Ο Ολυμπιακός, η μεζούρα, η δουλειά του Μίτσελ και τα 24 γκολ Φορτούνη, Ελ Αραμπί κόντρα στην ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός, η μεζούρα, η δουλειά του Μίτσελ και τα 24 γκολ Φορτούνη, Ελ Αραμπί κόντρα στην ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει.... μεζούρα και να πάρει τα μέτρα της ΑΕΚ στην Opap Arena, ο Μίτσελ θέλει αποτέλεσμα και Φορτούνης, Ελ Αραμπί μετρούν...

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι η πραγματικότητα: Κάθε αγώνας που δίνει ο Ολυμπιακός έως το φινάλε της σεζόν, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, είναι τελικός. Χωρίς εισαγωγικά. Σε κάθε 90λεπτο κρίνεται ένας τίτλος. Ή αν θέλετε η δυνατότητα που έχει να μείνει στη διεκδίκησή του, να πλησιάσει ή να απομακρυνθεί. Οι Ερυθρόλευκοι δεν πέτυχαν τον στόχο τους στην Τούμπα. Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δεν ανέδειξε νικητή, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο βαθμοί στην προσπάθεια να πλησιάσει στην κορυφή. Και αυτή είναι μια συνθήκη που δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο στο Μεγάλο Λιμάνι. Για αυτό και επόμενος στόχος, είναι ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ιδιαιτερότητες.

Η εικόνα των πρωταθλητών στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης δεν ικανοποίησε. Αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και από τη στιγμή που τίποτε από τα δύο ζητούμενα δεν επετεύχθη (σ.σ. 3 βαθμοί, καλό ποδόσφαιρο), είναι σαφές ότι αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, ώστε η εικόνα να αλλάξει και ο Ολυμπιακός να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, για να πάει παρακάτω και στους δύο μεγάλους στόχους που διεκδικεί. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της «Opap Arena», όπου ο Μίτσελ θέλει να παρατάξει μια ομάδα με διαφορετικά στοιχεία, με στόχο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Το αστεράκι του Θρύλου «έλαμψε» και έγραψε ιστορία (vid+pics)

Είναι αλήθεια ότι όσα συνέβησαν στο Περιστέρι, με τη φαρσοκωμωδία της ΑΕΚ, με τις μεζούρες, τις διαβουλεύσεις και με την πρεμούρα να μην αγωνιστεί η Ένωση για 1,5-2 εκατοστά απόκλιση στο δοκάρι, έχουν μολύνει την ατμόσφαιρα. Αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός, ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του, δεν έχουν καμία δουλειά να ασχοληθούν με αυτά. Μοναδική δουλειά τους είναι να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλει ο Ολυμπιακός. Όλα τα υπόλοιπα, όσα αφορούν στα εκτός αγωνιστικού χώρου ζητήματα, είναι δουλειά άλλων.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ
Ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει το τελευταίοι διάστημα το ποδόσφαιρο που έδειξε ότι μπορεί, μετά τη διακοπή του Μουντιάλ, ενώ ακόμη και σε παιχνίδια που ήταν καλός, είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Eίτε αυτό αφορούσε στην πάσα είτε στο γκολ. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και είναι σαφές ότι ο Μίτσελ έχει μπροστά του ένα πιο δύσκολο παιχνίδι από εκείνο της Τούμπας. Τόσο επειδή ή ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, όσο και διότι ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο από τα δύο… ημίχρονα, δύο αγώνες χωρίς αύριο και κρίνεται μία πρόκριση σε τελικό. Ένας τίτλος.

Συχνά οι προπονητές αναφέρονται στους ποδοσφαιριστές τους, ως τους «ρυθμιστές» της μοίρας τους. Εάν ένας παίκτης δεν αποδώσει, η ομάδα θα χάσει και εάν αυτό επαναληφθεί πολλές φορές, ο προπονητής είναι αυτός που θα πληρώσει τη νύφη. Για αυτό και ο Μίτσελ γνωρίζει καλά ότι οι επιλογές που θα κάνει για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», είναι κομβικής σημασίας. Και μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται πως όλοι είναι έτοιμοι και θέλουν να παίξουν, αλλά η αλήθεια είναι πως την ώρα που η Ένωση έκανε βόλτα στο Περιστέρι, οι Ερυθρόλευκοι ταλαιπωρήθηκαν στην Τούμπα, έχοντας αρκετούς παίκτες με προβλήματα. Τουλάχιστον έως τη σημερινή προπόνηση, στην οποία συμμετείχαν όλοι.

Εάν εξαιρέσουμε τον Κωνσταντή Τζολάκη, για τον οποίο ο Μίτσελ επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στα παιχνίδια Κυπέλλου, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες θέσεις της 11άδας είναι «παιζόμενες». Με τον 59χρονο τεχνικό να έχει ένα πλάνο στο μυαλό του, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Και ποιους θα επιλέξει, τελικά, για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θέλει.

«ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ» ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να βάλει κάποιος στο τραπέζι, αναφορικά με τους αγώνες του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, είναι η… παράδοση. Όχι αυτή που θέλει τους Ερυθρόλευκους να είναι αήττητοι σε 14 σερί αγώνες από το 2018 κόντρα στην Ένωση (10 νίκες, 4 ισοπαλίες, 31-10 γκολ). Αλλά εκείνη που διατηρούν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές εναντίον της. Με τον Κώστα Φορτούνη και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να αποτελούν δύο από τους μεγαλύτερους «δήμιους» των Κιτρινόμαυρων, σε ολόκληρη την ιστορία τους.
Για την ακρίβεια, Φορτούνης και Ελ Αραμπί, έχουν συνεισφορά συνολικά 24 γκολ στους αγώνες που έχουν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο Έλληνας επιτελικός μέσος, ο οποίος αν και βασικός στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και με πολλά γκολ και ασίστ, έχει χάσει τη θέση του από τον Μίτσελ το τελευταίο διάστημα, έχει σκοράρει συνολικά 8 γκολ εναντίον της Ένωσης, ενώ έχει μοιράσει και 5 ασίστ. Αποτελώντας τον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις κόντρα στον Δικέφαλο. Εντυπωσιακό και το σερί του Μαροκινού σέντερ φορ, ο οποίος σε μόλις 14 αγώνες κόντρα στους Κιτρινόμαυρους έχει πετύχει 9 γκολ, ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και 2 ασίστ!
Σύμφωνοι, τα στατιστικά δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνει συχνά να βλέπεις ποδοσφαιριστές να έχουν… ιδιαίτερες σχέσεις με συγκεκριμένους αντιπάλους. Και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αυτό φαίνεται και με το παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο -διαχρονικά- παίκτης-εφιάλτης της ΑΕΚ, σε σύνολο 36 αγώνων εναντίον της, βρήκε δίχτυα 12 φορές, ενώ έχει στο ενεργητικό του και 3 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ