Μόνο τον Ολυμπιακό έχει νικήσει φέτος ο Άρης…

Μόνο τον Ολυμπιακό έχει νικήσει φέτος ο Άρης…

Ένα στοιχείο που δείχνει τι περιμένει απόψε τον Ολυμπιακό

Η επιστροφή στη δράση βρίσκει τον Ολυμπιακό στην καλύτερη κατάσταση για την φετινή σεζόν και από ψυχολογικής πλευράς. Ο Ολυμπιακός που ξέρει πως τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο έχοντας πια πλησιάσει σε απόσταση βολής (3 βαθμοί) από την κορυφή και ξέροντας πως τα ματς που έρχονται μέχρι την διακοπή θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια.

Τα ντέρμπι με Άρη και ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και αυτό της Λεωφόρου πριν από τον επαναληπτικό κυπέλλου με την ΑΕΚ την Μεγάλη Τετάρτη αποτελούν τα μεγάλα «στοιχήματα» των πρωταθλητών που ούτε λίγο ούτε πολύ παίζουν όλη την σεζόν!

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Ζοτς και οι μπασκετικές… «διαστροφές»

Καλά τα μακροπρόθεσμα πλάνα όμως αυτό που πάντα «καίει» είναι το τώρα. Αυτό που έρχεται άμεσα, και αυτό για τον Ολυμπιακό είναι ο Άρης. Ένα ματς που θα είναι εύκολο σύμφωνα με τους… ειδήμονες του ποδοσφαίρου από παράγοντες με «μεγάλη ιστορία» στο ποδόσφαιρο μας έως «γνωστούς – αγνώστους» με τεράστιες… επιτυχίες έως τώρα (σ.σ. ειδικά στους υποβιβασμούς του Ολυμπιακού). Με υπονοούμενα και «καρφιά» για τις σχέσεις Ολυμπιακού – Άρη. Επειδή δεν είναι «εχθροί» θεωρούν πως είναι τόσο φίλοι που μεταξύ τους παίζουν… φιλικά.

Και η απάντηση (και) σε αυτή την… μπούρδα των «υπηρετών της εξυγίανσης» έρχεται στο χορτάρι. Αφού λοιπόν τα ματς με τον Άρη είναι «φιλικά» πως και φέτος το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ντέρμπι που έχει πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το 2-1 του πρώτου γύρου στο Βικελίδης, και μάλιστα με ανατροπή; Ήττα με την οποία ο Ολυμπιακός πήγε στο -7 από την κορυφή. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο ΠΑΟ, ούτε η ΑΕΚ έχουν πάθει καμμιά ζημιά από τον Άρη.

Μια ισοπαλία στον πρώτο γύρο έχει ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης. Ακόμη και στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός «έφτυσε αίμα» για να νικήσει τον Άρη ενώ στο Κύπελλο χρειάστηκε να κάνει ο Τζολάκης το ματς της καριέρας του για να προκριθεί. Μέσα σε όλα αυτά τα όμορφα, τα 14 τελευταία επίσημα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, για τη Super League και το Κύπελλο, κρίθηκαν στο γκολ (όπου υπήρχε νικητής).

Τα καταλάβατε τα παραπάνω ή να τα ξαναγράψω; Η (ρητορική) ερώτηση προφανώς δεν πάει στους πάσης φύσεως «εξυγιαντές». Καταδεικνύει απλά και με στοιχεία τι ακριβώς περιμένει και απόψε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Και όλα αυτά μετά από διακοπή εθνικών ομάδων που πάντα επηρεάζει τις ομάδες, και ειδικά αυτές που έχουν ρυθμό όπως ο Ολυμπιακός.

Για να μιλήσουμε λοιπόν για τα ντέρμπι που έρχονται, πρέπει πρωτίστως ο Ολυμπιακός να πάρει το αποψινό και μετά να συνεχίσει να βλέπει και να κυνηγά την ολική επαναφορά και το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ