Το εκπληκτικό 21-14 του Superman Πασχαλάκη!

Το εκπληκτικό 21-14 του Superman Πασχαλάκη!

Η μοίρα τον έφερε στον Πειραιά και ο ίδιος ακολουθεί το πεπρωμένο του σε μια χρονιά που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό.

Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω; Αν εκείνο το βράδυ στις 27 Σεπτεμβρίου στο Τσεχία – Ελβετία ο Τόμας Βατσλίκ δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο με την διάγνωση να τον βγάζει εκτός δράσης για τρεις μήνες; Η ιστορία κατά 99% θα είχε γραφτεί διαφορετικά για τα ερυθρόλευκα γάντια της φετινής σεζόν. Αυτά που πήρε τελικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που ήταν ξεκάθαρο πως περίμενε μέχρι και το τελευταίο… λεπτό την ευκαιρία από τον Ολυμπιακό.

Μια ιστορία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι και τελικά οδηγήθηκε σε «γάμο» στα τέλη του Σεπτέμβρη, στο φινάλε των (έξτρα) μεταγραφών.

Διαβάστε επίσης: Κασάμι, ο «τελειωμένος» με 200 ματς, 52 γκολ, 25 ασίστ την τελευταία 5ετία

Και μια εξέλιξη που εν τέλει έμελλε να αλλάξει και τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό που τότε, στα τέλη του Σεπτέμβρη, επιχειρούσε το τρίτο restart για να μπορέσει να σώσει την χρονιά που τότε φαινόταν χαμένη.

Εφτά μήνες μετά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχει «πετάξει στα σκουπίδια» μια χρονιά αλλά βρίσκεται ξανά γερά μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος έχοντας επιστρέψει από το -12 στο -3.

Με τον άνθρωπο που βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ του να φοράει την… κόκκινη μπέρτα του Superman και να έχει ήδη κερδίσει τους πάντες στο Ρέντη με τη απόδοση του αλλά και με την γενικότερη παρουσία του. Δεν είναι μόνο το 7 στο πίσω μέρος του κεφαλιού του στο ματς κλειδί της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι τα στατιστικά του που εντυπωσιάζουν, απόρροια της αδιαμφισβήτητης αξίας του που στα 33 του πλέον χρόνια συνεχίζεται με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.

Και με ένα όνειρο να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο 48ο πρωτάθλημα, το πιο μάγκικο της ιστορίας του.

Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μην ξέρει τι σημαίνει ήττα με τα ερυθρόλευκα καθώς στις 21 συμμετοχές που έχει καταγράψει μετράει 13 νίκες και 8 ισοπαλίες. Και στις «δικές» του κατηγορίες έχει ήδη φροντίσει να ξεχωρίσει. 14 clean sheet μετράει ο Έλληνας τερματοφύλακας που συνολικά έχει δεχθεί 8 γκολ. Το εντυπωσιακό με τον Πασχαλάκη είναι πως ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ όπου ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καθόλου καλά, συνολικά στις ευρωπαϊκές του παρουσίες, ο ίδιος έμεινε αήττητος. Στα δύο ματς που ο Ολυμπιακός πήρε βαθμό είχε τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, στο Καραμπάχ στο ντεμπούτο του (0-0) και στη Γερμανία με την Φράιμπουργκ όπου δέχθηκε στις καθυστερήσεις την ισοφάριση.

Ο Πασχαλάκης που στα ντέρμπι έχει δεχθεί ένα γκολ από τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το απίθανο πέναλτι δώρο του Κέλετ στους πράσινους στο…100, ένα από την ΑΕΚ στο 1-3 ενώ στην επιστροφή του στην Τούμπα κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το μυστικό άλλωστε της επιστροφής του Ολυμπιακού δεν ήταν τόσο στην επίθεση, όσο στην άμυνα. Με τον Πασχαλάκη να έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και να έχει μπροστά του την μεγάλη πρόκληση, προσωπική και ομαδική. Σε μια χρονιά που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ