Ο Αϊζάια… χόρευε

Ο Αϊζάια… χόρευε

Την Παρασκευή πρέπει να μπει το δεύτερο... γκολ και ο Ολυμπιακός να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Ήταν δεδομένο ότι το τρίτο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Φενέρ, δεν θα είχε την ίδια εξέλιξη με αυτά της κανονικής περιόδου. Θυμίζω ότι και στις δύο αναμετρήσεις, οι Πειραιώτες έκαναν πλάκα. Πραγματοποίησαν εκπληκτικές εμφανίσεις και διέσυραν την αντίπαλό τους.

Τα πλέι οφ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Και αυτό φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Τούρκους. Οι φιλοξενούμενοι δυσκόλεψαν τους Πειραιώτες και προσπάθησαν να σπάσουν την έδρα. Το ίδιο θα κάνουν και την Παρασκευή το βράδυ…

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο γνωστός δρόμος κι ένα υστερόγραφο…

Ένα από τα μυστικά της εκπληκτικής ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι ότι σε κάθε ματς μπορεί να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Παίκτες που δεν τους περιμένει ο αντίπαλος. Τα παραδείγματα μέσα στη σεζόν πάρα πολλά. Και όχι μόνο σε παιχνίδια που έλειπαν βασικά γρανάζια της μηχανής, όπως ο Βεζένκοφ ή ο Σλούκας.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο παίκτης που άλλαξε τη ροή του ματς ήταν ο Αϊζάια Κάνααν που απέδειξε περίτρανα ότι είναι ο ορισμός του επαγγελματία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε μια δύσκολη απόφαση για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Έπρεπε να κόψει έναν ξένο και αυτός που έμεινε εκτός ήταν ο Κάνααν.

Κάποιος άλλος μπορεί να λύγιζε. Αυτός όμως όχι. Σίγουρα θα στεναχωρήθηκε, αλλά δεν μάσησε. Μπήκε στον πρώτο… τελικό και καθάρισε σαν αυγό τη Φενέρ. Στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, το σκορ ήταν 39-39. Όταν ολοκληρώθηκε το ταμπλό έγραφε 63-51. Ο Κάνααν πέτυχε τους 15 από τους 24 πόντους του Ολυμπιακού με πέντε τρίποντα σε έξι προσπάθειες!

Ο Κάνααν είναι παίκτης ρυθμού και ψυχολογίας. Αν «ζεσταθεί» και βρει ρυθμό στο σουτ, τότε δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Και επειδή υπήρχε αρκετή μουρμούρα για τον συγκεκριμένο παίκτη, θυμίζω ότι σε πολλά ματς είχε βάλει την σφραγίδα του.

Δεν ήταν σταθερός σε απόδοση, αλλά έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στον τελικό του Κυπέλλου είχε βάλει 14 πόντους με τρία τρίποντα. Στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα 17 με τέσσερα τρίποντα. Είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στα πλέι οφ. Έχει εμπειρία, έχει πολλές παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (ΝΒΑ) και μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στις αναμετρήσεις με την Φενέρ.

Την αρχή την έκανε…

Υ.Γ. Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του. Το ίδιο είχε συμβεί πριν αναλάβει την ομάδα ο Μαρτίνς και είδαμε αμέσως την διαφορά. Ήδη όπως έχετε ενημερωθεί, η διοίκηση μιλά με προπονητές, όπως με τον Ολλανδό Σρέντερ που την Τετάρτη ήρθε στην χώρα μας. Κατά τη γνώμη μου, ο επόμενος προπονητής πρέπει να είναι η καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή…

Υ.Γ. (1). Για το παιχνίδι με τον Άρη, ένα θα πω. Γκολ από κόρνερ δεν είχαμε δεχθεί. Το είδαμε, δυστυχώς, και αυτό φέτος.

Υ.Γ. (2). Κόντρα στην ΑΕΚ το σκληρό μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Βαλμπουενά δεν παρατηρήθηκε ούτε με κίτρινη κάρτα. Μαρκάρισμα που ήταν φυσικά για κόκκινη. Όπως αυτή του Κάργα στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Εκεί δόθηκε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ