Το κόλπο του Ανιγκό με τους παίκτες, η ανατροπή του Ολυμπιακού και κάτι για τον ΠΑΟ, που κάποιοι είχαν ξεχάσει…

Το κόλπο του Ανιγκό με τους παίκτες, η ανατροπή του Ολυμπιακού και κάτι για τον ΠΑΟ, που κάποιοι είχαν ξεχάσει…

Στο μυαλό του Ανιγκό, ο ΠΑΟΚ, είναι παρελθόν. Οποιος μείνει σε αυτό, κινδυνεύει να κρατήσει τον Ολυμπιακό πίσω. Γι' αυτό η ατζέντη άλλαξε ήδη.

Ο Ολυμπιακός έκανε -πιθανότατα- την πιο «γεμάτη» και ολοκληρωμένη εμφάνισή του τη φετινή σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι, όχι απλά ήταν ανώτεροι. Όχι μόνο έκαναν μια εντυπωσιακή ανατροπή, παίζοντας υψηλής ποιότητας και έντασης ποδόσφαιρο. Αλλά το έκαναν με τρόπο εμφατικό. Χωρίς πανικό ακόμη και όταν ήρθε η άτυχη στιγμή του 0-1.

Ο Ζοζέ Ανιγκό προφανώς δεν είναι μάγος. Αλλά ακριβώς επειδή γνωρίζει τον Ολυμπιακό, αυτή την ομάδα που χτίστηκε φέτος, καλύτερα από τους περισσότερους, αποφάσισε να κάνει κάποια πολύ βασικά πράγματα, τα οποία κινητοποίησαν τους ποδοσφαιριστές. Στο μυαλό του Γάλλου ο Ολυμπιακός διαθέτει ούτως ή άλλως την πιο ποιοτική ομάδα και τους πιο έμπειρους/ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Το μεγαλύτερο βάθος από όλους τους ανταγωνιστές του. Κυρίως, όμως, ο 62χρονος προπονητής των Πειραιωτών γνωρίζει ότι οι Πειραιώτες έχουν ποδοσφαιριστές-προσωπικότητες. Παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, έχουν εγωισμό, πείσμα, χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης: Η (ακόμη μια) πικρή δικαίωση

Ο Ανιγκό δεν μετατόπισε την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές του. Δεν μετέφερε το πρόβλημα στις δικές τους πλάτες. Τους έβαλε συμμέτοχους στη λύση. Τους έδωσε την ευκαιρία να εξιλεωθούν για όσα έχουν γίνει φέτος. Κινητοποίησε με ηρεμία, σοβαρότητα και λίγα λόγια στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους, που ουσιαστικά άναψαν τη φλόγα της αντίδρασης. Ετσι συμβαίνει με παίκτες με εγωισμό και με αλλεργία στην ήττα και την αποτυχία. Ζήτησε το απλό: «Δείξτε ποιοι είστε. Ο καθένας ξεχωριστά. Και όλοι μαζί, ως σύνολο». Ζήτησε αποδείξεις στον… καθρέφτη του καθενός. Ζήτησε το βράδυ που θα γυρίσουν σπίτια τους, να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Να είναι ήσυχοι και γεμάτοι από ικανοποίηση, επειδή τα έδωσαν όλα. Όπως και έγινε.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ανέδειξε την πραγματική διαφορά του με τους εγχώριους αντιπάλους του. Κυρίως, όμως, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ομολογούν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πως εάν οι Ερυθρόλευκοι παίζουν το ποδόσφαιρο που μπορούν, βάσει της ποιότητας του δυναμικού τους, τότε δεν έχουν αντίπαλο να τους χτυπήσει στα ίσια.

Ο Ανιγκό έχει εικόνα των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών του. Και για αυτόν τον λόγο δεν σταματάει να τους βάζει προκλήσεις. Στη χθεσινή επιστροφή στις προπονήσεις, λοιπόν, ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε να αναφερθεί σε ένα στατιστικό θέμα. Που κάποιοι πιθανότατα το έχουν ξεχάσει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό εδώ και έξι παιχνίδια πρωταθλήματος.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που παίξατε, για τη νοοτροπία που δείξατε στο παιχνίδι, για όσα κάνατε στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος», είπε αρχικά στη χθεσινή ομιλία του ο Ανιγκό. Και εν συνεχεία έθεσε τον στόχο. Τη νίκη στο ντέρμπι με τους Πράσινους: «Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε νικήσει εδώ και 6 παιχνίδια εναντίον τους και είναι μια μεγάλη πρόκληση να πάρουμε τη νίκη στην έδρα τους και να κάνουμε ακόμη ένα βήμα για τον στόχο μας».

Στο μυαλό του Ανιγκό, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είναι παρελθόν. Οποιος μείνει σε αυτό, κινδυνεύει να κρατήσει τον Ολυμπιακό πίσω. Και για αυτόν τον λόγο η ατζέντη άλλαξε ήδη. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος στόχος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ