Καίει τα σενάρια

Καίει τα σενάρια

Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, η Ζαλγκίρις παραμένει φαβορί.

Είχε πάρει φωτιά το facebook, στο άκουσμα αρχικά της είδησης ότι ο Γιώργος Μπόγρης τραυματίστηκε και στη συνέχεια πως θα έπαιζε με δική του ευθύνη. Και τι δεν γράφτηκε! Μόνο που οι πιο ευφάνταστοι δεν είχαν υπολογίσει ότι για 6.42’’ ο «αόρατος» όλη τη σεζόν Έλληνας παίκτης θα κατέθετε ψυχή και θα έδειχνε ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του φετινού (ίσως όχι μόνο) Ολυμπιακού.

Δεν ήταν αυτός που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην ισοφάριση, η στατιστική τον… αδικεί καταμετρώντας του μόλις τρία ριμπάουντ κι ένα κόψιμο, καθώς οι αριθμοί δεν μετρούν πάθος. Κι αυτό ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του Ολυμπιακού. Εκεί που όλα τα δεδομένα ήταν σε βάρος του έβγαλε εγωισμό, πάθος και… τρέλα.

Ο Πρίντεζης σε μια από τις πιο κακές επιθετικές του βραδιές άγγιξε το «νταμπλ νταμπλ», οι δύο «ΠΑΠ» ήταν η ραχοκοκαλιά της ομάδας, ο Μάντζαρης έπαιξε κάτι παραπάνω από ώριμα κι ο ΜακΛιν κράτησε τη θέση, κάνοντας ανεπαίσθητη την απουσία του Μιλουτίνοφ. Αλλά δεν ήταν οι μόνοι.

Ο Στρέλνιεκς ήταν θετικός, ο Μπράουν στο ελάχιστο που αγωνίστηκε δικαιολόγησε την παρουσία του, ο Τιλί «έδειρε» όποιον περνούσε από το οπτικό του πεδίο. Μόνο ο Ρόμπερτς ήταν γι’ άλλο ένα παιχνίδι απογοητευτικός, αλλά εκεί οι «ερυθρόλευκοι» είχαν λύσεις.

Τα έκαναν όλα καλά; Όχι βέβαια. Δεν είχαν πάντα τις καλύτερες αντιδράσεις στο pick & roll της Ζαλγκίρις, αρκετές φορές μετέφεραν αργά την μπάλα στην επίθεση, ενώ δεν σκρίναραν τον ψηλό, όταν εκείνος έπαιζε άμυνα στην μπάλα. Έπαιξαν, όμως, «ξύλο» στην άμυνα, βάζοντας τα κορμιά τους, ματώνοντας (Στρέλνιεκς / Πρίντεζης), βγάζοντας πάθος.

Βεβαίως, η Ζαλγκίρις παραμένει το λογικό φαβορί, από τη στιγμή που έχει δύο ματς στην έδρα της και μπορεί να «καθαρίσει» την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, αλλά αυτό πρέπει να το κάνει και στο Κάουνας. Στα θετικά ότι έχει λίγο χρόνο να ξεκουραστεί, να νιώσουν καλύτερα οι επιστρέφοντες από τραυματισμούς, να συνεχίσουν την αποθεραπεία παίκτες όπως ο Κώστας Παπανικολάου.

Τι κρατάμε; Ο Ολυμπιακός δεν παραδόθηκε, έβγαλε αυτό το πρόσωπο που έχει συνηθίσει εχθρούς και φίλους, δείχνοντας ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ