Ο «ιδανικός αντίπαλος» του Ολυμπιακού είναι…

Ο «ιδανικός αντίπαλος» του Ολυμπιακού είναι…

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με το «σπαθί» του το πλεονέκτημα και έχει στα χέρια του την πρωτιά. Πόσο αλήθεια τον απασχολεί ο «ιδανικός αντίπαλος»;

Και το κοντέρ έφτασε το 22-9. Στο χέρι του είναι να τελειώσει με 25-9. Έχει ΠΑΟ την Παρασκευή στο ΣΕΦ, πάει στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα και υποδέχεται στο φινάλε την Μπασκόνια. Μια εντυπωσιακή σεζόν για τον Ολυμπιακό που πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που κάνει. Είτε βγει πρώτος, είτε δεύτερος μικρή σημασία έχει εν όψει του μεγάλου στόχου που έχει μπροστά του. Δεν θα πω το 4ο Ευρωπαϊκό. Ο επόμενος μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι να μπει πανέτοιμος στα πλέι οφ για να μπορέσει να βρεθεί στο Κάουνας και το F4. Όλα με την σειρά τους, όπως ακριβώς λειτουργεί σαν «ρολόι» η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με τα δεδομένα λοιπόν που υπάρχουν και το πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες τρεις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η λογική λέει ότι αν δεν βγει πρώτος ο Ολυμπιακός, θα βγει δεύτερος. Πιο κάτω δύσκολα θα πάει καθώς είναι μια νίκη παραπάνω από την Μπαρτσελόνα την οποία την έχει και στην ισοβαθμία.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπαλτάκος στη Νιόν και τα παραμύθια της Χαλιμάς

Πόσο σημασία όμως έχει τελικά ποιος θα βρεθεί στο δρόμο του πριν το Κάουνας; Για μια ομάδα που φέτος έχει νικήσει, 2 φορές την Ρεάλ, 2 φορές την Μπαρτσελόνα, 2 φορές την Φενέρ, και έχει χάσει από τα 9 ματς μόλις τα 4 από αυτές που είναι τώρα στην 8αδα; Ένας αντίπαλος που λογικά θα προκύψει από το «7» ή «8» της τελικής κατάταξης, όπως προέκυψε και πέρσι με την Μονακό να έρχεται στον δρόμο του και να αποδεικνύεται πάρα πολύ μεγάλο εμπόδιο έως ότου καταφέρει να το προσπεράσει. Η πρωτάρα τότε Μονακό που φέτος έχει στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας από την 4η θέση.

Στην 5η θέση η Φενέρ με 18-13, την 6η η Μακάμπι με 18-13, 7η η Παρτιζάν με 17-14, 8η η Μπασκόνια με 16-15, 9η η Ζαλγκίρις με το ίδιο ρεκόρ και 10η η Εφές με 15-16. Υπάρχουν και οι Αρμάνι, Βαλένθια, Ερυθρός Αστέρας με 14-17 αλλά λογικά θέλουν θαύμα (και αν) για να προλάβουν.

Μια από τις παραπάνω λοιπόν θα έχει μπροστά της τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, δύσκολα θα είναι η Φενέρ ή η Μακάμπι καθώς είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες. Με το πρόγραμμα που έχουν το πιθανότερο είναι να «κάτσει» μια εκ των Παρτιζάν, Μπασκόνια, Ζαλγκίρις. Η Εφές επίσης ψάχνει ένα μικρό θαύμα, με συνδυασμούς και δικές της νίκες έχοντας όμως Φενέρ έξω και Μονακό μέσα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Πόσο μεγάλη διαφορά έχουν αυτές οι ομάδες; Ποιος θα ήταν ο «ιδανικός αντίπαλος» για τον Ολυμπιακό; Απολύτως λογικό να σκέφτεται κανείς ότι θα ήταν ότι χειρότερο να του κάτσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από τέτοια πορεία, όμως θα ξεχνάει την κατάσταση της Εφές. Δεν νομίζω ότι αν έπρεπε να διαλέξει ο Μπαρτζώκας θα διάλεγε την Εφές όμως βλέποντας και τις υπόλοιπες οι διαφορές (φέτος) είναι μικρές έως ελάχιστες. Η Ζαλγκίρις επίσης είναι και η ομάδα που θα φιλοξενήσει στην έδρα της το F4 και αυτή που φέρνει άσχημες μνήμες στον Ολυμπιακό όταν τον είχε αποκλείσει με πλεονέκτημα έδρας. Η Παρτιζάν έχει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που πάντα απέναντι στον Ολυμπιακό είναι πάντα «θέμα» και για τους δύο. Να πάρουμε λοιπόν την Μπασκόνια για να ξεμπερδεύουμε; Ίσως την πιο τρελή ομάδα της Ευρωλίγκας φέτος, με σερί νικών και σερί ήττων, χάνοντας από τον τελευταίο και κερδίζοντας τους πρώτους.

Ποια να διαλέξουμε λοιπόν; Την απάντηση την έδωσε ο Μπαρτζώκας με το που τελείωσε το ματς με την Βιλερμπάν. Δεν διαλέγεις. Όταν είσαι πρώτος μπορείς να τους νικήσεις όλους. Όταν μάλιστα κρίνεται η πρόκριση στις 3 νίκες και όχι σε ένα βράδυ που μπορεί απλά να πάνε όλα στραβά, τότε δεν έχει ανάγκη να διαλέξεις. Ο «ιδανικός αντίπαλος» είναι… όλοι τους και αυτό γιατί απλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως δεν έχει κανένα λόγο να φοβηθεί κανέναν απολύτως αντίπαλο. Όποιος είναι να έρθει λοιπόν καλώς τον. Καλώς τον… 3-0 που έλεγε και ο αείμνηστος Νικόλας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ