Η πάσα που κάνει δύο χαρούμενους

Η πάσα που κάνει δύο χαρούμενους

Δεν είναι τόσο τα έξι γκολ. Ούτε καν η αντίδραση. Το 5+1 ασίστ έστειλε χθες το πιο ενδιαφέρον μήνυμα στο Καραϊσκάκης.

«Θέλω το πρωτάθλημα» είναι επιθυμία. Όλοι το θέλουν. «Θέλω το πρωτάθλημα» όμως δεν το λες. «Θέλω το πρωτάθλημα» το δείχνεις με την αγωνιστική σου συμπεριφορά. Και το επιβεβαιώνεις μέσα από την συνέπεια.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και θέλει το πρωτάθλημα. Δεν σταμάτησε να το αναφέρει ούτε όταν βρέθηκε στο -12 από την κορυφή. Τα περιθώρια όμως έχουν πλέον στενέψει επικίνδυνα. Και όσο και αν ο Μίτσελ θέλησε χθες βράδυ να υπενθυμίσει στατιστικές για να επικαλεστεί πρόοδο, η ομάδα του παραμένει αουτσάιντερ. Όχι τόσο για τους λιγότερους βαθμούς σε σχέση με τους άλλους, με 14 αγωνιστικές μπροστά. Κυρίως γιατί παραμένει ένα σύνολο ικανό –λιγότερο- για το καλύτερο και –περισσότερο- για το χειρότερο. Καμιά φορά ακόμη και μέσα στο ίδιο ματς.

Διαβάστε επίσης: Το «σήμα κατατεθέν», ο Κανός και οι στατικές φάσεις

Χθες με τον Παναιτωλικό το πρώτο μισό ήταν 7-1 τελικές, 75%-25% κατοχή μπάλας και 2-0. Όταν στο 49΄το σκορ έγινε 2-1 πόσοι στα αλήθεια δεν σκέφτηκαν τα Γιάννενα; Δεν προέκυψαν φυσικά. Προέκυψε 6-1. Φέτος όμως δεν σκέφτεσαι 6-1 μετά το 2-1. Δυστυχώς σκέφτεσαι… 2-2. Και αυτό το προκαλεί η ομάδα.

«Ήταν μια απάντηση για το ματς της Πέμπτης» είπε ο Ισπανός. Πιθανότατα για να το πιστέψει εκείνος σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης. Απάντηση όμως για το 3-0 από την ΑΕΚ, είναι να πας τελευταία αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια και να νικήσεις. Είναι να κάνεις το ίδιο πριν με τον Παναθηναϊκό. Είναι 4Χ4 ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας που θα σε βάλει δεδομένα στο… κόλπο των playoffs. Εκτός αν δεν κουβεντιάζουμε για τον Ολυμπιακό.

Κατά τα άλλα; Το πραγματικά καλό νέο της βραδιάς που πέρασε, ήταν εκείνο που λιβανίζουν οι προπονητές του μπάσκετ μιλώντας για τις ασίστ. Για την πάσα που κάνει δύο ευτυχισμένους.

Το τρίγωνο Εμβιλά-Ροντινέι-Μπακαμπού στο 1-0 ήταν λόγος να πληρώσεις εισιτήριο.

Τα πάρε-βάλε χτυπήματα στα «στημένα» του Φορτούνη λόγος για να θυμηθεί ο καθένας πως ο συγκεκριμένος έχει προλάβει να γράψει στον λογαριασμό του 3 γκολ, 3 ασίστ 1 κερδισμένο πέναλτι σε 450΄ Super League λεπτά από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου: Ένα κάθε 64΄. Υπάρχει κάποιος άλλος με αντίστοιχο λογαριασμό στο ρόστερ;

Και όλα αυτά και με τον Χάμες να βάζει την πινελιά του στη δημιουργία. Και με τον Ελ Αραμπί. Ακόμη και με τον Κανός που έκανε την προσωπική του τραγωδία… κίνητρο και μέσα σε μερικά λεπτά δράσης για πρώτη φορά στο «Καραϊσκάκης» συστήθηκε με γκολ και κερδισμένο πέναλτι.

Θα έχει αύριο ο Ρέντης ένα σωρό χαμογελαστούς τύπους στην πρώτη προπόνηση για το ματς της Κυριακής με τη Λαμία. Το θέμα είναι να τους έχει και την επόμενη Τρίτη στη πρώτη προπόνηση πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πλέον δεν υπάρχει άλλο δικαίωμα στο λάθος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ