Ολυμπιακός: Η πιο κρίσιμη μάχη…

Ολυμπιακός: Η πιο κρίσιμη μάχη…

Ο δρόμος για το νταμπλ έχει 12 ντέρμπι και ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει… SMS από το πρώτο!

Μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στην τελική ευθεία της σεζόν. Ακόμα και σε μια χρονιά που η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, χρειάστηκε να αλλάξει δύο προπονητές και να κάνει αρκετές διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ, ο Θρύλος παραμένει ζωντανός και στοχεύει στην κατάκτηση του νταμπλ.

Για να τα καταφέρει, πρέπει στα εναπομείναντα 19 ματς (16 για το πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο, εάν αποκλείσει την ΑΕΚ) να βγάλει χαρακτήρα, να παίξει με πάθος και αγωνιστικό τσαμπουκά, γιατί έχει πολλές μάχες μπροστά.

Σας έγραψα προηγουμένως για ροδοπέταλα. Οι «ερυθρόλευκοι» στα 19 εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν θα δώσουν 12 ντέρμπι, χωρίς να υπολογίζω τα ματς με τον Άρη. Εάν προσθέσω και αυτά, θα φτάσουμε στα 14…

Έχουμε και λέμε. Πέντε με την ΑΕΚ (δύο για το Κύπελλο και τρία για το πρωτάθλημα), τέσσερα με τον ΠΑΟΚ (τρία για το πρωτάθλημα και το τέταρτο θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου, εάν προκριθούν και οι δύο ομάδες) και τρία με τον Παναθηναϊκό.

Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και η πιο εύκολη διαδρομή. Ο Ολυμπιακός όμως, είναι μαθημένος στα δύσκολα. Και να καταφέρει να κατακτήσει το νταμπλ, θα μιλάμε για τεράστια εποχή και θα είναι μια σεζόν που δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα.

Ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του για να βγουν με ελάχιστες απώλειες αυτές οι μάχες, φυσικά θα πρέπει να κρατήσει ζεστούς τους ποδοσφαιριστές, γιατί δίχως ίχνος υπερβολής θα χρειαστούν ΟΛΟΙ.

Το πρώτο από τα 12 αυτά ντέρμπι, το δίνει την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που από τότε που θυμάμαι το ποδόσφαιρο, οι φίλοι της περίμεναν δύο παιχνίδια. Αυτό με τον Άρη και αυτό με τον Ολυμπιακό.

Η Κυριακάτικη μάχη είναι ίσως η πιο κρίσιμη από αυτές που θα ακολουθήσουν. Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ, θα στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους τους και όχι μόνο στους Θεσσαλονικείς.

Όσο ο Ολυμπιακός είναι μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου, τον τρέμουν. Και είμαι βέβαιος, ότι όποιον φίλο της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού (οι ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις) ρωτήσετε για το αποτέλεσμα που θέλουν να έρθει στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η απάντηση θα είναι ίδια. Νίκη των γηπεδούχων θέλουν, για να μείνει πίσω ο Ολυμπιακός…

Γιατί σε περίπτωση που ο Θρύλος περάσει από την Τούμπα, θα αποκτήσει η ομάδα εξαιρετική ψυχολογία. Και αν οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν «φτιαγμένοι» στα ματς και με πίστη στις δυνατότητές τους, τότε δεν καταλαβαίνουν από αντιπάλους, ούτε από γεμάτα γήπεδα…

Υ.Γ. Για το μπάσκετ, τι να γράψει κάποιος. Τα λόγια έχουν στερέψει. Κάθε ματς γιορτή, κάθε παιχνίδι και νέος πρωταγωνιστής. Στην τελευταία παράσταση, ο Λούντζης «ντύθηκε» Σλούκας. Στην προτελευταία, ήταν ο Κάναν. Σε κάποια άλλη, ο ΜακΚίσικ, ο Μπλακ, ο Μπολομπόι. Και γράφω για τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο και όχι για τα πρώτα βιολιά. Τεράστιο respect στο δημιούργημα του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ