Πήρε αυτό που του άξιζε…

Πήρε αυτό που του άξιζε…

Οι ερυθρόλευκοι όλη τη χρονιά ήταν πολύ κακοί στην επίθεση, οι χειρότεροι στη διοργάνωση και δεν άξιζαν να αποκλείσουν τη Ζαλγκίρις.

Στο Κάουνας τελείωσε η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο «δικό» τους final- four. Ο μεγάλος στόχος που είχαν θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν παίκτες, προπονητικό τιμ και διοίκηση έμεινε στα χαρτιά. Καλές οι δικαιολογίες για διαιτησία, απουσίες και προβλήματα, αλλά λένε μόνο τη μισή αλήθεια. Ο περυσινός φιναλίστ της διοργάνωσης αποκλείστηκε από έναν αντίπαλο ανώτερο σε όλα τα επίπεδα, από μια ομάδα που έχει το 1/3 του δικού του μπάτζετ και το μισό του ταλέντο.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο πρωτάθλημα σε δύο μήνες από τώρα, αλλά η χρονιά ακόμα και με τίτλο στο φινάλε της, κατά τη γνώμη μου, θα είναι αποτυχημένη. Η σειρά έδειξε τις αδυναμίες του φετινού ρόστερ και τα λάθη του καλοκαιριού. Δεν μπορεί να δίνεις τον αγώνα της χρονιάς και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ξένους σου να είναι εκτός αποστολής για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι!! Δεν είναι δυνατόν να δίνεις την ύστατη μάχη σου και η προσθήκη που έκανες για να βελτιώσεις την εικόνα σου να μην γράφει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής!!!. Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία της σειράς που μόλις έστειλε την Ζαλγκίρις στο Βελιγράδι.

Ενέργεια, ενέργεια , ενέργεια. Αυτή είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Άδειος εντελώς ο Ολυμπιακός γεμάτη μέχρι εκεί που δεν παίρνει η Λιθουανική ομάδα. Ο Έλληνας κόουτς παρουσίασε ένα σύνολο χωρίς φρεσκάδα σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που οι παίκτες του έμοιαζαν σεληνιασμένοι. Πρώτοι στη μπάλα, αν και ποδοσφαιρικός ο όρος, διψασμένοι για την πρόκριση και υπηρετώντας απόλυτα το πλάνο του προπονητή τους οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που άξιζαν με βάση την απόδοση σου στα παιχνίδια της σειράς, την πρόκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση.

Οι ερυθρόλευκοι όλη τη χρονιά ήταν πολύ κακοί στην επίθεση, οι χειρότεροι στη διοργάνωση, στατικοί και ότι πετύχαιναν το έκαναν μέσω της άμυνας τους. Όταν αυτή έπαψε να λειτουργεί σχόλασε ο γάμος. Από σήμερα τελείωσε και η εποχή της «αθωότητας» . Πλέον πρέπει να μπουν χρήματα για να έρθουν παίκτες εγνωσμένης αξίας. Το καλοκαίρι θα πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις και ίσως αρκετά επίπονες. Η σημαντικότερη αν θα συνεχίσει η ομάδα να είναι τόσο συνδεδεμένη με τον μεγάλο αρχηγό της. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να γίνει Μπαρτσελόνα που πληρώνει ακόμα τη διατήρηση του ομφάλιου ρόλου με τον Ναβάρο.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο για τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς. Ο Παπανικολάου με το γράμμα του νόμου κάνει αντιαθλητικό. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος για αυτές τις περιπτώσεις. Αν δεν το έδινε ο Γάλλος τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για περίπτωση non- call. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Η αντίδραση του Έλληνα φόργουορντ στη συνέχεια είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για επαγγελματία παίκτη. Με τις πράξεις του στέρησε την έστω και αμυδρή τελευταία ελπίδα της ομάδας του. Μην ξεγελά κανέναν η επιθετική παρουσία του Ολυμπιακού στην τέταρτη περίοδο.

Μιλάμε ουσιαστικά για τελειωμένο ματς που αν πήγε να γίνει ξανά παιχνίδι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην απειρία των παικτών του Σάρας. Όταν χάνεις πέντε στα έξι ματς από την ίδια ομάδα σε μια σεζόν δεν μπορείς να μιλάς. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ακούγαμε για την τύχη του Παναθηναϊκού να παίξει δύο ευρωπαϊκά στην έδρα του και πόσο διαφορετικό θα είναι το φετινό για τους ερυθρόλευκους αφού το Βελιγράδι το θεωρούν- και όχι άδικα- σαν το σπίτι τους Υπάρχει τελικά μια ποιοτική διαφορά. Οι πράσινοι έφθασαν στο τέλος του δρόμου κάποιοι άλλοι όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ