Τέσσερις συμφώνησαν για elite διαιτητές, αλλά μόνο ένας το εννοούσε…

Τέσσερις συμφώνησαν για elite διαιτητές, αλλά μόνο ένας το εννοούσε…

Οι άλλοι τρεις με τη στάση τους στη σύσκεψη τορπίλισαν την κοινή απόφαση

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το κάνουμε εικόνα: Τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι πίσω στη βαθμολογία από δύο από αυτές και τελικά τους παίρνει τον τίτλο. «Κάθεται» ή δεν «κάθεται» βαρύ στους οπαδούς των άλλων ομάδων; Αν μάλιστα έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε όλους και έχουν έρθει οι elite διαιτητές, τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, είναι δυσκολοχωνευτο για όλους. Να σφυρίξουν από δω και πέρα με κοινή συμφωνία elite διαιτητές και το πρωτάθλημα να το πάρει Ολυμπιακός! Οι οπαδοί των άλλων ομάδων θα έχουν μικρά περιθώρια να τα βάλουν με τον Ολυμπιακό και τη διοίκηση του αλλά θα έχουν πολύ μεγάλα περιθώρια να τα βάλουμε τις δικές τους διοικήσεις ότι ο Μαρινάκης και τους πέρασε τη… γραμμή του και τους το ξαναπήρε.

Φτάσανε, όπως φτάσανε, μέχρι την πηγή και ξαφνικά νερό θα πιει πάλι αυτός που πίνει τόσα χρόνια. Κι επειδή το πρωτάθλημα είναι ένα και δεν μπορεί να κοπεί σε 2-3 κομμάτια, το καλύτερο που έχει να γίνει είναι να μη βρεθεί κανείς σύμφωνος σε μια γραμμή που στο τέλος της ημέρας θα θεωρείται γραμμή του Ολυμπιακού…

Αν αποδείχθηκε κάτι από την πολύωρη σύσκεψη της Δευτέρας είναι πως μόνο Ολυμπιακός έμεινε τελικά πιστός στη θέση για elite διαιτητές εδώ και τώρα. Ολοι οι άλλοι, είχε φανεί αυτό από νωρίτερα, αυτή τη θέση την νοθευσαν.

Την νόθευσε η ΑΕΚ πρώτη και καλύτερη γιατί πάνω από όλους και πάνω από όλα έβαλε τον κύριο Μπαλτάκο και τον κύριο Μπένετ που είναι δικά της παιδιά. Τη νόθευσε ο ΠΑΟΚ γιατί ήθελε να παραστήσει τον… θεσμικό. Τη νόθευσε ο Παναθηναϊκός γιατί στο τέλος της ημέρας δέχτηκε να γίνονται ματς και με Έλληνες διαιτητές παραγνωρίζοντας ότι αυτή ακριβώς ήταν η γραμμή και του κυρίου Μπαλτάκου. Την είχε διακηρύξει άλλωστε όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

Αυτη ανέλαβε να προωθήσει ο κ. Μάνταλος. Ποιος είναι ο Μανταλος; Μα αυτός που εν τέλει ορίζει τους διαιτητές, αυτός που κατά την άποψή του κυρίου Μπένετ είχε την αρμοδιότητα να το κάνει ως… αντιπρόεδρος! Ετσι νόμιζε μέχρι τα τώρα ο κύριος Μπένετ, ότι ο Μάνταλος είναι αντιπρόεδρος και ως εκ τούτου είχε λόγο στους ορισμούς των διαιτητών! Και οι παριστάμενοι στη σύσκεψη το άκουσαν αυτό και πλην του Βαγγέλη Μαρινάκη σχεδόν σφύριξαν αδιάφορα.

Κάπου εκεί έγινε φανερό πως η συμφωνία για elite διαιτητές που έγινε αμέσως μετά την κλήρωση για τα play off ήταν μία συμφωνία για τα μάτια του κόσμου. Την έκαναν οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου αλλά επί της ουσίας την πίστευε μόνο ένας. Αυτός που και στη σύσκεψη επέμενε από την αρχή ως το τέλος να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Ολα τα άλλα ήταν προφάσεις για να οδηγηθούμε στο αποτέλεσμα που οδηγηθήκαμε δηλαδή επί της ουσίας να αφεθούν ελεύθεροι ο κύριος Μπαλτάκος, ο κύριος Μπένετ και ο κύριος Μάνταλος να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα. Πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς αξιολογεί το αποτέλεσμα της συνάντησης η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός. Οσο για την ενημέρωση περί elite διαιτητών που προτίθεται να κάνει σήμερα στην UEFA ο κύριος Μπαλτάκος μόνο ένα ερώτημα: γιατί δεν την έκανε τόσο καιρό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ