Επανέφερε το DNA του ανίκητου

Επανέφερε το DNA του ανίκητου

Η αποστολή… αυτοκτονίας και ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή που άλλαξαν τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό.

Το στοιχείο που τον διακρίνει ως άνθρωπο. Τον έκανε να ξεχωρίσει ως ποδοσφαιριστή στο Νο1 κλαμπ παγκοσμίως. Τον μετέτρεψε σε πρωταγωνιστή στην άκρη του πάγκου με το Νο1 κλαμπ στην Ελλάδα. Ένας γεννημένος σταρ που ξέρει πολύ καλά να παίρνει το καλύτερο από όλους, ξέρει να δημιουργεί τις καταστάσεις για να «φτιάξει» ψυχολογικά, να ετοιμαστεί για μεγάλα παιχνίδια, είτε έπαιζε σε αυτά είτε τώρα κοουτσάρει.

Αν έπρεπε να βάλουμε ένα τίτλο στη ζωή του; Μίτσελ, ο ανίκητος!

Γιατί; Κανείς δεν είναι ανίκητος βεβαίως, έχει όμως μεγάλη σημασία να νοιώθεις τέτοια αυτοπεποίθηση, που δεν μεταφράζεται σε έπαρση και κομπασμό, πιστεύοντας πως μπορείς να πετύχεις τα πάντα!

Τον ζήσαμε στην πρώτη του θητεία στον ερυθρόλευκο πάγκο με την απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα και τις υπερβάσεις στην Ευρώπη. Με αυτόν ο Ολυμπιακός έζησε μεγάλες στιγμές, μεγάλες νίκες απέναντι σε θηρία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Εσύ ξέρεις ποια είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λιγκ που δεν έχει υπέρ της αποβολή;

Όταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου επέστρεψε το μεγάλο του στοίχημα ήταν να φέρει ξανά στον Ολυμπιακό το DNA του ανίκητου. Αυτό που τον διακρίνει, αυτό που είχε πετύχει στην πρώτη του θητεία.

Δεν χρειάζεται να εξιστορήσουμε με πολλές λεπτομέρειες όλα όσα έζησε/ζήσαμε από τότε έως τώρα. Τι Ολυμπιακό πήρε στα χέρια του, για την ακρίβεια 2-3 Ολυμπιακούς αν θυμηθούμε πως είχε καμιά 40αρια παίκτες στο Ρέντη (ούτε προπόνηση δεν μπορούσε να γίνει), τι είχε να αντιμετωπίσει με άλλο Ολυμπιακό στην Ελλάδα και άλλο στην Ευρώπη, την ψυχολογία που έπρεπε να αλλάξει και βεβαίως τα συνεχόμενα ματς.

Αν τότε ερχόταν ένας άλλος, καλύτερος προπονητής από τον Μίτσελ, το πιθανότερο ήταν με τα τότε δεδομένα πως τώρα θα υπήρχε ένας νέος προπονητής στο Ρέντη.

Ο Μίτσελ ήξερε τι έχει να αντιμετωπίσει και αυτό παρότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές αποδείχθηκε το μεγάλο του όπλο.

Βάλτε από δίπλα και την απίστευτη «δίψα» και «τρέλα» στον οργανισμό Ολυμπιακός για να μην… παραδώσει τα όπλα ποτέ. Ακόμη και στο -12 με την λήξη του πρώτου γύρου, ακόμη και με τις συνθήκες που επικρατούν για τον ίδιο σε αντίθεση με αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι του για τον τίτλο.

Μόνο ο Μίτσελ θα μπορούσε/άντεχε (την πίεση) να πει στον ανέτοιμο για μήνες Μαρσέλο να βλέπει τα ματς από την τηλεόραση, να αδειάσει το Ρέντη με παίκτες που είχαν έρθει για βασικοί, και μέσα σε λίγο χρόνο να έχει την ομάδα που θέλει σε μεγάλο βαθμό.

Μέσα από τα λάθη του που στοίχισαν και αυτά στον Ολυμπιακό, μέσα από την σωστή διαχείριση της απογοήτευσης αλλά και της επιτυχίας, μέσα από την ήρεμη αντίδραση σε μέρες πολύ δύσκολες αλλά και με την… μπάλα κάτω όταν είδε το αποτέλεσμα που ήθελε ο Μίτσελ κατάφερε όχι απλά να έχει τον Ολυμπιακό στα… χαρτιά μέσα στον τίτλο αλλά ουσιαστικά να θεωρείται ξανά πως μπορεί να πετύχει μια ιστορική ανατροπή.

Προφανώς και ο Μίτσελ δεν είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός. Είναι όμως ένας κορυφαίος μάνατζερ που ζει και αναπνέει για τέτοιες μεγάλες προκλήσεις στην καριέρα του. Που γουστάρει τον Ολυμπιακό και που δεν… κωλώνει στα ζόρια.

Με τα 9 ματς να απομένουν μέχρι το φινάλε είναι ο πρώτος που νοιώθει και πιστεύει πως θα πετύχει το ακατόρθωτο. Έχει ήδη επαναφέρει το DNA του ανίκητου στον Ολυμπιακό που και επί της ουσίας τρέχει ένα απίθανο σερί 19 αγώνων χωρίς ήττα. Ότι και να συμβεί στο τέλος, είτε πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, είτε όχι, ο Μίτσελ θα έχει να λέει πως έδωσε μια από τις μεγαλύτερες μάχες της καριέρας του στα γήπεδα. Κόντρα σε όλους και όλα, κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στην λογική. Γιατί απλά είναι ο… Μίτσελ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ