Ποιoς θα πουλάει όπλα στη Σαουδική Αραβία;

Ποιoς θα πουλάει όπλα στη Σαουδική Αραβία;

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής. Ο Κώστας Καίσαρης, έχει συγκλονισθεί από το γεγονός και γράφει για τον μεγάλο Έλληνα, τον μεγάλο πατριώτη που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος.

Ο ΚΟΣΜΟΣ, είναι κακός. Είναι σκληρός. Είναι αχάριστος: Στα 2% βγάζει δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, το ποσοστό, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έξω από τη Βουλή, δηλαδή ο Πάνος Καμμένος. Αυτός ο μεγάλος Έλληνας. Ο Μακεδονομάχος. Ο Παύλος Μελάς του 21ου αιώνα. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά και επιδέξιος ταβλαδόρος. Αυτός, που δεν κάθισε ποτέ, «στα τέσσερα», για να τον πηδήξουν οι δανειστές. Όπως όλοι οι άλλοι, που ο λαός, έδιωξε από τη πόρτα και τώρα θέλουν να επιστρέψουν από το παράθυρο. Ο Πάνος Καμμένος, έκανε και κάνει τη δουλειά, με τους θεσμούς, «στα όρθια». Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, τους κούρασε τους δανειστές. Τους ταλαιπώρησε. Δεν τους άφησε, να το φχαρηστιθούνε. Δεν τους άφησε να πηδήξουν, στην αγαπημένη τους στάση. Ντροπή και αίσχος. Είτε, σ’ αυτούς τους παγαπόντιδες τους δημοσκόπους, αν οι μετρήσεις είναι μουσαντένιες, είτε στον ελληνικό λαό, αν είναι αληθινές.

ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος, γι αυτόν τον λαό. Γι αυτόν τον λαό, που έβαλε στη φυλακή, έναν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τώρα πάει να κάνει, το ακόμα χειρώτερο. Ν αφήσει έξω από τη Βουλή , τον Πάνο Καμμένο. Τραγική ειρωνία. Να συμβαίνουν όλα αυτά τη στιγμή που η πατρίδα κινδυνεύει. Η Μακεδονία είναι σε κίνδυνο. Η Τουρκία κάνει μαγκιές στο Αιγαίο. Συλλαμβάνει και κρατάει ομήρους Έλληνες στρατιωτικούς. Αν φύγει ο υπερήφανος Πάνος από το Αμύνης, η Ελλάδα θα μείνει ορφανή και απροστάτευτη. Ποιός θα φοβερίζει τους Τούρκους; Ποιός, θα πηγαίνει στην Αμερική, να αγοράζει αεροπλάνα; Ποιός θα πουλάει όπλα, στη Σαουδική Αραβία; Ποιός θα φοράει τη στολή κυνηγού και θα περιφέρεται ανά την Επικράτεια;

Υπενθυμίζω, ότι ο Πάνος Καμμένος, είναι ο άνθρωπος, που έχει ρίξει τη βόμβα, που τάραξε συνθέμελα, το πολιτικό σκηνικό. Ο μεγάλος αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που τόλμησε να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν είναι ο μόνος, που λεει τα πράμματα με το όνομά τους. Τώρα πλέον, υπάρχει και ο Πάνος Καμμένος. Που δεν μιλάει τη ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, αλλά σαν ένας σύγχρονος Αριστοτέλης. Σαν ένας σύγχρονος Πλάτωνας. Η πρωτοποριακή , πολιτική του, σκέψη και ανάλυση, είναι σαν πυρηνική βόμβα: «Η πυρκαγιά , των μνημονίων, έχει κάψει το σύνολο της χώρας. Ήρθε η ώρα, να ενωθούμε, όλοι οι Έλληνες, και να προχωρήσουμε στο αύριο».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ: Μόνο ένας Πάνος Καμμενος, θα μπορούσε, να μιλήσει, μ αυτή τη γλώσσα, που τσακίζει κόκαλα. Μόνο ένας Πάνος Καμμένος, θα μπορούσε να σπάσει αβγά. Να πει, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, αυτό που κανένας άλλος δεν έχει τολμήσει να πει. Ο μέγας αυτός πολιτικός άνδρας, δεν σταμάτησε εκεί. Δεν έμεινε στη συγκλονιστική αυτή ανάλυση-διαπίστωση, περί της πυρκαγιάς και των καθολικών εγκαυμάτων, τέταρτου βαθμού, που προκάλεσε. Ο μεγάλος αυτός πατριώτης, το πήγε ακόμα παραπέρα. Μέσα σε οκτώ λέξεις, έδωσε και τη λύση. Που είναι τόσο πρωτότυπη αλλά και συγχρόνως καί τόσο απλή, όσο το αβγό του Χριστόφορου Κολόμβου: «Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, όλοι οι Έλληνες».

ΚΑΤΙ, που κανείς , δεν είχε διανοηθεί να σκεφτεί και πολύ περισσότερο να τολμήσει να το βροντοφωνάξει: Ήρθε η ώρα. Χθες, ήταν νωρίς. Αύριο θα είναι αργά. «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα». Μια φορά που το είπε η Γιώτα Λύδια κι άλλη μία, που το ξαναείπε ο Πάνος Καμμένος. Για να πάρει σάρκα και οστά, αυτή η πρωτάκουστη και πρωτότυπη, ιδέα. Αν ο Θοδωρος Πάγκαλος, είπε το «μαζί το φάγαμε», ο σπουδαίος και μοναδικός Πάνος, με το, «μαζύ θα τα φτιάξουμε», έγραψε ιστορία. Αυτή λοιπόν, τη τεράστια πολιτική προσωπικότητα, ο ελληνικός λαός πάει να τη βάλλει στο πολιτικό περιθώριο. Να έχει δηλαδή, ο Πάνος Καμμένος, την ίδια τύχη, με τον άλλο μεγάλο, εθνικόφρονα πατριώτη: Τον Γιώργο Καρατζαφερη, που πέταξαν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

ΕΠΕΙΔΗ όμως, η πλάκα και το καλαμπούρι, παρατραβήξανε, ήρθε η ώρα, να το σοβαρέψουμε. Αν είναι λοιπόν να ενωθούν, όλοι οι Έλληνες, γιατί ντε και καλά να ενωθούν, κάτω από τη σκέπη, του Πάνου Καμμένου; Κι υπό την υψηλή επίβλεψη, των Τέρενς Κουίκ και Θανάση Παπαχριστόπουλου; Δεν θα μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες, ο Βασίλης Λεβέντης; Υστερεί σε τίποτα από τον Καμμένο; Δεν θα μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες, ο αδικημένος Νομάρχης, Παναγιωτης Ψωμιαδης; Και γιατί όμως, σώνει και καλά, αυτός που θα ενώσει τους Έλληνες, να είναι πολιτικό πρόσωπο;

-Εύκολα θα μπορούσε να τους ενώσει, Νότης Σφακιανάκης. Είναι λίγο, ελάχιστα, πιο δεξιά, από τον Πανό Καμμένο, αλλά αυτά βρίσκονται.

-Μιά καλή περίπτωση, θα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο φίλος του Σάκη Ρουβά, του Αντώνη Ρέμμου και του Βασίλη Τσάρτα.

-Ακόμα ποιο εύκολα, η σκερτσόζα και τσαχπίνα, Ανίτα Πάνια. Τώρα μάλιστα που έχει χωρίσει με τον Καρβέλα και έχει ελεύθερο χρόνο.

-Δεν θα ήταν μια καλή επιλογή, ο έντιμος και πάντα μαχητικός, Νίκος Αλέφαντος;

-Εξαιρετική όμως περίπτωση, θα ήταν ο Γιώργος Νταλάρας. Αυτός που κάθε φορά που τον κάλεσε η πατρίδα, φώναξε, «παρών», χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα. Μόνο να πληρωθούν οι μουσικοί.

-Θα μπορούσε επίσης να ενώσει τους Έλληνες, η Τζούλια Αλεξανδράτου. Η εθνική βίζιτα. Έχει και ειδικότητα, άλλωστε, στις παρτούζες. Η δουλειά της είναι.

ΤΙ θέλει να πει ο ποιητής; Ότι, ύστερα από τέσσερα μνημόνια, τέσσερις αναλώσιμους πρωθυπουργούς και πέντε-έξι κυβερνήσεις της πυρκαγιάς, ήρθε ο Πάνος Καμμένος, να ανακαλύψει την Αμερική. Όταν τελειώνουν τα παραμύθια, όταν τελειώνουν τα ψέμματα, όταν όσο «απατεώνας» κι αν είσαι, δεν μπορείς να υποσχεθείς τίποτα, έρχεται η ώρα της «ενότητας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ