Κόκκινη υπεροχή στο χορτάρι και στην ψυχή

Κόκκινη υπεροχή στο χορτάρι και στην ψυχή

Ακόμα κι όταν όλα είναι εναντίον των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός βρίσκει τον τρόπο να βγάλει αντίδραση και να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν τα παρατάει. Τελεία και παύλα.

Η εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ με 3-1 αποτελεί μια τρανή απόδειξη της τεράστιας δύναμης που έχει η ομάδα του Πειραιά.

Ακόμα κι όταν όλα είναι εναντίον των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός βρίσκει τον τρόπο να βγάλει αντίδραση και να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν τα παρατάει.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Μπουλς 105-92: «Κλείδωσαν» την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας

Τελεία και παύλα. Και η αλήθεια είναι πως οι πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς με τον ΠΑΟΚ έχοντας την… πλάτη στον τοίχο.

Υπήρχε μεγάλη πίεση από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη, από τις εξελίξεις με την παραίτηση Μίτσελ και φυσικά από το ότι ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα ισοδυναμούμε με καταστροφή.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος και το προβάδισμα που πήρε ο δικέφαλος του Βορρά στο Καραϊσκάκη, στην πρώτη του επίθεση στην εστία του Ολυμπιακού, καταλαβαίνει εύκολα κάποιος την ανηφόρα που είχαν ν’ ανέβουν οι ερυθρόλευκοι.

Κι όμως το έκαναν και μάλιστα σ’ ένα σημείο που πολλοί ίσως να περίμεναν κατάρρευση των παικτών του Ολυμπιακού.

Αυτό, όχι μόνο δε συνέβη, αλλά το αντίθετο. Οι πειραιώτες έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα και διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο των αντιπάλων τους.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός αδικείται από το τελικό 3-1, καθώς είχε τέσσερις ακόμα μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι για να πετύχει κι άλλα γκολ.

Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ήταν η αντίδραση της μεγάλης ομάδας που αρνείται να «παραδοθεί», ήταν η αντίδραση ενός οργανισμού που έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Κι αυτό ακριβώς το μήνυμα έστειλε η ομάδα του Πειραιά με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ντέρμπι, με τα κέρδη να είναι πολλά για τους «ερυθρόλευκους».

1.Ο Ολυμπιακός παραμένει σε απόσταση «βολής» καθώς είναι τρεις βαθμούς πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Και τρεις βαθμοί είναι ένα παιχνίδι…

2.ΠΑΟ και ΑΕΚ ίσως να πίστεψαν πως θα «τελείωνε» ο Ολυμπιακός όταν προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι όμως έστειλαν μήνυμα στους αντιπάλους τους ότι παραμένουν ζωντανοί και το κυριότερο αποφασισμένοι.

3.Ο Ολυμπιακός έβγαλε οριστικά νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ από την διεκδίκηση του τίτλου και θυμίζουμε ότι η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ έχει παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

4.Η ψυχολογία των ερυθρόλευκων είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη. Η νίκη όμως επί του ΠΑΟΚ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε, δίνει άλλον αέρα τώρα στον Ολυμπιακό για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν το 110% στο αποψινό ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι κυριάρχησαν σε κάθε ίντσα του αγωνιστικού χώρου στο Καραϊσκάκη.

Κέρδισαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, έβγαλαν ποιότητα σε πολλές φάσεις στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και φυσικά έβγαλαν μια τεράστια ερυθρόλευκη ψυχή για να γίνει η μεγάλη ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός δεν εγκαταλείπει και αφοσιώνεται πλέον στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί που θα παίξει έναν ακόμα τελικό στην μάχη για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ