Πάλι τα ίδια (όπως και να το πάρεις)…

Πάλι τα ίδια (όπως και να το πάρεις)…

Η μεγάλη ομάδα πίεζε και έχανε ευκαιρίες για γκολ και η «μικρή» αμυνόταν μαζικά και έδιωχνε στα τυφλά.

Tα πράγματα είναι απλά. Αν μια φάση είναι καθαρό οφσάιντ το VAR ενημερώνει τον διαιτητή και η υπόθεση τελειώνει εκεί. Η συγκεκριμένη φάση δεν ήταν τέτοια. Για αυτό και από το VAR είπαν στον διαιτητή να πάει να την δει ο ίδιος. Από την στιγμή που ο Πινέιρο πήγε να κάνει ανασκόπηση της φάσης μόνο αφελείς θα πίστευαν πως το γκολ που πέτυχε ο Βρουσάι θα μετρήσει. Γνωστός ο Πινέιρο, γνωστοί και εκείνοι που τον όρισαν διαιτητή αγνοώντας και πάλι το αίτημα του Ολυμπιακού να οριστεί ελίτ διαιτητής από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Κάπως έτσι με κερασάκι στην τούρτα την αποβολή του Σωκράτη, ο Παναθηναϊκός πήρε ανέλπιστη, με βάση την εξέλιξη του ματς ισοπαλία. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική σε ό,τι αφορά την εικόνα των δυο ομάδων στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι κρατώντας τη μπάλα στο μισό του δικού τους γηπέδου είχαν μεγαλύτερη κατοχή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο η εικόνα ήταν η γνωστή: Η μεγάλη ομάδα πίεζε και έχανε ευκαιρίες για γκολ και η μικρή αμυνόταν μαζικά και έδιωχνε στα τυφλά. Ότι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μας αφαιρεί το δικαίωμα να μιλήσουμε για μεγαλειώδη εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Μιλάμε όμως για καταφανή ανωτερότητα σε τέτοιο σημείο μάλιστα που σε έκανε να αναρωτιέσαι πως οι πράσινοι είναι πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και θεωρούνται φαβορί για να το κατακτήσουν. Επειδή όμως αυτή η εικόνα ήταν πάνω κάτω και στο παιχνίδι της Λεωφόρου ο Ολυμπιακός επιβάλλεται τις άλλες δυο φορές που θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ να φροντίσει ώστε η ανωτερότητάς του να εκφραστεί με γκολ και νίκες. Μόνο έτσι θα έχει ελπίδες να αφήσει πίσω του τον αντίπαλό του. Πριν από αυτό και εφόσον θέλει να μείνει στην διεκδίκηση του τίτλου έχει την υποχρέωση να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ στο νέο γήπεδό της.

Δεν ξέρω τι πιστεύουν ο Μίτσελ και οι παίκτες σχετικά με αυτή την υποχρέωση, ξέρω τι πιστεύουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Το έμαθα παρακολουθώντας τους να χειροκροτούν παρατεταμένα τους παίκτες της ομάδας μετά το τελευταίο σφύριγμα του ανεκδιήγητου Πινέιρο. Χειροκρότησαν αφενός γιατί διαπίστωσαν πως η ομάδα του είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό και αφετέρου γιατί πίστεψαν πως είναι ικανή να κάνει ό,τι δεν έκανε μέχρι τώρα.

Να πάρει το ντέρμπι. Να τα πάρει όλα στη σειρά και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Αυτό το χειροκρότημά οι παίκτες οφείλουν να το μετατρέψουν σε κινητήρια δύναμη ώστε να αντεπιτεθούν. Η εμφάνισή τους κόντρα στον Παναθηναϊκό έδειξε ότι όσα δεν έφερε η κανονική διάρκεια μπορεί να τα φέρουν τα πλέι-οφ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ