Νομίζοντας ότι είσαι στο επίκεντρο του ερυθρόλευκου κόσμου

Νομίζοντας ότι είσαι στο επίκεντρο του ερυθρόλευκου κόσμου

«Πριμαντόνες» ντυμένες στα ερυθρόλευκα ο κόσμος της ομάδας έχει δει κι άλλες. Ξέρει να ξεχωρίζει εκείνες που έπαιξαν πρώτα για την ομάδα και στη συνέχεια για τον εαυτό τους.

Είδαμε ωραία πράγματα από τον Χάμες. Δεν θα τα διαγράψουμε από την μνήμη μας εξαιτίας του πρώτου διαζυγίου. Είδαμε όμορφα γκολ και καταπληκτικές ασίστ. Ειδαμε κάποιες πολύ όμορφες επινοήσεις. Κάποιες φορές είδαμε και ένα ορισμένο πάθος.

Όπως και να το κάνουμε όμως είδαμε έναν από τους σπουδαίους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να φορά τα χρώματα του Ολυμπιακού. Τώρα που φεύγει πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν είναι εύκολο να «πέσουμε πάνω του» κατηγορώντας τον για όσα δεν έκανε στο γήπεδο κι όσα έκανε στην εξωγηπεδική του ζωή.

Αν ο Χάμες ήταν σε πλήρη φόρμα όπως τον είδαμε και τον θαυμάσαμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 δεν επρόκειτο να έρθει στην χώρα μας παρά μόνο σαν τουρίστας. Ας μην μας διαφεύγει αυτή η… λεπτομέρεια όταν κάνουμε τον απολογισμό της παρουσίας τέτοιων ονομάτων στα μέρη μας.

Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι αλλού. Αν ο παίκτης που έρχεται είναι διατεθειμένος να παίξει για να βοηθήσει την ομάδα του και μέσα από αυτή τον εαυτό του ως επαγγελματία ή θέτει την αφεντιά του πάνω από την ομάδα. Αν συμβαίνει το δεύτερο τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Πριμαντόνες πέρασαν κι άλλες από τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν ο Χάμες ο πρώτος και πιθανότατα δεν θα είναι και ο τελευταίος. Ντυμένους στα ερυθρόλευκα ο κόσμος της ομάδας έχει δει κι άλλους. Ξέρει να ξεχωρίζει εκείνους που έπαιξαν πρώτα για την ομάδα κι στη συνέχεια για τον εαυτό τους. Τους μεν πρώτους τους αγάπησε και αναγνώρισε την προσφορά τους, τους δε δεύτερους τους έκλεισε στο… χρονοντούλαπο της μνήμης και σπάνια τους ανασύρει.

Ο Χάμες προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του αλλά η συμπεριφορά του ήταν τέτοια που έδινε καθαρά την εντύπωση πως θεωρούσε ότι ήταν πάνω κι όχι μέσα σε αυτή. Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από παίκτες που θα εντάσσονται στο σύνολο και δεν θα νιώθουν ότι είναι πάνω από αυτό.

Μια ομάδα συνόλου είναι το ζητούμενο κι όχι ένα απλό άθροισμα σπουδαίων παικτών με σπουδαία βιογραφικά που ζητούν από τους συμπαίκτες τους να παίζουν για αυτούς. Σε αυτή τη συνθήκη δεν γινόταν να ανταποκριθεί ο Χάμες και η από κοινού λύση του συμβολαίου του ήταν η καλύτερη λύση.

Είναι σαφές πως οι ερυθρόλευκοι κινούνται με το βλέμμα στο μέλλον. Στην δημιουργία μιας ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο όπου τα κατασκευαστικά λάθη της τρέχουσας περιόδου δεν θα επαναληφθούν. Κι αν βρεθεί στην πορεία κάποιο όνομα βαρύ σαν του Χάμες, γιατί όχι. Αρκεί να παίζει για τον Ολυμπιακό και να μην του περνάει από το μυαλό ότι θα παίζουν όλοι οι άλλοι στον Ολυμπιακό για αυτόν….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ