Η κυβέρνηση σφυρίζει αμήχανα και αδιάφορα, η ΟΥΕΦΑ όμως;

Η κυβέρνηση σφυρίζει αμήχανα και αδιάφορα, η ΟΥΕΦΑ όμως;

Η συκοφαντική δυσφήμιση των Πολωνών διαιτητών δεν είναι από τις υποθέσεις που εύκολα μπαίνουν στο αρχείο.

Η αξιοπρέπεια είναι επίκτητη ιδιότητα. Κανένας δεν γεννιέται αξιοπρεπής ή αναξιοπρεπής. Ο άνθρωπος σιγά-σιγά συγκροτεί την προσωπικότητά του και την ηθική του υπόσταση. Ενα είναι σίγουρο: Σε προχωρημένη ηλικία είναι δύσκολο, ενώ δεν είσαι, να γίνεις τελικά αξιοπρεπής. Ετσι, το πιο πιθανό είναι να σε φτύνουν εσύ να ισχυρίζεσαι ότι ψιχαλίζει.

Ο κύριος Μπαλτάκος ως γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά βρέθηκε να συνομιλεί με τον ναζί Κασιδιάρη ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να βιντεοσκοπήσει τη συνομιλία τους και να τη δώσει στη δημοσιότητα. Ο κ. Μπαλτάκος αποπέμφθηκε από την κυβερνητική θέση αλλά για τον ίδιο «πέρα βρέχει» Αφού έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια να συνεχίσει την πολιτική του παρουσία γέρνοντας επικίνδυνα στα ακροδεξιά, εγκατέλειψε την πολιτική για να αφοσιωθεί στη… σωτηρία του ποδοσφαίρου.

Αυτοί που τον στήριξαν ώστε να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ, έψαχναν και βρήκαν έναν πολιορκητικό κριό για να σπάσουν την αγωνιστική κυριαρχία του Ολυμπιακού. Ετσι, ο κ. Μπαλτάκος βρέθηκε… υπηρέτης δύο αφεντάδων. Ελάχιστα τώρα (τους) ενδιαφέρει ότι αποκαλύπτονται τα ψέματα του και οι μεθοδεύσεις του. Οτι εκτός από τους αφεντάδες του κανένας άλλος δεν τον υποστηρίζει, κανένας άλλος δεν τον πιστεύει. Στηριγμένος στην ανοχή της κυβέρνησης που το μόνο που κάνει είναι να νίπτει τας χείρας της ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, προτιμά να εξευτελίζεται παρά να παρατήσει την καρέκλα στο πάρκο Γουδή.

Η υπόθεση με τους Πολωνούς διαιτητές δεν είναι τίποτα άλλο μία σειρά από διαδοχικά ψεύδη του ίδιου του προέδρου της ΕΠΟ και του Άγγλου αρχιδιαιτητή Μπένετ.

Ισως τώρα, με την καταγγελία που θα κάνουν οι Πολωνοί διαιτητές στην ΟΥΕΦΑ, να αντιληφθούν και εκεί τι εστί Μπαλτάκος και πως με τις ενέργειές του απειλεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Γιατί, εδώ που τα λέμε, από την αμήχανη και άπραγη ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Τώρα που οι κύριοι Μπαλτάκος και Μπένετ έπληξαν την αξιοπρέπεια των συγκεκριμένων διαιτητών βγάζοντας τους μεθυσμένους, ίσως ξετυλιχτεί το κουβάρι και φτάσουμε σε άρση του αδιεξόδου με πρωτοβουλία της υπερεθνικής Ομοσπονδία.

Τα αργά αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού έδωσαν στο δίδυμο τη δυνατότητα να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει ψευδομενο να κάθεται στο σβέρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού οι αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του Ολυμπιακού δεν έπιασαν τόπο μπορεί οι συκοφαντίες κατά των Πολωνών διαιτητών που είδαν να θίγεται η αξιοπρέπειά τους, αποτελέσουν την αρχή του τέλους για τον μονίμως ψευδόμενο και αναξιοπρεπή πρόεδρο της ΕΠΟ. Η συκοφαντική δυσφήμιση των Πολωνών που τους ξεγέλασαν το βράδυ του Σαββάτου και δεν τους άφησαν να καταθέσουν μηνύσεις δεν είναι από τις υποθέσεις που μπαίνουν εύκολα στο αρχείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ