Σκληρά λάθη, σκληρές αλήθειες, σκληρές αποφάσεις, ενέργειες που ήδη γίνονται, αλλά και ένα πρωτάθλημα που ΔΕΝ τελείωσε

Σκληρά λάθη, σκληρές αλήθειες, σκληρές αποφάσεις, ενέργειες που ήδη γίνονται, αλλά και ένα πρωτάθλημα που ΔΕΝ τελείωσε

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στη Λεωφόρο, ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του, είδε τους πιο έμπειρους παίκτες του να είναι η αχίλλειος πτέρνα του, ξέρει τι πρέπει να αλλάξει, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να τελειώσει σωστά η σεζόν.

Εάν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, μπορούσε να διαλέξει μια «ιδανική» 11άδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι της Λεωφόρου, ίσως να μην επέλεγε αυτή με την οποία παρατάχθηκαν οι Ερυθρόλευκοι το βράδυ της Κυριακής. Ισως να ήταν λίγο πιο εγκρατής στις ευνοϊκές -για την ομάδα του- επιλογές. Το αρχικό σχήμα των Ερυθρόλευκων στο Απόστολος Νικολαΐδης, ήταν κομμένο και ραμμένο στο να ευνοήσει τα θετικά στοιχεία των Πράσινων. Με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών να είναι η αχίλλειος πτέρνα του.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι εμφανές (εδώ και καιρό) ότι πλέον δεν είναι σε θέση να βοηθήσει σε συνθήκες ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου. Η εικόνα του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν αποκαρδιωτική. Για ακόμη μία φορά. Αντίστοιχα και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός αρχισκόρερ του Ολυμπιακού δεν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει από την αρχή. Ειδικά όταν πίσω του δεν έχει παίκτες που να καλύπτουν τα μέτρα που δεν μπορεί να κάνει. Είναι ποδοσφαιριστής για 20-25-30 λεπτά. Ως αλλαγή. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο στη Λεωφόρο. Όχι από το αυτογκόλ, άτυχες στιγμές μπορεί να υπάρχουν για όλους, αλλά από την αδυναμία να μπορέσει να σταθεί.

Διαβάστε επίσης: Στίβεν Τσούμπερ: Το… ελβετικό κλειδί για τον τίτλο

Γενικώς, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με μια 11άδα που δεν απείχε ηλικιακά από του αντιπάλου του, αλλά απείχε χιλιόμετρα σε επίπεδο αθλητικότητας. Ο Παναθηναϊκός αυτό κάνει. Είναι σκληρός. Τρέχει. Παίζει κλειστά. Διασφαλίζει την άμυνά του. Και είναι δυσκοίλιος στην επίθεση. Λιγότερο από ένα γκολ το ματς, λέει το κοντέρ, όταν δεν κερδίζει πέναλτι. Αυτό κάνει δύο χρόνια τώρα. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και στο -κακό- πρώτο ημίχρονό τους οι Πειραιώτες δύσκολα θα έβλεπαν την εστία τους να παραβιάζεται, εάν δεν έκανε δώρο το γκολ ο Ολυμπιακός.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ζήτησε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Με ενόχληση στον τετρακέφαλο. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα το σοβαρό. Ο Ανιγκό τον επέλεξε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο πλευρό του Ουσεϊνού Μπα. Και δεν δικαιώθηκε. Ο πιο έμπειρος αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε ένα λάθος που ουσιαστικά καθόρισε την εικόνα του αγώνα, στο σύνολό του. Ακριβώς ίδιο με εκείνο κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, το καλοκαίρι. Ένα λάθος που προσέφερε στον Παναθηναϊκό αυτό που δυσκολεύεται να βρει: Το γκολ. Και από τη στιγμή που αυτό συνέβη, το παιχνίδι άλλαξε. Διότι οι Πράσινοι είναι η καλύτερη ομάδα στο να κρατήσει το σκορ. Αρα, η μισή δουλειά είχε γίνει. Με πολύ σκληρό τρόπο για τον Ολυμπιακό.

Μια σκληρή βραδιά, που έφερε τους Πειραιώτες στο -6 από την κορυφή. Μια εικόνα που ανέδειξε τη σκληρή αλήθεια που πρέπει άπαντες να αντιμετωπίσουν, σχετικά με κομμάτια του δυναμικού της ομάδας. Εδειξε ότι το καλοκαίρι πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις. Αποφάσεις με γνώμονα το ποδόσφαιρο του σήμερα και όχι τις αναμνήσεις και τις θύμισες του χθες. Χωρίς να επεκταθούμε προς ώρας, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Ηδη έχουν αποφασιστεί και γίνονται πράγματα. Αλλά ακόμη δεν είναι στιγμή για τέτοιες συζητήσεις. Αυτό που μετράει είναι να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει κάτι έως το φινάλε της σεζόν.

Οσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, τίποτε δεν έχει τελειώσει. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη. Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά οι Πειραιώτες είναι αναγκασμένοι να είναι αξιοπρεπείς και να προσπαθήσουν. Είναι αδιαπραγμάτευτο αυτό. Επίσης, υπάρχουν 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία όλα μπορεί να γίνουν. Σε ποιον θα προκαλέσει εντύπωση εάν στο φινάλε της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός είναι πάλι στο -3; Με παιχνίδια Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, δεν το λες και απίθανο σενάριο. Οι πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ είναι ενδεικτικές του πόσο ρευστά είναι τα πράγματα. Και πόσο μπορεί να αλλάξουν όλα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το πρωτάθλημα ΔΕΝ τελείωσε. Και θα είναι τεράστιο λάθος εάν κάποιος πιστέψει ότι αυτό συνέβη. Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρούς λόγους, ακόμη κι αν δεν μπορέσει στο φινάλε να διεκδικήσει τον τίτλο, να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Να κάνει το καλύτερο δυνατό. Αυτό θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο που θα έχει για να ετοιμάσει την επόμενη σεζόν. Αλλά και τους στόχους των Πειραιωτών. Διότι είναι τελείως διαφορετική η 2η ή η 3η θέση και τελείως διαφορετική η 4η. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ