Παίζοντας με τη φωτιά…

Παίζοντας με τη φωτιά…

Τον Ολυμπιακό δεν τον αδίκησαν χθες στο Καραϊσκάκη. Θέλησαν να τον εξοντώσουν.

Για το τι συνέβη χθες βράδυ στο «Καραϊσκάκης» δεν χωρά πια μεγάλη συζήτηση. Ούτε για το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, ούτε βεβαίως για τα made in Italy… παρελκόμενα που επί της ουσίας αποφάσισαν το αποτέλεσμα.

Έχει ενδιαφέρον όμως μια άλλη κουβέντα, μεγαλύτερη. Και αυτή καλό είναι να γίνει έστω και τώρα διότι τα playoffs έχουν άλλο τόσο δρόμο και ο κίνδυνος είναι ορατός σε μια συγκυρία που η Κυβέρνηση και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, βρίσκονται σε…φεγγάρι ανέμελο και προεκλογικό. Σιγά μην κάτσουν να σκάσουν.

Διαβάστε επίσης: Η όψιμη φυλή του «εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο», η κλοπή του… ελίτ Μάσα, οι δύο διμοιρίες γύρω του και μια έκθεση-κωμωδία

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος αγωνιστικά τουλάχιστον για ένα ημίχρονο. Δεν έχασε όμως από την απόδοση του, παρότι αρκετοί στέκονται αποκλειστικά σε αυτή. Άλλωστε ακόμη και έτσι ως το 80΄ το ματς ήταν στο 1-1 και ο ένας βαθμός της ισοπαλίας μπορεί να μην τον κρατούσε στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου (ο Παναθηναϊκός θα ήταν σήμερα στο +8) αλλά τον διατηρούσε -έστω με λίγες πιθανότητες- σε εκείνη που αφορά στο δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Ολυμπιακός έχασε από τις αποφάσεις μιας διαιτητικής ομάδας που δεν τον αδίκησε, τον εξόντωσε: Εκείνης που δεν είδε το κραυγαλέο πέναλτι του Βίντα στον Μπακαμπού (13΄). Την απευθείας κόκκινη κάρτα του Σιμάνσκι για το εγκληματικό μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά (38΄). Που έδειξε με ευκολία την βούλα στην πτώση του Βίντα στην περιοχή των Ερυθρόλευκων (79΄) κλπ.

Απαραίτητη σημείωση: Το γεγονός ότι σε όλες τις περίφημες φάσεις που σχημάτισαν την… ηθική αυτουργία της βραδιάς το VAR έμεινε απενεργοποιημένο, ενώ οι λανθασμένες αποφάσεις ήταν σταθερά προς όφελος μιας κατεύθυνσης. Ένα πακέτο που πλέον το συναντάς σπάνια στο ποδόσφαιρο.

Πολλώ δε μάλλον όταν στο γήπεδο βρίσκεται ένας elite διαιτητής (έστω με VARίστα έναν δεύτερης διαλογής της Ομοσπονδίας του). Κάποιος δηλαδή που η UEFA τον έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης.

Αν ήμουν ο Ρομπέρτο Ροσέτι, ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, θα ήθελα πραγματικά να μάθω πως ένας συμπατριώτης μου elite διαιτητής έκανε ένα ματς ροντέο, έστω και στην Ελλάδα που επιβεβαιωμένα πια κανείς δεν λογαριάζει και δεν σέβεται.

Και θα μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση έχοντας κατά νου μια λεπτομέρεια ακόμη. Το γεγονός πως μια αγωνιστική πριν, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ διέσυρε έναν άλλο διεθνή διαιτητή, τον από δημοσιεύματα «μεθυσμένο» Πάβελ Ρατσκόφσκι που δεν σφύριξε ποτέ εκείνο το ΑΕΚ-Άρης.

Τι παθαίνουν λοιπόν καλοί ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα και τα δικά της playoffs; Και πως οι υποδείξεις τους δεν είχαν ως αποτέλεσμα μόνο μια ήττα, έστω κρίσιμη σαν τη χθεσινή. Πως φτάνουν στο σημείο να προκαλούν οργή και να σχηματίζουν προϋποθέσεις για πολύ μεγαλύτερες συνέπειες από την ήττα μιας βραδιάς –έστω σε ένα κρίσιμο ντέρμπι-. Γιατί τον Ολυμπιακό δεν τον φτάνουν όλα τα άλλα, τώρα θα πρέπει να περιμένει και μια ποινή τιμωρίας της έδρας του που μπορεί να κρατήσει το Καραϊσκάκη κλειστό ως το τέλος της σεζόν.

Και οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι ότι πια δεν θα βγουν ούτε πρώτοι, ούτε δεύτεροι. Είναι ότι νιώθουν και την απειλή του ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση που μπορεί να μην της φαίνεται αλλά ίσως αποδειχθεί η πλέον προνομιούχος της κατάταξης σε ότι αφορά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια μιας και μπορεί να δώσει μια απευθείας θέση στα playoffs του Europa League (εκτός αν κάποιος έχει την εντύπωση ότι του χρόνου θα δούμε ελληνική ομάδα στους ομίλους του Champions League). Στο -3 είναι ο Δικέφαλος του Βορρά. Ο Ολυμπιακός έχει να πάει στο «Βικελίδης», στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Τούμπα ως το φινάλε και μπορεί να παίξει κεκλεισμένων τα εντός με Βόλο και Παναθηναϊκό.

Πίσω στο θέμα μας όμως: Τι γίνεται με τους ξένους διαιτητές που η ΕΠΟ αν μπορούσε δεν θα τους επέτρεπε να περάσουν ούτε τα σύνορα θέλοντας να επαναφέρει τα δικά μας… μπουμπούκια στο προσκήνιο. Ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας που τους υποδέχονται; Με ποιους συνδιαλέγονται οι ρέφερι ως ότου να βρεθούν στα γήπεδα; Τι έγινε τελικά με τον Πολωνό που εν τω μεταξύ προσκόμισε ένα καθαρό «αλκοτέστ» στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και συνεχίζει να καταγγέλει μεθόδευση. Τι θα γίνει και με τον Μπένετ που παραβιάζοντας τον ΚΑΠ τον «κατήργησε» από εκείνο το παιχνίδι, αντικαθιστώντας τον με έναν Έλληνα ανακοινώνοντας την απόφαση του δύο ώρες πριν από την έναρξη.

Πραγματικά, μπορεί να το έχουμε συνηθίσει αλλά εξελίσσεται ένα παιχνίδι με τη φωτιά το οποίο μπορεί να προκαλέσει συνέπειες αχαρτογράφητες. Χθες ήταν το Καραϊσκάκης. Σε μια εβδομάδα τι θα γίνει αν βρεθεί ένας άλλος Ντάβιντε Μάσα για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ που φαίνεται πως θα κρίνει τον τίτλο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ