Ας μιλήσουμε για τον Σαμασέκου…

Ας μιλήσουμε για τον Σαμασέκου…

Ο Τζολάκης στη βραδιά καριέρας οδήγησε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Ελ Αραμπί το «καθάρισε» στο 89΄. Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου ήρθε και έδεσε…

Μια πρόκριση απαραίτητη. Σε μια βραδιά που θα την θυμάται για πάντα ο MVP του αγώνα Κωνσταντίνος Τζολάκης. Σε έναν προημιτελικό Κυπέλλου που είχε 8 αποκρούσεις, εκ των οποίων η κορυφαία που έφερε την πρόκριση. Η απόκρουση πέναλτι στο 84΄. Αρκεί να σκεφτείτε πόσο κολλημένος στον τοίχο θα ήταν ο Ολυμπιακός αν είχε γίνει το 1-0 και έπρεπε να παίξει, ενδεχομένως και παράταση, με 10 παίκτες.

Ο Τζολάκης υπέγραψε το ραντεβού με την ΑΕΚ στα ημιτελικά και μαζί κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ δύσκολο ματς κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Για τον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού το ματς αυτό είναι το καλύτερο της καριέρας του σε έναν θεσμό που του «πάει» πολύ. Αυτός ήταν που υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο του 2020 κρατώντας ανέπαφη την εστία του στη νίκη των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: Ποιος Γιοβάνοβιτς; Αυτός πήγε τον Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό – Το πρόσωπο κλειδί του deal – Στα 3,1 εκατ. ευρώ έκλεισε η μεταγραφή

Αν ο Τζολάκης κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί αποτελείωσε τον Άρη. Ο Μαροκινός killer βρήκε μια ευκαιρία και στο 89 την έκανε γκολ. Αυτή ήταν η δουλειά του πάντα, αυτή παραμένει έστω και αν φέτος δεν είναι αυτός που μας είχε συνηθίσει τρία χρόνια.

Ο Ελ Αραμπί που σκόραρε μετά από ασίστ του Σαμασέκου. Και κάπου εδώ αφού αποδώσαμε τιμές στους δύο προφανείς πρωταγωνιστές πάμε και στον παίκτη που αξίζει να σταθούμε παραπάνω.
Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου που ήρθε στον Πειραιά στις 16 Σεπτεμβρίου και έως τώρα έχει αγωνιστεί σε 13 ματς με συνολικά λεπτά συμμετοχών 471.

Λίγα, πολύ λίγα θα πω εγώ με όσα μας είχε δείξει αυτό το παιδί έως τώρα και αν κάποιοι είχαν αμφιβολία πιστεύω πως μετά την εμφάνιση του στο Κλεάνθης Βικελίδης πείστηκαν. Με τον Άρη άλλωστε έχει κάνει τα δύο από τέσσερα 90λεπτα με τα ερυθρόλευκα, και τα δύο στο Κύπελλο, έχοντας μια παρουσία στο βασικό σχήμα με την Λαμία και μια ακόμη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στο 2-2 του Κυπέλλου. Στα υπόλοιπα ματς;

Ολιγόλεπτες συμμετοχές για έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε από την Μπουντεσλίγκα και την Χόφενχαϊμ μετά από «γεμάτη» σεζόν και που έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει μια πρώτης γραμμής επιλογή για τον Μίτσελ. Γιατί έως τώρα ήταν παροπλισμένος ένας ποδοσφαιριστής που είχε αποκτηθεί με 14 εκατ. ευρώ από την Χόφενχαιμ και ήταν στα «ραντάρ» κορυφαίων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ; Το ξέρει μόνο ο Ισπανός τεχνικός που σίγουρα έχει δει πόσα πολλά μπορεί να του προσφέρει ο Αφρικανός όχι απλά ως λύση από τον πάγκο.

Μπορεί η αψεγάδιαστη παρουσία του Τζολάκη να… σκέπασε τα πάντα στο Βικελίδης όμως η εμφάνιση του Σαμασέκου στον άξονα δίπλα στον Εμβιλά ήταν «γεμάτη». Με τρεξίματα ασταμάτητα, με πολύ καλή μεταβίβαση, γρήγορο transition, δυναμικότητα στο παιχνίδι του και καλές καλύψεις και με μια ασίστ εξαιρετική σε μια φάση που κανείς δεν περίμενε πως θα έχει την κατάληξη της πριν κατεβάσει την μπάλα ο Ελ Αραμπί βγαίνοντας απέναντι στον Κουέστα για το 0-1.

Στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλά μια (απαραίτητη) πρόκριση ούτε είδε μόνο τον Τζολάκη να φωνάζει παρών. Είδε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Σαμασέκου και πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός στον άξονα όχι μόνο στο rotation και τις ανάσες είτε του Χουάνγκ είτε του Εμβιλά (που θα χρειαστεί λογικά με τον ΟΦΗ). Είδε πως μπορεί να έχει και ένα εναλλακτικό πλάνο με τρία ενεργά κεντρικά χαφ όπως τον είχαμε συνηθίσει μέχρι πέρσι. Με τον Σαμασέκου να φωνάζει πως οφείλει ο Μίτσελ να τον βάλει πιο γερά στο κόλπο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ