Κασάμι, ο «τελειωμένος» με 200 ματς, 52 γκολ, 25 ασίστ την τελευταία 5ετία

Κασάμι, ο «τελειωμένος» με 200 ματς, 52 γκολ, 25 ασίστ την τελευταία 5ετία

Ο Παϊτίμ Κασάμι ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό για να βοηθήσει. Η πρώτη θλάση του τα τελευταία 8 χρόνια, έκανε περίπλοκα τα πράγματα, αλλά η δουλειά στο Ρέντη δεν... λέει ψέματα για τη σημασία της παρουσίας του.

Δεν είναι μυστικό. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πρωτάθλημα. Στα ίσια. Και δυστυχώς για τους αντιπάλους του, το κάνει αναδεικνύοντας διαρκώς νέους πρωταγωνιστές. Βγάζοντας από το ρόστερ του λύσεις που κάποιοι, είτε είχαν ξεχάσει, είτε απλά αγνοούσαν την ποιότητα, την εμπειρία, την προσωπικότητά τους. Κόντρα στον Βόλο ο Μίτσελ εμφάνισε τον Παϊτίμ Κασάμι στο αρχικό σχήμα, με αφορμή τον τραυματισμό του Εμβιλά, αλλά και την απουσία του Χουάνγκ, με 4 κίτρινες κάρτες από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν τις… φοβίες, τις ανησυχίες τους για το κατά πόσο ο 30χρονος (02/06/1992) Ελβετός μέσος θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Εάν θα μπορούσε να παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχοντας ελάχιστες συμμετοχές φέτος και χωρίς ουσιαστικά να έχει αγωνιστικό ρυθμό. Για έναν «γίγαντα», ένα βαρύ κορμί όπως ο Κασάμι, αυτό κρινόταν ως μια σοβαρή αδυναμία.

Πράγματι, ο αριστεροπόδαρος μέσος του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο φρέσκος όσο εάν είχε παιχνίδια στα πόδια του. Ή όσο είχε εμφανιστεί πριν από σχεδόν 8 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά η διαφορά είναι πως άλλος ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος ο Κασάμι, τελείως διαφορετικός είναι η σημερινή εκδοχή του. Στα 30 του, πλέον, είναι πολύ πιο έμπειρος, πολύ πιο έξυπνος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζει άριστα το σώμα του, έχει καλή φυσική κατάσταση και επειδή ξέρει να χειριστεί δύσκολες στιγμές, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν από τους πλέον καταρτισμένους σε τακτικό επίπεδο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όχι μόνο σκόραρε στο Πανθεσσαλικό, αλλά θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ. Αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη εστία, είτε στις στατικές φάσεις είτε με τα πολύ δυνατά σουτ του.

Ο Μίτσελ είχε διακρίνει από την προετοιμασία στην Ισπανία ότι ο Κασάμι είναι ποδοσφαιριστής στον οποίο μπορούσε να υπολογίζει. Το έδειξε και στα φιλικά. Το έδειξε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή. Ωστόσο, αυτό ήταν και το ματς που «χάλασε» το μυαλό του Ισπανού, αναφορικά με την παρουσία του Ελβετού. Από τότε, μετά από εκείνα το 25 λεπτά στις 21/12/2022, εμφανίστηκε μόνο σε δύο αγώνες Κυπέλλου (με Αρη, Ατρόμητο), ενώ στο πρωτάθλημα πήρε συνολικά ακόμη 60 λεπτά στα παιχνίδια με Βόλο (0-4), Παναιτωλικό (6-1) και Λεβαδειακό (6-0). Ουσιαστικά σε τελειωμένα παιχνίδια και για να… βγει η υποχρέωση.

Κι όμως, τώρα που ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε, ο Κασάμι δήλωσε παρών. Για όσους γνωρίζουν τι κάνει σε καθημερινή βάση στο Ρέντη, αυτό δεν ήταν έκπληξη. Για όσους παρακολούθησαν την πορεία του τα τελευταία πέντε χρόνια, επίσης. Διότι το καλοκαίρι δεν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως ένας ανενεργός ποδοσφαιριστής. Αλλά ως ένας παίκτης με σχεδόν 200 συμμετοχές, 51 γκολ και 25 ασίστ με Σιόν και Βασιλεία. Αριθμούς που δεν τους βρίσκεις κάθε μέρα.

Το καλοκαίρι είχε πολλές προτάσεις στα χέρια του. Επέλεξε να τις απορρίψει, περιμένοντας την καλύτερη δυνατή προοπτική για την καριέρα του. Όταν εμφανίστηκε η προοπτική του Ολυμπιακού, η επιστροφή στο σπίτι, η απόφαση ήταν εύκολη. Αλλά ένας τραυματισμός στο δικέφαλο, η μοναδική θλάση του τα τελευταία 8 χρόνια, περιπλέξει τη μετακίνησή του στους ερυθρόλευκους και ουσιαστικά καθυστέρησε την ενσωμάτωσή του στην ομάδα.

Ο Κασάμι δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να δείξει εάν είναι καλός ή κακός ποδοσφαιριστής. Ήρθε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, για να παίξει στη μοναδική ομάδα που αγάπησε στο peack της καριέρας του. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είναι στις  βασικές επιλογές του Μίτσελ, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Τόσο με τη δουλειά που κάνει και τον επαγγελματισμό του, όσο και με την ηγετική παρουσία του στα αποδυτήρια, αποτελώντας μία από τις σημαντικές προσωπικότητες που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

Με εξαιρετικά θετική επιρροή στο κλίμα εντός του συνόλου.
Με την παρουσία του στο παιχνίδι στον Βόλο, ο έμπειρος μέσος έδωσε ακόμη μία λύση στον Μίτσελ. Αυξάνοντας τις λύσεις για την ομάδα του.  Και από τη στιγμή που είναι ένας από τους παίκτες που δεν είναι διεθνείς, άρα θα μείνει στο Ρέντη, θα έχει την ευκαιρία να πείσει τον προπονητή του να πάρει κι άλλο χρόνο, κι άλλες ευθύνες. Διότι αν μη τι άλλο δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές πού κρύβονται ή που αρνούνται να βγουν μπροστά στα δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ