Έλα μωρέ με τον Μπουχαλάκη…

Έλα μωρέ με τον Μπουχαλάκη…

Μια ιστορία… αντί-εμπορική για έναν ποδοσφαιριστή που ήταν πάντα στην επικαιρότητα παρότι ποτέ δεν το επέλεξε…

Έφυγε σιωπηρά όπως σιωπηρά ήρθε. Δοκιμάστηκε με δυσκολίες και τραυματισμούς, πέτυχε στην κορυφαία ομάδα της χώρας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των «ειδικών», φόρεσε το περιβραχιόνιο και έγραψε την δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Μια ολάκερη ζωή με τα ερυθρόλευκα αφού από τα 20.698 λεπτά συμμετοχών με συλλόγους τα 14.831 ήταν με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος. Ο Εργοτέλης που τον ανέδειξε, μια χρονιά στην Νότιγχαμ και πλέον Κόνιασπορ για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, περί ου ο λόγος, που έβγαλε το περιβραχιόνιο από το χέρι σε μια σεζόν που έτσι και αλλιώς το φόρεσε ελάχιστα για τα δεδομένα του.

Από τα 226 ματς που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό (14 γκολ, 16 ασίστ) μόλις τα 14 είναι της τρέχουσας σεζόν για έναν ποδοσφαιριστή που στα χρόνια του Πέδρο Μαρτίνς… άγγιζε τις 50αρες (συμμετοχές).

Διαβάστε επίσης: Βαγγέλης Μαρινάκης: «Στο χέρι μας το νταμπλ»

30 συμμετοχές το 18-19 στην αρχή της δεύτερης θητείας του στον Πειραιά μετά την σεζόν στο Νότιγχαμ. 52 αγώνες το 19-20, 49 το 20-21, 42 το 21-22. Ο Μπουχαλάκης ήταν από τους παίκτες που ξεκινούσε η 11αδα του Ολυμπιακού σε μια 4ετια που κυριάρχησε, παίρνοντας τίτλους και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Τυχαία ήταν εκεί στους εκλεκτούς ο «Μπούχα»; Γυρνώντας πιο πίσω τον χρόνο θα δούμε πως δεν υπήρξε κανείς προπονητής του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην ομάδα, το καλοκαίρι του 2014, που να μην τον είχε στα βασικά του πλάνα. Ο μεγάλος του αντίπαλος όμως ήταν οι τραυματισμοί του, τους οποίους νίκησε αλλάζοντας στάση ζωής και διατροφής.
Όλα αυτά τα χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη φτάνοντας έως και αρχηγός ήταν πάντα στην επικαιρότητα. Και ήταν πάντα ο εύκολος στόχος, όπως συμβαίνει κυρίως με τους Έλληνες παίκτες.

Από τα πιο ήσυχα και καλά παιδιά στο Ρέντη που δεν πήραν το… καλάμι σπίτι τους και που φρόντισαν να τιμήσουν τα συμβόλαια με την ομάδα. Το αν τελικά το «έλα μωρέ με τον Μπουχαλάκη» που «φορέθηκε» πολύ όλα αυτά τα χρόνια είχε βάση ή όχι; Είναι καθαρά στο μυαλό και τα πιστεύω του καθενός, έξω από την ομάδα. Γιατί η ομάδα και οι προπονητές που τον είχαν στη διάθεσή τους «απάντησαν» με τον τρόπο που τον εκμεταλλεύτηκαν.

Και αν τώρα στη σεζόν που τρέχει δεν βρήκε τον ρόλο που είχε βαδίζοντας στα πρώτα του «άντα» της ζωής του η απάντηση είναι πιθανό να βρίσκεται και στον ίδιο. Στο πως και ο ίδιος τελικά μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στον Ολυμπιακό ήθελε να δοκιμάσει το εξωτερικό (ξανά) το οποίο είναι αλήθεια πως τα έψαχνε τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως και να έχει, ότι άποψη έχει ο καθένας για τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Μπουχαλάκη, στο τέλος της ημέρας μένει η ουσία. Και η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το χορτάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ