Ολοι είδαν, όλοι κατάλαβαν

Ολοι είδαν, όλοι κατάλαβαν

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οταν οι σχολιαστές διαιτησίας συμφωνούν για τη «σφαγή»

Αν δεν είναι η πρώτη φορά, σίγουρα είναι μία από τις ελάχιστες που όλοι οι «τηλεοπτικοί» σχολιαστές διαιτησίας συμφώνησαν για τα συγκεκριμένα λάθη ενός ρέφερι.

Αυτό που είδαν όλοι οι φίλαθλοι, δηλαδή τον Ιταλό διαιτητή Μάσα να αδικεί κατάφορα τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το πιστοποίησαν και οι Βαρούχας, Κουτσιαύτης και Σπάθας στις αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές του Open, της EΡΤ και του MEGA όπου σχολιάζουν κάθε εβδομάδα τις αποφάσεις ρέφερι.

Κάτι σχεδόν πρωτοφανές, που αποδεικνύει, όμως, ότι ο Ολυμπιακός δίκαια διαμαρτύρεται για τις διαιτητικές υποδείξεις στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Για τη φάση του 12ου λεπτού, όπου ο Βίντα έσπρωξε εντός περιοχής των Μπακαμπού, ο Ηλίας Σπάθας στη «Super Μπάλα Live» είπε: «Είναι ξεκάθαρο το σπρώξιμο, είναι ξεκάθαρη η παράβαση. Ο διαιτητής δεν το αναγνωρίζει, δεν βλέπει την παράβαση, δεν παίρνει και τη βοήθεια από το VAR. Τα μάτια του VAR θα έπρεπε να του δώσουν τη δυνατότητα να δει τη φάση ξανά και ξανά».

Αριστομένης Κουτσιαύτης

Για την ίδια φάση ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στην εκπομπή «Τotal Football» τόνισε: «Υπάρχει παράβαση στο 12ο λεπτό. Υπάρχει σπρώξιμο στον Μπακαμπού από τον Βίντα και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.»

Ταύτιση απόψεων και στη φάση του 80ου λεπτού, στο πέναλτι που είδε ο Ιταλός στη φάση με πρωταγωνιστές τον Ρέαμπτσιουκ και τον Βίντα. Ο Ηλίας Σπάθας είπε: «Δεν υπάρχει καμία επαφή. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ εκμαιεύει το πέναλτι. Κάνει αυτό που λέμε, θέατρο. Βουτιά θα το έλεγα εγώ. Είναι λες και τον έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα» για να συμφωνήσει μαζί του και ο Παναγιώτης Βαρούχας στην «Αθλητική Κυριακή»: «Εδώ θα δείξουμε πως ο παίκτης του Ολυμπιακού κάνει προβολή, βρίσκει τη μπάλα έστω και λίγο. Παράβαση δεν υπάρχει. Ήταν λάθος ο καταλογισμός του διαιτητή. Διαιτητής και VAR είπαν πέναλτι αλλά ήταν λάθος η απόφαση. Βρίσκει με το πόδι τη μπάλα.»

Ηλίας Σπάθας

Όχι τόσο κατηγορηματικός, αλλά κλείνοντας προς την άποψη ότι δεν υπάρχει πέναλτι και ο Αριστομένη Κουτσιαύτης: « Δεν με πείθει αυτή η απόφαση. Είναι υπερβολική η απόφαση για πέναλτι. Το σέρνει το πόδι ο παίκτης της ΑΕΚ και δεν υπάρχει η μεγάλη επαφή. Υπάρχει μία μικρή επαφή αλλά δεν μας πείθει πως υπάρχει παράβαση. Πιθανότατα υπάρχει και ένα καλύτερο πλάνο που είδε ο VAR, αλλά από αυτό δεν βλέπουμε πως υπάρχει πέναλτι.»

Το επιθετικό φάουλ

Συμφωνία των δύο πρώην διαιτητών, Σπάθα και Κουτσιαύτη στο φάουλ του Αμπραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ, στη φάση που προήλθε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ. «Στο τελείωμα δεν υπάρχει κάποια παράβαση, αλλά αρχικά υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με το δεξί χέρι σπρώχνει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον πετάει κάτω» είπε ο Ηλίας Σπάθας στο MEGA, ενώ ο Κουτσιαύτης στο Open τόνισε: «Στη διεκδίκηση στο 3ο γκολ, ο παίκτης της ΑΕΚ σπρώχνει ξεκάθαρα τον παίκτη του Ολυμπιακού και ο VAR θα έπρεπε να καλέσει τον διαιτητή και να ακυρώσει το γκολ.»

Παναγιώτης Βαρούχας

Μόνο ο Βαρούχας διαφώνησε σε αυτή τη φάση και ουσιαστικά ήταν η μόνη διαφορετική γνώμη μεταξύ των τριών, σε όλες τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι: «Το 3ο γκολ της ΑΕΚ είναι μπροστά στον βοηθό, είναι κανονικό. Υπάρχει επαφή αλλά δεν υπάρχει παράβαση. Σωστά συνεχίστηκε το ματς στην επίθεση της ΑΕΚ γιατί είναι επαφή σώμα με σώμα.»

Εδώ που τα λέμε, δεν χρειαζόταν η γνώμη των ειδικών της διαιτησίας για να βγάλει άποψη ο κάθε ψύχραιμος και αντικειμενικός φίλαθλος για τα σοβαρά λάθη του Μάσα. Ηταν φάσεις που υπάρχει ετυμηγορία και χωρίς τον τηλεοπτικό φακό και τις αμέτρητες επαναλήψεις της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Λάθη που προστίθενται στα πάρα πολλά που έχουν συμβεί από τους ρέφερι στο φετινό πρωτάθλημα και το χαρακτηρίζουν! Λάθη που όχι μόνο διαμορφώνουν αποτελέσματα, αλλά κυρίως, απογοητεύουν τον φίλαθλο κόσμο και του δημιουργούν αποστροφή για το ποδόσφαιρο! Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ζήτημα που ανακύπτει από την φετινή Super League…

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ