Δεν καθάρισε το ντέρμπι και τον VAR-εσαν

Δεν καθάρισε το ντέρμπι και τον VAR-εσαν

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί με τρία και τέσσερα γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν την ίδια απόδοση, η ανατροπή, όμως, ξεκίνησε από πέναλτι που δεν υπάρχει.

Ο Άρης έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο χθεσινό (19/3) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης και μαζί τρεις πολύτιμους βαθμούς. Σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά πλήρωσε την αδυναμία του να το «καθαρίσει» στο πρώτο ημίχρονο, την άσχημη απόδοση του μετά το 60΄, αλλά και το αδιανόητο λάθος εναντίον του από διαιτητή και VAR, που υπέδειξαν πέναλτι που δεν υπάρχει.

Τίποτα δεν προδίκαζε στο πρώτο ημίχρονο ότι η αναμέτρηση θα είχε αυτή την εξέλιξη. Ο Άρης κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης, σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Πάλμα, είχε δυο δοκάρια και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Το πιο δίκαιο σκορ για το πρώτο μισό της αναμέτρησης θα ήταν το 3-0 ή το 4-1.

Ο Άρης δεν κινδύνεψε, με εξαίρεση μια δυο φάσεις, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες κυρίως της δεξιάς πλευράς της άμυνας του αντιπάλου και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Οι αλλαγές των αντιπάλων, διόρθωσαν εν μέρει, το πρόβλημα τους στη δεξιά πλευρά της άμυνας και τους έδωσαν μέτρα στο γήπεδο, σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητη πτώση στην απόδοση των παικτών του Άρη.

Παρόλα αυτά και πάλι δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, ενώ για να δεχτεί γκολ, χρειάστηκε μια ακατανόητη απόφαση, ένα απίστευτο λάθος από διαιτητή και VAR. Του διαιτητή που αρχικά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια, μετά από εξέταση της φάσης, υπέδειξε πέναλτι στην διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Μπράμπετς και τον Σβαμπ.

Στη συνέχεια και ενώ οι παίκτες του Άρη προσπαθούσαν να συνέλθουν για να βγουν στην επίθεση να διεκδικήσουν ξανά τη νίκη, δέχτηκαν και ένα δεύτερο γκολ, από αδράνεια της άμυνας τους. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι «κατάφεραν» να μην παιχτεί ποδόσφαιρο και ο Άρης γνώρισε μια οδυνηρή ήττα. Με την κατάσταση που επικρατεί ο Άρης φαίνεται ότι δεν μπορεί να διορθώσει τα λάθη εναντίον του. Θα πρέπει, τουλάχιστον, να διορθώσει τα δικά του.

ΥΓ. Σε μια σοβαρή ποδοσφαιρικά χώρα θα είχε παραιτηθεί ήδη ο αρχιδιαιτητής Μπένετ και η διοίκηση της ΕΠΟ, μετά τα όσα έγιναν στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ