Αυτά είναι Σαββατοκύριακα…

Αυτά είναι Σαββατοκύριακα…

Κατάκτηση Κυπέλλου, νίκες επί του Παναθηναϊκού, τριάρα και μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Ήταν ένα πανέμορφο διήμερο. Εξαιρετικό. Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Το Σάββατο, η ΟΜΑΔΑΡΑ του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και μεγάλωσε το εντυπωσιακό σερί κόντρα στους «πράσινους». Έντεκα σερί νίκες, μετρούν πλέον οι «ερυθρόλευκοι» που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι έχουν πάει το μπάσκετ σε άλλο επίπεδο.

Με το που τελείωσε ο ημιτελικός, δεν χρειάστηκε κάποιος να αλλάξει κανάλι. Είχε βόλεϊ με ντέρμπι αιωνίων, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάλι. Μετά την ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση ήρθε και μια νίκη στο πρωτάθλημα.

Σαν… πουλάκια κοιμηθήκαμε και περιμέναμε να ξημερώσει. Μεσημέρι στη Λαμία, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 με καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Γιατί εκτός από τα τρία γκολ, η ομάδα είχε τρία δοκάρια (!) και μια απίθανη τριπλή χαμένη ευκαιρία. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω, πως οι προσπάθειες των Φορτούνη, Μπιέλ και Μπακαμπού δεν καρποφόρησαν.

Η νίκη είναι πέρα για πέρα σημαντική. Είναι η δεύτερη στη σειρά μετά την ήττα στο Κύπελλο με την ΑΕΚ και η ομάδα δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω αυτό το πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Είναι σημαντική και γιατί η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε, μετά την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Και μπορεί να μου πει κάποιος ότι πέντε βαθμούς ήταν και πριν τα παιχνίδια, αλλά εγώ βάζω πάντα το χειρότερο σενάριο όταν μια ομάδα κυνηγά στην βαθμολογία. Πριν την αγωνιστική, στο δικό μου μυαλό η διαφορά από την κορυφή ήταν επτά βαθμούς, γιατί υπάρχει και το παιχνίδι της ΑΕΚ στον Ατρόμητο. Τώρα η απόσταση μειώθηκε στους πέντε, ότι και να συμβεί με το… ιστορικό πλέον παιχνίδι του Περιστερίου.

Τελείωσε η αναμέτρηση της Λαμίας και είχαμε και τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ. Με όλο το σεβασμό στο Περιστέρι και την προσπάθεια που γίνεται στην συγκεκριμένη ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για αστεία.

«Καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο και για δεύτερη στη σειρά χρονιά, το Κύπελλο κατέληξε στον Πειραιά. Ήταν η δεύτερη κούπα της σεζόν, γιατί θυμίζω ότι στο ξεκίνημά της, η ομάδα κατέκτησε και το Σούπερ Καπ. Απομένουν δύο ακόμα κούπες. Το πρωτάθλημα, αλλά χρονικά προηγείται η Ευρωλίγκα. Δεν τίθεται θέμα, ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα κατακτήσει την πιο απαιτητική και δύσκολη ευρωλίγκα των τελευταίων ετών.

Αλλά αν μια ομάδα ελπίζει βάσιμα στο να πανηγυρίσει στη Λιθουανία που θα γίνει το φάιναλ φορ, αυτή είναι ο Θρύλος. Κάτι που παραδέχονται και οι αντίπαλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ