Άρης: Η ευκαιρία που έχει και τα πλέι οφ με φόντο την επόμενη σεζόν

Άρης: Η ευκαιρία που έχει και τα πλέι οφ με φόντο την επόμενη σεζόν

Οι κιτρινόμαυροι μπορούν με το απόλυτο των νικών να αποκτήσουν και διαφορά από τον Βόλο, να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση όσο το δυνατόν νωρίτερα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Η ηρεμία επανήλθε στο στρατόπεδο του Άρη μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ, αλλά κυρίως την καλή εμφάνιση που έκανε στην αναμέτρηση της Κρήτης. Δεν είναι μόνοι οι τρεις βαθμοί, ιδιαίτερα σημαντικοί, που προσέθεσε στη συγκομιδή του, αλλά παράλληλα και η βελτιωμένη εικόνα του.

Η εξαιρετική του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απόρροια του αγωνιστικού πλάνου που υπήρχε και το οποίο «υπηρετήθηκε» στο έπακρο από τους παίκτες του. Το προβάδισμα (0-2) στο ημίχρονο, θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι 0-4 ή 0-5, αν δεν υπήρχε στην αντίπαλη εστία ο Μανδάς, που πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα για τον Μήτογλου: Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Εκτός από τη δική τους νίκη, βέβαια, καλοδεχούμενη για τους κιτρινόμαυρους, ήταν και η απώλεια βαθμών του Βόλου, που γλίτωσε στο τέλος την εντός έδρας ήττα από τη Λαμία. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Άρης έχει μπροστά του μια ευκαιρία. Καταρχάς, κερδίζοντας το αυριανό (26/2) εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, εξασφαλίζει την είσοδο του στα πλέι οφ.

Ακόμα, θα προσπεράσει τον Βόλο και θα ανέβει αυτός στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που θα λειτουργήσει και ευεργετικά στον τομέα της ψυχολογίας του. Στόχος του Άρη, είναι, μάλιστα, να κάνει το τρία στα τρία στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Κάτι, που αν τελικά συμβεί, θα του δώσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από την ομάδα της Μαγνησίας, που έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, αγωνιζόμενη στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη συνέχεια υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Στα πλέι οφ, αν καταφέρει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα του έχει απομείνει ένας διπλός στόχος. Αρχικά να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, προκειμένου να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες –μαθηματικές αλλά υπάρχουν- για την τέταρτη θέση, αλλά και συγχρόνως να εκμεταλλευτεί το χρονικό αυτό διάστημα, για να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Είναι εύκολο να κάνει, κανείς, εικασίες και να βγάζει συμπεράσματα για το ταξίδι του Θόδωρου Καρυπίδη στις ΗΠΑ και το τι σημαίνει για τον Άρη. Το δύσκολο είναι, να περιμένει, μέχρι αυτές οι εικασίες, να επιβεβαιωθούν στο ακέραιο, πριν τις εκφράσει δημόσια. Αυτό, μάλιστα, μπορεί να το κάνει μόνο ένας, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Άρης, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ