Αν ο Ολυμπιακός δεν αλλάξει αυτό το στοιχείο…

Αν ο Ολυμπιακός δεν αλλάξει αυτό το στοιχείο…

Το διπλό στην Λαμία ήταν απαραίτητο και αναμενόμενο. Το «κλειδί» για την συνέχεια όμως είναι αυτό που δεν έκανε ούτε σε αυτό το ματς…

Από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει να γευθεί την πικρή γεύση της ήττας. Δύο είναι άλλωστε όλες και όλες οι φορές που έφυγε φέτος έως τώρα από το γήπεδο ηττημένος, από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και λίγο νωρίτερα από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και τα δύο τα έχασε… μόνος του. Φτάσαμε στην 23η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός τρέχει ένα πολύ μεγάλο σερί 15 αγώνων αήττητος.

Με πέντε ισοπαλίες (ΠΑΟ, ΑΕΚ, Γιάννενα, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ) και 10 νίκες έχοντας καλύψει μια σημαντική διαφορά από την κορυφή καθώς από το -12 πήγε στο -5 από τον Παναθηναϊκό, μείωσε στον πόντο από την ΑΕΚ (που έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό της… μεζούρας) και ξέφυγε δύο βαθμούς από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Ο… Μαραντόνα και ο Κωνσταντέλιας που αντέγραψε τον «Θεό» (vids)

Βλέποντας την μεγάλη εικόνα στο πρωτάθλημα (αφήνω έξω την βαριά ήττα από την ΑΕΚ για το Κύπελλο) δεν μπορείς παρά να είσαι ικανοποιημένος. Ξέρεις πως θα μπορούσαν να ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα, αν για παράδειγμα δεν είχαν γίνει τα «όργια» στην Λεωφόρο με το πέναλτι – εφεύρεση τότε αυτομάτως η διαφορά από την κορυφή θα ήταν μόλις στο δίποντο. Αν δεν είχε πετάξει δύο βαθμούς στα σκουπίδια στα Γιάννενα… Αλλά με τα «αν» δουλειά δεν γίνεται. Η ουσία είναι πως έως τώρα ο Ολυμπιακός, από εκείνο το διάστημα που έφτασε μέχρι και το -12 έως τώρα έχει να επιδείξει την καλύτερη βαθμολογική εικόνα από όλους.

Και το Σάββατο στο Καραϊσκάκη έχει την ευκαιρία να πάει στο -2 από την κορυφή και κυρίως να στείλει μήνυμα πως έχει επιστρέψει για τα καλά.

Καλά λοιπόν όλα τα παραπάνω όμως θα σταθώ σε ένα εντελώς διαφορετικό στοιχείο που θεωρώ πως είναι κομβικό για την πορεία της ομάδας από εδώ και στο εξής. Ένα στοιχείο που αν δεν αλλάξει ο Ολυμπιακός δύσκολα θα έχει τύχη για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος που και με τα τωρινά δεδομένα είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος για να επιτευχθεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως και να έχει όμως Ολυμπιακός είναι και αυτό σημαίνει πως πρέπει να παλεύει μέχρι τέλους.

Ποιο είναι το στοιχείο αυτό; Είναι το ξεκίνημα που έχει στους αγώνες. Στα περισσότερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός μπαίνει τόσο χαλαρός που είναι να αναρωτιέσαι αν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Το είδαμε πρόσφατα στην Τούμπα, το είδαμε στην OPAP Arena για το Κύπελλο, το είδαμε και προχθές στην Λαμία. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο συνήθως… κοιτάει. Και το θέμα δεν είναι πως έχει συμβεί σε ένα ή δύο ματς.

Το θέμα είναι πως συμβαίνει πολύ συχνά και ο Ολυμπιακός το πληρώνει αυτό. Και η αλήθεια είναι πως δεν το έχει πληρώσει ακριβά, αλλά αυτό που έρχεται από το Σάββατο και μετά δεν επιτρέπει τέτοια χαλαρότητα. Είναι ξεκάθαρα έλλειψη συγκέντρωσης, είναι ένα θέμα που οφείλει ο Μίτσελ να το λύσει… χθες. Τον έβλεπα στη Λαμία, από το πρώτο λεπτό χτυπιόταν στον πάγκο βλέποντας αυτή την εικόνα. Οφείλει να βρει λύση άμεσα, δεν γίνεται να μπαίνει στα ματς η ομάδα και να δίνει τόσα δικαιώματα στον αντίπαλο χωρίς να είναι αυτή που θα τον… πιάσει από τον λαιμό.

Είναι «κλειδί» για την ομάδα η αλλαγή σε αυτό το κομβικό στοιχείο του αγώνα, όπως βεβαίως και η πρώτη νίκη σε ντέρμπι τώρα! Το Σάββατο απέναντι στον ΠΑΟ για να ολοκληρωθεί και το καρέ… Μπάσκετ με το εντυπωσιακό 11-0 και το νέο πάρτι στο Ηράκλειο με την ομαδάρα του Μπαρτζώκα να παίρνει το Κύπελλο, βόλεϊ με την επική ανατροπή στο ευρωπαϊκό αλλά και τη νίκη στο πρωτάθλημα και (τυπικά το βάζω και αυτό) το Πόλο και τον… περίπατο στον τελικό του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ