάλ) και η εμφάνιση στη Νίκαια μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την… εκτόξευση. Αποτελεί πολύτιμο γρανάζι και μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός τον υπολογίζει και για αυτόν τον λόγο άναψε το πράσινο φως για την ενεργοποίηση της οψιόν του το καλοκαίρι. Με την αποφασιστικότητά του και το πείσμα του, ο Τσούμπερ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην πρώτη ανατροπή της ΑΕΚ στον εφετινό μαραθώνιο του ελληνικού πρωταθλήματος. Μια ανατροπή που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στην προσπάθεια να κατηφορίσει ο τίτλος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ