Πόσα τηλεκοντρόλ έσπασαν για πάρτη σου Χρήστο Βελώνη

Πόσα τηλεκοντρόλ έσπασαν για πάρτη σου Χρήστο Βελώνη

Ο άνθρωπος που σημάδεψε την πιο κρίσιμη στιγμή της προηγούμενης δεκαετίας για τον Άρη γίνεται σήμερα 40 ετών.

Ημερομηνία: 30 Απριλίου του 2006. Τοποθεσία: Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Εκεί, γράφτηκε, ίσως, η πιο έντονη στιγμή του ποδοσφαιρικού Άρη την προηγούμενη δεκαετία. Το παιχνίδι ανάμεσα στο Χαϊδάρι και τον Άρη, που θα έκρινε την άνοδο στη Α’ Έθνική. Για τον Άρη έκρινε πολλά περισσότερα. Κυριολεκτικά την ύπαρξη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αυτός ήταν ο λόγος που τη συγκεκριμένη αναμέτρηση την παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, όχι μόνο οι οπαδοί του Άρη, αλλά και αντίπαλων ομάδων, που ήλπιζαν στην καταστροφή του. Στο γκολ, μάλιστα, του Πετρόπουλου έσφιξαν την γροθιά τους. Δεν ήξεραν, όμως, τι τους επεφύλασσε η μοίρα.

Θυμάμαι σαν χθες την ισοφάριση του Γκουγκουλιά και τους παίκτες του Χαϊδαρίου να παίζουν, σαν να συμμετέχουν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκουγκουλιάς ισοφαρίζει και στη συνέχεια φτάνουμε στα τελευταία δραματικά λεπτά του αγώνα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Σκαρμούτσος κάνει το σουτ, ο τερματοφύλακας αποκρούει και ο Βελώνης με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Εκεί ο χρόνος σταμάτησε. Ολόκληρο το γήπεδο, κατάμεστο από οπαδούς του Άρη που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα, γίνεται μια τεράστια αγκαλιά. Ανακούφιση για την επιβίωση. Ο Άρης έμεινε ζωντανός, επέστρεψε στην φυσική του θέση. Πάντα θα το κάνει.

Στο αντίποδα, απίστευτα συναισθήματα. Έσκασαν. Ξέρεις πόσα τηλεκοντρόλ έσπασαν για πάρτη σου Χρήστο Βελώνη, πετώντας τα στους τοίχους και στα πατώματα; Ξέρεις τι τους έκανες; Ξέρεις πόσοι έπεσαν προς τα πίσω στους καναπέδες τους, μην έχοντας κουράγιο να σταθούν όρθιοι; Ο άνθρωπος που πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ της προηγούμενης δεκαετίας για τον Άρη, έχει σήμερα γενέθλια. Όσα χρόνια και να περάσουν, δεν θα το ξεχάσουμε αυτό, Χρήστο Βελώνη. Χρόνια πολλά και ευχαριστούμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ