Ναι, μοιάζει του Ρουμενίγκε…

Ναι, μοιάζει του Ρουμενίγκε…

Οι επιστήμονες εργοφυσιολόγοι είναι σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα αλλά και να δουλέψουν με τον Αλμπάνη ώστε να βελτιωθεί στους τομείς που είναι απαραίτητο. Οσο γίνεται να βελτιωθεί…

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή: Από έναν ξένο παίκτη αμφισβητήσιμης αξίας προτιμώ έναν Ελληνα ακόμα κι αν απλά έχει κάποιες προοπτικές. Ακόμα κι αν η λεγόμενη ομάδα τον παίρνει χωρίς να θεωρεί ότι μπορεί αύριο το πρωί να σταθεί ως βασικός.

Όταν είσαι (λες ότι είσαι) μεγάλος σύλλογος κι έχεις πίσω σου ένα ολόκληρο τιμ που δουλεύει, τότε βάζεις κάτω τον εξελίξιμο παίκτη και τον βοηθάς να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του και να ακονίσει ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματά του.

Θα το διατυπώσω διαφορετικά: Ολοι βλέπουμε μέσα στο γήπεδο ότι ο Κέβιν Μιραλάς έχει χάσει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του. Ότι έχει δυσκολία να κάνει (όπως έκανε) πλάγια βήματα ενώ αναπτύσσει ταχύτητα.

Αυτό που βλέπουμε εμείς δια γυμνού οφθαλμού, οι ειδικοί με τα μηχανήματα που έχουν στην διάθεσή τους το βλέπουν από την αρχή. Όπως μπορούν να διαπιστώσουν αν ο παίκτης έχει τα περιθώρια να ανακτήσει και σε ποιο βαθμό τις προηγούμενες αγωνιστικές ιδιότητές του.

Πάμε τώρα στο θέμα. Στην εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίζει τεράστια αδυναμία στην παραγωγή ικανών ακραίων επιθετικών, υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Είναι ο Χρήστος Αλμπάνης του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τον αποκαλώ «Ρουμενίγκε των φτωχών» γιατί η κίνησή του προσιδιάζει στον μεγάλο άσσο του παρελθόντος που έκανε θαυμαστά πράγματα με την φανέλα της Μπάγερν, της Ιντερ και της Εθνικής Γερμανίας. Αναφέρομαι στο στυλ και την κίνηση, μην παρεξηγηθώ.

Ο Αλμπάνης αν και είναι ψηλό παιδί έχει χαμηλό κέντρο βάρους κάτι που τον βοηθά να έχει κλειστή ντρίπλα σε πολύ μικρό χώρο και μάλιστα σε κίνηση. Αυτό του επιτρέπει να μπαίνει στην περιοχή και να βρίσκεται σε θέση βολής. Τεχνικά φαίνεται να μην έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το θέμα είναι αν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες ώστε να σταθεί σε ανώτερο επίπεδο από αυτό που αρκεί για να παίζει και να διακρίνεται στον Απόλλωνα. Απάντηση σε αυτό  βασικό ερώτημα δεν έχω γιατί δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τα μηχανήματα.

Οι επιστήμονες εργοφυσιολόγοι είναι σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα αλλά και να δουλέψουν με τον Αλμπάνη ώστε να βελτιωθεί στους τομείς που είναι απαραίτητο. Οσο γίνεται να βελτιωθεί. Ωστόσο αυτό είναι ένα παραγωγικό στοίχημα για μια ομάδα. Πολύ πιο παραγωγικό από το να φέρει έναν εξτρέμ «του κιλού» από το εξωτερικό ή κάποιον ξεθυμασμένο που έρχεται για να εξαργυρώσει δάφνες του παρελθόντος.

Δεν ξέρω ούτε που θα καταλήξει ο Χρήστος Αλμπάνης ούτε αν θα βελτιωθεί τελικά τόσο που να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο. Τώρα που μιλάμε είναι το πιο παραγωγικό στοίχημα για όποια ομάδα τον αποκτήσει και δουλέψει συστηματικά μαζί του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ