«Αυτοδύναμος» Κάνααν με μυθικό 86%

«Αυτοδύναμος» Κάνααν με μυθικό 86%

Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είχε 6/7 τρίποντα, διέλυσε την άμυνα της Φενέρ και δικαίωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τεράστια εμφάνιση

Η βραδιά δεν ήταν εύκολη για τον Ολυμπιακό, καθώς φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα πως η Φενέρ είχε έρθει στην Αθήνα για να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Ναι, η βραδιά δεν ήταν εύκολη αλλά εξελίχθηκε…μαγική από το χέρι «αλφάδι» του Κάνααν, με τον Αμερικανό να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του την φετινή σεζόν.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος τα όσα έκανε ο Κάνααν απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι αριθμοί όμως; Οι αριθμοί είναι μια άλλη (μπασκετική) κουβέντα και φανερώνουν το μέγεθος της συμβολής του Αϊζάια στην τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ, στο game 1 των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Και τι δεν έκανε ο Αμερικανός σουτέρ των πειραιωτών οδηγώντας την ομάδα του λιμανιού στο 1-0 επί της Φενέρ.

Ήταν μια απολαυστική εμφάνιση, ήταν μια «απάντηση» του Κάνααν για το τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό και για ποιους λόγους ο Μπαρτζώκας τον επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι.

Η χρονική συγκυρία της «αποκάλυψης» Κάνααν ήταν ιδανική για τους ερυθρόλευκους καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας ήθελαν πάση θυσία να κάνουν το 1-0.

Το έκαναν και πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν εύκολο αν κρίνει κάποιος από τον τρόπο που «κύλησε» το παιχνίδι μέχρι τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός είχε εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (16/29) και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το χέρι «αλφάδι» που… παρουσίασε ο Κάνααν.

Ο Αμερικανός είχε 6/7 τρίποντα (σχεδόν 86%) και τα μεγάλα σουτ που έβαλε «πλήγωσαν» την αντίπαλο των «ερυθρόλευκων».

Τα τρίποντα του Κάνααν έδωσαν «αέρα» στον Ολυμπιακό, έδωσαν την ώθηση για να πάρει μια καλή διαφορά η ομάδα του Πειραιά και να δείξει στη Φενέρ πως είχε την κάψα και την δίψα που χρειάζεται για να κάνει το 1-0.

Έχει ακούσει πολλά ο Κάνααν στη διάρκεια της χρονιάς. Πριν λίγες μέρες ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον κρατήσει εκτός Α1 αλλά όχι γιατί δεν τον εμπιστεύεται.

Το αντίθετο μάλιστα και ο κόουτς του Ολυμπιακού έδειξε την εμπιστοσύνη του στον Αμερικανό όταν όλοι φώναζαν για αλλαγή.

Ο Κάνααν έκανε λοιπόν το πολύ μεγάλο παιχνίδι, έκανε την διαφορά εκεί που θέλεις από τον σουτέρ να «μιλήσει», στα πλέι οφ.

Και γνωρίζει πολύ καλά ο σουτέρ των πρωταθλητών ότι έχει την απόλυτη στήριξη του προπονητή του.

Πόσες φορές άραγε δεν το έχει πει ο Μπαρτζώκας στη διάρκεια της σεζόν; Και ο κόουτς του Ολυμπιακού όχι μόνο το έχει πει αλλά το έκανε κιόλας.

Αποδείχθηκε βεβαίως στην πράξη αυτό που περίμεναν όλοι, ότι η σειρά με την Φενέρ θα είναι δύσκολη κι αυτό πρέπει να το έχουν πάντα στη σκέψη τους οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Με την επισήμανση μάλιστα ότι ο αγώνας της Παρασκευής θα είναι δυσκολότερος από τον αποψινό.

Το σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι η δουλειά έγινε σωστά και το κυριότερο με απίστευτα ποσοστά από το τρίποντο και σούπερ άμυνα.

Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης απέναντι στη Φενέρ και τώρα καλείται να κάνει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ